Lagbanner
Notizie Romanisti - Är Dzeko-karusellen igång igen?
Fonseca verkar ha börjat planera för säsongen 20/21. Blir det med eller utan Dzeko?

Notizie Romanisti - Är Dzeko-karusellen igång igen?

Ännu en vecka i Corona-karantänen. Ännu ett par rubriker från ett Roma som börjar spana mot kommande säsong.

UEFA-koefficient öppnar upp för Roma i CL… Eller inte…
I början av veckan började det surras en hel del om att Champions League-platserna skulle tilldelas, OM säsongen inte spelas klart, baserat på UEFA-koefficienten. Ett beslut som bland annat skulle innebära en CL-plats för Roma, på Atalantas bekostnad.

Uppgifterna tillbakavisades dock och nu tyder det mesta på att det troligtvis blir poängsnitt som avgör. OM inte ligorna hinner spelas klart innan UEFA:s deadline i augusti ska sägas.

Bortastället för 2020/2021 läckt? 
En snabb blänkare. När allt står still verkar det fortsätta rulla på med designandet av kommande säsongs tröjor.
Såhär ser bortaställets färger ut enligt de senaste ryktena: 
 


Dzeko-karusellen igång igen?
Förra sommaren fanns en hel del rykten om att Romas bosniske anfallstjärna Edin Dzeko var på tapeten för Antonio Conte i Inter. De blåsvarta i Milan landade till sist Romelu Lukaku och Edin har fortsatt göra det fint i Roma.

Nu verkar dock Corriere Dello Sport vilja blåsa igång ryktena igen. Rykten som baseras på dels att Dzeko har en hög lön (7.5 miljoner euro + bonusar / säsong), dels att Lautaro Martinez sägs vara på väg bort.

Roma besvarade detta genom ett uttalande till den italienska nyhetsbyrån ANSA.
- AS Roma är extremt nöjda med hur Edin hanterar sin kaptensroll, speciellt i en sådan svår tid som denna.
- Det finns inga som helst planer på att förändra Dzekos framtid, den är i Rom.

Corriere Dello Sport har dock fortsatt spekulera och på söndagen lanserade man idéen om att Roma, om Dzeko säljs har siktat in sig på Napolis belgare Dries Mertens. En Mertens som inte skrivit på nytt kontrakt för Neapel-klubben och som därmed skulle vara redo att gå på free transfer.

Vi får se om sista ordet är sagt här men Roma kommer nog hålla hårt i sin striker.

Perez ser sin framtid i Roma
Nu är det visserligen ett tag sen fotbollen var igång men om ni minns den så kanske ni också kommer ihåg hur Carlez Perez kom in på mittfältet och gjorde riktigt bra ifrån sig. Nu har också den 22-årige spanjoren gått ut och uttalat sig om sin syn på att eventuellt fortsätta i Roma.
- Jag pratade med Fonseca innan övergången blev klar. Han var mycket intresserad och visade att han verkligen trodde på mig. Jag gillar staden och Roma är en stor klubb i en enastående stad. Fansen är otroligt passionerade och jag är väldigt glad att vara här, sa Perez i en intervju med David De Las Heras.

Perez beskrev vidare att det var svårt att lämna Barcelona och att det gjorde ont hur klubben tog farväl av honom.
- Det var alltid min dröm att spela i Barcelona. Från att jag var fem kämpade jag för att nå dit. Men Setién berättade för mig hur han såg laget och visst förstod jag honom men jag tycker ändå inte förklaringen var nog.

Den halvtimmen långa intervjun finns i sin helhet här.

Tvist kring TV-pengar.
Det har uppstått ett synnerligen svårbalanserat läge kring de tv-rättigheterna som är kopplade till denna Serie A-säsong. På ena halvan står lagen som vandrar in i allt svårare ekonomiska balansgångar. Balansgångar där pengarna från TV-bolagen kan vara livsavgörande för att hålla upp likvideten. På andra sidan står då TV-bolagen, Sky, DAZN och IMG som inte är villiga att redan nu betala ut TV-pengarna. Detta då matcherna som de avser inte har spelats klart.

Situationen är långt från avklarad. Corriere Dello Sport skriver att det handlar om så mycket som 233 miljoner euro i uteblivna TV-intäkter.
Får inte klubbarna enligt det pre-Corona utsatta datumet är man redo att stämma TV-bolagen.

Vi får se vad som sker här. Får Roma intäkterna i rätt tid eller krävs ytterligare nedskärningar i trupp, kontrakt och så vidare?

Dani Osvaldo bjuder på rubriker
Sista rubriken i detta svep handlar om Romas förre anfallare Dani Osvaldo. I helgen publicerades en intervju i TNT, sprängfylld med rubriker. 
Ett axplock av dessa: 
Om Totti: 
- Det är otroligt hur perfekt han är och var. Han var snygg, han är den bästa jag någonsin spelat med och han hade inte ens en dålig andedräkt. Allting var positivt. 

Om varför det inte blev mer i Gli Azzurri
- Jag hade gjort sex, sju mål i kvalet, jag var ordinarie i startelvan och spelade med nummer 10. Men han (Prandelli) utelämnade mig för att tidningarna skrev om att jag var argentinare och inte italienare. Han (Prandelli) ringde inte ens och förklarade innan. Jag hoppas att han (fortfarande Prandelli) har det hemskt i karantänen. 

& på tal om Osvaldo. Minns ni hans enastående och offside-bortdömda cykelspark mot Lecce 2012? Om inte, här är den:

Erik W@ErikWinell2020-04-27 07:15:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?