Lagbanner
Mourinhos första tävlingsmatch - Roma mot Hamsik, Gervinho & Peres
Tävlingsdebut för Mourinho.

Mourinhos första tävlingsmatch - Roma mot Hamsik, Gervinho & Peres

På söndag är det premiär för Roma i Serie A. Innan dess stundar kvällens tävlingspremiär för Mourinho när Roma ska kvala sig in till gruppspelet i Conference League.

Mourinhos Roma är kanske, om än med en lite partisk skribent, ett av fotbollseuropas hetaste lag. Även innan säsongen har börjat. 
Ikväll gör de tävlingspremiär och det är borta mot Trabzonspor i kvalet till Europa Conference League, mer känd som korpendivisionen av Champions League. 

Roma är favoriter över två möten men bortamatcher i Turkiet är alltid svåra. Speciellt när det är ett lag med Marek Hamsik och förre Roma-yttern Gervinho så gör det att känslan är att det kan gå hursomhelst. 

Vägen till detta play-off kom för Trabzon genom två oavgjorda matcher mot Molde, men där turkarna vann på förlängning. Nu väntar dock tuffare motstånd. 

Roma siktar på att inleda den riktiga säsongen med en seger. Tammy Abraham väntas inte vara med då han, pga brexit, befinner sig i England för att syssla med pappersarbete. Av vad jag har förstått ska sägas. 
Dock tror jag vi får se resten av nyförvärven. Således en Roma-elva något i stil med: 

Roma
Patricio; Karsdorp, Mancini, Smalling, Vina; Cristante, Veretout; Zaniolo, Mkhitaryan, El Shaarawy; Shomurodov

Motståndarna lär sparka boll med dessa grabbar: 

Trabzonspor
Cakir; Peres, Ie, Hugo, Koybasi; Bakasetas, Ozdemir, Hamsik; Gervinho, Djaniny, Nwakaeme

Roma-redaktionen tippar: 
1-1. Eldor "Showtime" Shomurudov krutar in första målet för Roma. I andra gör vi lite byten med fokus på Serie A-premiären vilket leder till en sen kvittering av Gervinho. 
 

Erik Winell@ErikWinell2021-08-19 14:24:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?