Lagbanner
Romasvepet – Mercato-uppvärmning & Friedkin
Med Friedkin i spetsen sänks oddsen för att Chris Smalling stannar i Rom.

Romasvepet – Mercato-uppvärmning & Friedkin

Snart en knapp månad kvar till Serie A. Här kommer så ett svep med de största gulröda rubrikerna från de senaste dagarna.

Nu är det officiellt – Benvenuti Friedkin
Det har visserligen varit klart i några dagar men under måndagen kom så det definitiva beskedet. James Pallottas tid som Roma-ägare är över, Dan Friedkins tid som Roma-ägare har precis börjat.

Det återstår att se om Friedkin, som köpte Roma för 591 miljoner euro, kan få någon slags kejsartitel i den italienska huvudstaden men det som står klart är att klubben nu har sin 25:e president på plats.
 

Friedkin skrev själv detta i ett pressmeddelande:
”Som en supporter skrev nyligen: ”Ta vår ikoniska klubb och gör det till en av de största i världsfotbollen”. Det är precis vår plan. Vår hängivenhet till Roma är total och vi kommer vara väldigt närvarande i Rom, en stad som finns på en särskild plats i våra hjärtan”.

Chiesa Di Totti skriver också att nuvarande VD:n Guido Fienga kommer att fortsätta i rollen som interim-sportchef tills ett nytt namn finns på plats.

I styrelsen innebär ägarskiftet att James Palolotta, Charlotte Beers, Richard DÁmore, Gregory Martin och Paul Edgerly får lämna. In kommer Dan Friedkin (ny ordförande), Ryan Friedkin, Marc Watts, Eric Williamson och Ana Dunkel.

Om några år kanske vi vet var allt det här kommer ta vägen, men något som står klart, Romanisti kan börja hoppas igen!

Mercato-svepet
Med nya ägare på plats börjar det också röra sig mer och mer i transfersvängarna och det finns en hel del rykten att rapportera om.
Vi börjar på nyförvärvsfronten där det största såklart är att Pedro beräknas vara klar för Roma vilken minut som helst. Under tisdagen befann han sig på Villa Stuart för sin läkarundersökning. Med andra ord en övergång som enligt min övergångstermometer har 95% sannolikhet att klaffa. 
Några andra transferrykten in rör såklart Smalling som sägs kunna vara Friedkins första riktiga köp, återstår att se om han vågar nå upp till den transfersumma Manchester United efterfrågar. Enligt FootballItalia är det dock Roma som är det enda spåret för engelsmannen själv, och med det är jag hoppfull och säger 70 % på att Smalling blir kvar i Roma.

Andra Friedkin-transfers som blossat upp är att Milik (SSC Napoli) kan vara på ingång och i utbyte mot Cengiz Under som då skulle få flytta ett par mil söderut.

I och med Pau Lopez tveksamma slutfas på säsongen finns det också en del målvakter bland ryktesragun. Salvatore Sirigu (Torino) nämns som en kandidat för målvaktsposten.

Åt andra hållet finns det en hel del spelare som sägs kunna få åka med i en slags kommande sommargenomgång av truppen. En av dessa är Alessandro Florenzi som sägs intressera Carlo Ancellotti uppe i Everton. Besiktas ryktas rycka i Davide Santon och Perotti lockar även han intresse från Turkiet i form av Fenerbache.

Forza Rudi Garcia!
I detta mini-svep fyller vi på med något Roma-relaterat men som inte är relaterat till Friedkin eller den kommande mercaton. Nämligen att Romas förre tränare Rudi Garcia gör dundersuccé i årets special Champions League och ställs nu i semifinal mot den tyska kolossen Bayern Munchen.
Garcia slog, med sitt Lyon, ut den italienska jätten Juventus och har tidigare även klivit förbi Man City. Därmed är det väl Garcia som nu sägs hålla Roma-fanan högt i avslutningen av Champions League! 

Erik W@ErikWinell2020-08-18 18:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?