Lagbanner
Mercaton har startat!

Mercaton har startat!

Jaha, slut på en säsong och starten på en annan, mercato-säsongen är igång.

Serie A kickar igång 19 september igen och innan dess ska ett par nya spelare in och ut vad det verkar. 

Vi kan väl börja med spelarna som har ryktats ut, Cengiz Under uppges vara nära en flytt till Neapel och Napoli enligt fler italienska medier. Turken som inte fått det att funka det senaste året, prislappen är inte fastslagen ännu, men pratas om runt 30m euro. 

Fler spelare har ryktats ut, ganska flitigt Juan Jesus och Javier Pastore. Ser ut som de kan ha gjort sin sista match. Diego Perotti(<3) även han ryktats bort från huvudstaden efter sina fyra år, pratats om Saudiarabien. Rättare sagt Al Shaabab som redan har värvat Ever Banega. Vad händer med Florenzi, ges han en andra chans av Fonseca eller blir det en permanent flytt? 
Leeds och Fiorentina sägs vara intresserade av "Ale". 

Sen kommer vi till spelarna som är "startspelare", Pau Lopez håller han? En bra start på säsongen, bra med fötterna men sett väldigt svajig efter uppehållet. Ett par alternativ till honom skulle vara Musso (Udinese), Cragno(Cagliari).'

Mittbacksfrågan är spännande, Smalling måste tillbaka. Freidkins första köp förhoppingsvis. 

Smalling, Mancini, sen en till rutinerad mittback som kan starta i den där trebackslinjen, det har ryktats om ett eventuell lån på Barcelona mittbacken Umtiti. 
Ytterbacksfrågan är lite av en kris, känns som vi behöver mycket mycket mer kvalite på de platserna. Spinazzola är bra, tycker han visat bra form på slutet av säsongen. Bruno Peres i ett lag som ska fightas om en CL-plats, meh. Men men allt är upp till Mister Fonseca.
 
Mittfältet, Veretout och Diawara, två byggstenar och pelare på mitten. Men jag skulle gärna vilja se en till kvalite spelare på mitten som kan rotera med dessa två, drömmer alltid om Radja tillbaka. Ge Villar lite mer speltid eller låna ut honom, Cristante fungerar inte alls, besvikelse utan dess like. 

Framåt har vi den spetsen som behövs enligt mig, Dzeko, Zaniolo, Mkhitaryan, Perez, Pellegrini och även nu Pedro från engelska klubben Chelsea. 
Alla dessa spelare ska vara i poängprotokollet och skapa målchanser. Jag önskar en ung anfallare som kan lära sig av Edin en säsong sen få chansen ett par matcher i Europa League eller de mindra klubbarna. 

Stay tuned för mer mercatorykten inför starten, med publik hoppas vi på!
 Forza Roma sempre. 

Edvin Thunborg2020-08-09 10:01:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?