Lagbanner
Notizie Romanisti – Romas ansvar i Corona-krisen & Totti väntar ut Palotta
En glad och lycklig Zaniolo är nog något många längtar efter just nu. Nicoló är en av dem.

Notizie Romanisti – Romas ansvar i Corona-krisen & Totti väntar ut Palotta

För att vara en vecka utan fotboll har det varit en ovanligt rubriktät vecka ur Romanisti-perspektiv. Utan matcher så finns det bevisligen mer tid för rubriksskapande intervjuer, därtill har AS Roma fortsatt ta ett ansvar i Corona-pandemin.

Således, med tanke på pratvilligheten hos flera spelare och med tanke på klubbens insatser mot Coroan-krisen kommer här ett minisvep som start på denna aprilvecka, håll till godo:

Roma-spelarna avstår lön i fyra månader
Under söndagen kom beskedet att Romas spelare, tränare och tränarstab i a-laget valt att avstå från lön till slutet av den pågående säsongen. Många lag och spelare har redan gjort kraftiga lönesänkningar men Roma är med detta den första klubben i Serie A att ta det så långt som till fyra månader utan lön. Dzeko & Co väljer alltså att avstå ersättning för mars, april, maj och juni i år.

Beskedet kom i en skrivelse under söndagen där det dessutom stod att spelare, tränare och övriga i tränarstaben tillsammans kommer att betala ersättning till klubbens övriga anställda, de som inte ingår i den närmsta sfären kring a-laget. Detta så att personalen, som ex. anställda i Mega-Storen kan fortsätta få sin ordinarie nettolön.
 


- Med ambitionen att kunna bistå med något i denna svåra tid, och i att hjälpa Roma ur krisen så väljer vi att ställa oss utan lön. Vi vill också betona vårt fulla stöd för klubbens initiativ som ex. Roma Cares och klubbens arbete för att hjälpa de som hamnat i svårigheter på grund av viruset. Forza Roma!, lyder ett utdrag ur spelarnas öppna brev.

Romas VD, Guido Fienga hyllade beslutet:
- Vi pratar alltid om att vara ett enat Roma och i och med att de frivilligt vill skära sina löner för resten av säsongen, visar spelarna, tränaren och hans personal att vi alla sitter i samma båt och att vi ska hjälpas åt att reda ut den här stormen.

Skulle säsongen väl sparka igång igen finns en plan att ge viss ersättning baserat på prestationsinriktade mål, exempelvis lön för x antal segrar och så vidare.

Zaniolo: ”Jag vill bli en Roma-ikon!”
I en längre intervju hos Sky Sport fick Nicoló Zaniolo stort utrymme att prata av sig om sin skada, men också i att dra ett par större penseldrag kring sin karriär.
- Jag vill stanna här så länge som det är möjligt. Jag vill bli en Roma-ikon, berättade Zaniolo om sina planer.

Även om han bedyrade att just nu är fokus på att återhämta sig från skadan:
- Mitt fokus måste vara på att komma tillbaka och spela. Rehaben går bra, knät reagerar bra och Professor Mariani har gjort en stor instats. Om det är möjligt skulle jag vara enormt lycklig om det gick att slutföra säsongen ihop med mina lagkompisar.
Om ni minns skadan, den som kom i samband med en lysande soloraid mot Juventus, kanske ni också minns att själva fallet inte såg särskilt märkvärdigt ut. Zaniolo visste dock direkt att det var allvarligt.
- Jag förstod direkt att det var en rejäl skada. Jag hörde ett knak till och med innan jag landade på gräset, det var en hemsk känsla. Det ger mig rysningar att bara tänka tillbaka på den sekvensen.

Hela intervjun finns här. 

Totti: ”Jag gråter när jag lämnar min son på Trigoria”.
Ett knippe guldkorn under Corona-krisen är de olika live-sejourerna som Totti har på sitt Instagram-konto. Där bjuder han in storspelare som Luca Toni, Cannavaro, Del Piero, Vieri och så vidare för att prata om allt mellan himmel och jord.
I just en sådan, tillsammans med den förre Roma-anfallaren Luca Toni berättade Totti mer om avskedet i Roma och hans ledsamhet kring den nuvarande situationen.
- Jag ville aldrig sluta spela. Men sen ville jag heller aldrig förstöra min tid i Roma, således var det bättre att pensionera mig, än att gå till någon annan klubb något år ytterligare. Det finns ett slut på allt, så är det. Men problemet var att människor i klubben sa at det var mitt beslut men sen var det ändå de som styrde mig att sluta. Jag var förkrossad, jag skulle ju kunna amputera benet för Roma!

Numer har Totti en av sina söner i klubben och skjutsar således honom till Trigoria ett par gånger i veckan. Dock är han inte bekväm med att gå in där så länge den tidigare ledningen med Palotta i spetsen är kvar i klubben.
- Så länge situationen är som den är vill jag inte sätta min fot på Trigoria. Varje gång jag lämnar Cristian (Tottis son), väntar jag kvar utanför grindarna till träningsanläggningen. Ibland sitter jag i bilen och gråter kring att jag, efter mina 30 år i klubben, inte ens kan sätta min fot.

Florenzi: ”Du kan inte ersätta de känslor jag har för Roma”
Sky Sport Italia har verkligen matat på med Roma-kopplade-intervjuer i veckan. Utöver Zaniolo, har man även intervjuat både Eusebio Di Francesco och Alessandro Florenzi.

Florenzi som i vintras fick lämna Roma på lån och gå till Valencia beskriver avskedet som tungt, men uppskattar också Fonsecas tydlighet.
- Fonseca var väldigt tydlig och jag tror att han är en av de bästa tränare jag haft. Men han villle ha en annan typ av högerback, en typ av högerback som jag inte är. Således klargjorde Fonseca att det skulle vara svårt för mig att få den speltid jag önskade, berättar Florenzi för Sky Sport. 
- Det var ett tufft besked att få. Att lämna Trigoria med alla dess människor som jag vuxit upp med gjorde ont. Allt från materialare till de i köket som frågade om jag verkligen skulle lämna.

Florenzi berättade också om sitt stora hjärta för klubben. Om hur han sagt nej till flera andra stora italienska lag, allra senast Inter.
- Det senaste lag jag sa nej till var Inter, det var när jag skulle skriva på nytt kontrakt för Roma. Jag visste att jag inte skulle kunna få samma pengar i Roma som i Inter, men du kan inte ersätta de känslor som jag har för Roma. Vissa sa att jag skulle ta beslutet med hjärnan, jag valde dock att lita på hjärtat.

Lånet är på 6 månader men som allting annat i världen just nu så är det oklart vad som sker med Florenzi efter allt detta.
- Jag vet inte. Jag har alltid velat spela fotboll utanför Italien och när det här dök upp i januari kändes det som ett beslut som passade alla parter.
Hela interjvun med Florenzi finns här: 

Källor: FootballItalia, RomaPress, Sky Sport Italia, ASRoma.com,

Erik W@ErikWinell2020-04-20 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?