Lagbanner
Notizie di Roma - Daje Nicoló
Zaniolo rapporteras missa hela fortsättningen på säsongen och även sommarens EM.

Notizie di Roma - Daje Nicoló

Nicoló Zaniolos korsband gick av. Roma-hjärtan krossades. Nicoló grät. Olimpico grät. Mitt i allt gjorde Juventus två mål och gjorde Romas mardrömsstart på det nya decenniet än värre. Här ett par korta rader om vad som rapporteras om såhär dagen efter söndagskvällens 1-2 förlust mot Juventus

Fotbollsitalien sluter upp bakom Nicoló.
På sociala medier flödar det idag över av lyckönskningar och ”krya-på-dig”-meddelanden till Zaniolo. Bland dessa finns videoklipp på en De Rossi som säger sig ha starkt hopp till att Zaniolo ska komma tillbaka starkare än tidigare. Även Buffon fångas här på video där han säger att hela Italien stöttar Zaniolo.

Zaniolo opereras idag.
Samtliga större tidningar som rapporterar om Roma skriver att Zaniolo kommer att opereras i eftermiddag (måndag). Direkt efter skadan igår kväll färdades Nicoló i ambulans till Villa Stuart där Professor Mariani tog emot och konstaterade att korsbandsskadan var allvarlig. Hos Il Romanista finns flera foton och videoklipp på hur Zaniolo anländer till Villa Stuart.
Det är även Mariani som kommer sköta operationen i eftermiddag. Utöver att missa resten av säsongen kommer Romas guldklimp även att högst troligtvis missa sommarens EM. Något som kan visa sig oerhört tungt också för Gli Azzurri.

Förbannelsen på Trigoria.
Chiesa Di Totti skriver om förbannelsen som ligger över Trigoria. I och med Zaniolos knäskada har Roma, sedan 2014, ådragit sig hela 20 korsbandsskador, både dam- och herrlag inräknade.
Strootman (2 gånger)
Capradossi
Ponce
Nura
Rudiger
Mario Rui
Florenzi (2)
Emerson
Luca Pellegrini (2)
Karsdorp
Bouah (2)
Calafiori
Zappacosta
Collucini (damlaget)
De Criscio (damlaget)
Zaniolo

Fonseca hyllar Romas andra halvlek.
Efter matchen uttalade sig Fonseca såhär, enligt FootballItalia:
Om matchen:
”Vi gav bort två enkla mål tidigt, men efter det spelade vi bra och hade en bra andra halvlek. Tyvärr är det så att misstag händer i fotboll men vad som var positivt var vår reaktion efter de baklängesmålen. Jag tror på en positiv och modig fotboll och det visade vi efter deras bägge mål. Vi hade 22 avslut på mål ikväll och jag tycker det visar att vi ändå gjorde en helt okej insats”.

Om Zaniolos skada:
”Det här är ett tungt läge. Nu gäller det bara för Nicolo att fokusera på att återhämta sig så fort som möjligt. Självklart är vi mycket ledsna”.

Nya transferrykten. Vem ska ersätta Zaniolo?
Corriere Dello Sport skriver under måndagsmorgonen att Petrachi har öppnat dörren för att ersätta Zaniolo. Tidigare fanns Mateus Vital (Corinthians) på önskelistan men i och med Zaniolos skada skriver Corriere Dello Sport att Politano (Inter) och Suso (Milan) nu finns på listan över potentiella ersättare till Zaniolo.

Chiesa Di Totti skriver å andra sidan att Zaniolos skada ger möjlighet för Under att motbevisa sina kritiker och kanske är det han som tar chansen nu när Nicoló är borta länge.

Spelarbetyg.
Tillbaka till matchen igen. Il Messagero ger följande betyg till Roma-spelarna. På en skala 1-10.
Pau Lopez (6), Florenzi (6), Mancini (6), Smalling (5,5), Kolarov (5), Diawara (6), Veretout (4), Zaniolo (6), Pellegrini (5,5), Perotti (6), Dzeko (5,5), Under (6), Cristante (6), Kalinic (Spelade för lite), Fonseca (5,5).

På annat håll ger La Gazetta Dello Sport 5,5 som helhetsbetyg för gårdagens Roma.

Källor:
Il Romanista, LaRoma24.eu, Corriere Dello Sport, La Gazetta Dello Sport, Footballitalia, Il Messagero.

Erik W@ErikWinell2020-01-13 11:33:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?