Lagbanner
Notizie Romanisti – Petrachi ”sparkad” & såhär är skadeläget
Vilka har Fonseca att välja på inför onsdag? Här är svaret:

Notizie Romanisti – Petrachi ”sparkad” & såhär är skadeläget

På onsdag kväll spelar Roma på Olimpico igen. Här är rubrikerna från en synnerligen stormig Roma-vecka.

Petrachis tid har nått vägs ände
Efter en tids tvistande och ordkrig mellan sportchef Gianluca Petrachi och Romas ägare James Pallotta kom i torsdags beskedet att Petrachi stängs av från sin tjänst på obestämd framtid. Ett beslut som bör tolkas som att Petrachi i sinom tid officiellt får sparken från klubben.

Vad som lett till detta besked, och att Petrachi alltså får lämna efter inte ens ett år på posten, finns det flera förklaringar bakom. Det som kan tänkas ha börjat med att Petrachi klev ned till omklädningsrummet i halvtid tidigare i höstas eskalerade alltså under förra veckan och flera italienska medier rapporterar att upptrappningen till slutet handlade om en intervju med Pallotta som Roma publicerade. I den nämnde inte ens Pallotta Petrachi, något som gjorde Petrachi riktigt arg och det ska därefter ha varit en hetsig diskussion mellan de bägge klubbledarna. En diskussion som Roma, enligt RomaPress, tror ska kunna ge klubben grund att sparka Petrachi utan att de tvingas betala dennes återstående lön.
 

En rimlig gissning är att rekryteringen av ny sportchef bygger en hel del på ägarsituationen. Där har det kommit nya uppgifter om att Friedkin-gruppen är redo att göra en ytterligare offensiv för att ta över klubben.

Fortsättning följer…

UEFA öppnar upp FFP-riktlinjerna – Roma pustar ut?
UEFA gick under veckan ut med beslutet att ge ökat speluttrymme för de många klubbar runtom i fotbollseuropa som drabbats ekonomiskt hårt av Coronaviruset. Chiesa Di Totti beskriver hur detta kan ge Roma nödvändigt andrum i och med att den tillfälliga lättnaden innebär att klubbarna får ett fyraårs-fönster att nå ett noll-resultat. (tidigare har det fönstret varit på tre år).
För Roma som visat röda siffror ett bra tag, och rejäla sådana ger detta såklart viktigt speluttrymme. Förhoppningsvis kan detta innebära att Zaniolo, Pellegrini etc. kan stanna kvar och i sinom tid får in en ägare och en sportchef som kan lova en framtidssiktande och positiv styrning.

Zaniolo tillbaka på plan – Såhär är skadeläget inför onsdagen.
Få Romanisti har nog missat att på onsdag kväll så tänder Olimpicos strålkastare upp för en sen fotbollskväll.
Det kommer vara öde på läktarna men blickar vi ner mot fotbollsplanen finns indicier som tyder på att flera av spelarna snart kan vara tillbaka. Här reder vi ut frågetecknen:
  ?Nicoló Zaniolo: Korsbandsskadan från den enastående raiden mot Juventus har satt Zaniolo i en rehab-fylld karantän-period. Nu sägs det dock att snart är rehaben över. Sky Sport Italia rapporterade så sent som under måndagen att han nu är tillbaka i full träning och har spelat träningsmatch med Romas primavera-lag. Zaniolo bör med andra ord snart vara redo för comeback även om det nog är en aning tidigt redan till onsdagen.
?Pau Lopez: Lopez ådrog sig, nästintill det första som hände efter karantänuppehållet, en handledsskada under träning. En minifraktur som tvingat Lopez att träna på ett litet annorlunda vis än som fullt spelbar. Sky Sport Italia skriver att Lopez fortfarande lider av skadan och att vi bör vänta oss Antonio Mirante i målet till onsdagen.

Övriga: I övrigt är det faktiskt en skadefri trupp som ska ta sig an Sampdoria. Andiamo!

Erik W@ErikWinell2020-06-22 16:51:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?