Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-08-22 20:45

Roma - Fiorentina

Premiär! "Mourinho-eran kan börja"
Blir det segerjubel för Roma när Serie A drar igång igen?

Premiär! "Mourinho-eran kan börja"

Så är den äntligen här. Premiären. Curva Sud är tillbaka. Fotbollen är tillbaka. Nu kör vi!


För Romas del börjar Serie A 21/22 och även Mourinho-eran med en riktig kanonmatch. Rivalmötet mot antagonisterna från Florens, Fiorentina

Roma kommer till spel efter att ha inlett tävlingssäsongen med en seger borta mot Trabzonspor (i den där Conference League som jag tror Mourinho kommer gå för men som jag i ärlighetens namn nog är väldigt tudelad kring). Men det var en seger där det återigen var Eldor Shomurodov som hamnade i målprotokollet efter att ha nickat in en ribbretur. Ytterligare utropstecken var anfallstrion med Zaniolo, Mkhitaryan och Pellegrini som gjorde det mycket bra i uppspelen och tog för sig. Håller sig Zaniolo skadefri har han onekligen potential att bli en av de riktigt stora i Serie A den här säsongen, varför inte börja redan på söndag? 

Lite mer oroväckande har det varit kring försvarsspelet, nu när det är upp till bevis på riktigt där. Mancini och Ibanez behöver börja hitta stabiliteten. I Fio finns där annars en duktigt målsugen anfallare (Vlahovic) som lär göra livet surt för våra mittbackar. 

Tammy Abraham då? 
Självklart kommer många ögon finnas på Romas storvärvning den här sommaren (sett till spelare alltså). Men Abraham lär inte gå in från start utan jag tippar att engelsmannen kliver in i den 60:e. Framåt har det som sagt sett ganska bra ut de senaste matcherna. 


Fiorentina
kommer till Olimpico med en ny tränare vid rodret, nämligen Vincenzo Italiano. Precis som Roma gjorde nämligen Fio sig av med sin tränare efter säsongen (Gattusso) och han ersattes alltså med Italiano. Det återstår att se om Italiano kan göra samma succé i det lila laget som han gjorde i lilla Spezia. 

Vlahovic har ryktats bort tämligen intensivt och finns han inte på plan från start är det ett självklart tecken på att den här grabben troligtvis lämnar innan mercatofönstret stänger. 

Men som sagt, det är ett lurigt Fiorentina med succétränaren Italiano vid rodret. Har Castrovilli en ny succésäsong? Fortsätter Gonzalez ösa in mål i Serie A, som han gjorde i Bundesliga och såklart, vad gör Vlahovic. 

Dagens statistknörderi: 
Fiorentina har spelat tre premiärer på Olimpico (1990, 2004 och 2014). Samtliga har de förlorat. Den sviten får gärna fortsätta nu. 

Startelvor: 
Roma (4-2-3-1):
 Rui Patricio; Karsdorp, Mancini, Ibanez, Vina; Cristante, Veretout; Zaniolo, Pellegrini, Mkhitaryan; Shomurodov
Skadade: Spinazzola, Smalling

Fiorentina (4-3-3): Dragowski; Venuti, Milenkovic, Igor, Biraghi; Bonaventura, Pulgar, Castrovilli; Callejon, Vlahovic, Gonzalez
Skadade: Amrabat

Roma-redaktionen tippar: Stekhete Shomurodov avgör. Vi vinner med 2-1. 

Till sist, Serie A är tillbaka, publiken börjar komma tillbaka, Zaniolo är tillbaka. Nu. Nu åker vi! 

Erik Winell@ErikWinell2021-08-21 08:43:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?