Lagbanner
Mardrömsresultat i Prag: “En horribel match”
Eduardo Bove var det enda glädjeämnet i en i övrigt dyster tillställning i Prag. Foto: asroma.it

Mardrömsresultat i Prag: “En horribel match”

Roma förlorade med 2-0 i Prag. Istället för att säkra förstaplatsen i gruppen och en plats i åttondelsfinal, så har nu Giallorossi en krokig väg framför sig i Europa League.


Roma åkte till Prag med matchboll i Grupp G. Vid vinst skulle förstaplatsen vara säkrad och avancemanget till åttondelsfinal i turneringen skulle vara klart. Vilket hade betytt välbehövlig fysisk och mental vila i två omgångar för de spelare, som på grund av Romas tunna och skadedrabbade trupp, fått spela alldeles för många matcher.

I och med att Roma dessutom lyckades förlora med 2-0 så ligger tjeckerna och Giallorossi helt lika i inbördes möten (Roma vann med 2-0 i Rom). Det innebär att om Slavia vinner sina sista två matcher räcker det inte för Roma att bara vinna sina siksta matcher, de måste göra många mål också. Slavia vann nämligen med 6-0 mot Sheriff vilket gör att de ligger på +8 medan Roma ligger på +5 i mållskillnad.

Mourinho tillät inga spelare, utom Belotti, att ställa upp på intervjuer efter matchen med motiveringen att det inte finns mer att säga förutom det han skulle säga på presskonferensen. Jag kan inte annat än hålla med portugisen, så jag låter il mister summera det totala haveriet:

-En horribel match. Inget fungerande överhuvudtaget. Det var en välförtjänt förlust för oss och Slavia förtjänade att vinna, konstaterade han och tillade.

-Vääääldigt, väldigt vääääldigt få hade en korrekt och professionell inställning, som jag kräver. Jag såg inte den inställning som man bör ha i en viktig match när mycket står på spel. Bäst på plan var en pojkspoling på 20 år som för två år sedan inte ens spelade i A-laget. Bove var den enda som inte förtjänade att förlora.

Det dröjer dock inte länge innan spelarna kan ta revansch på sig själva, och ge upprättelse till supportrarna: Derby della Capitale, söndag, 18:00. Förhoppningsvis tar de tillfället i akt.

Niclas Ekström2023-11-10 11:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?