Lagbanner
2021-04-25 18:00

Cagliari - Roma

Prepartita: Cagliari - Roma

Prepartita: Cagliari - Roma

Ett sargat Roma åker till Sardinien för att möta ett formstarkt Cagliari. Efter man bara tagit en poäng under veckan mot Atalanta och Torino så lär Fonseca satsa allt på Europa League då tabelläget ser deppigt ut. Här kommer allt inför kvällens match.

Det har varit en tuff vecka ur alla möjliga synvinklar. Roma står för ett rejält bottennapp mot Torino förra söndagen och förlorar med 3-1. Det började dock bra då Mayoral tog ledningen efter 3 minuter och den höll man fram till andra halvlek. Resten av matchen behöver vi inte gå in på. Mot Atalanta såg det bättre ut och framför allt i andra halvlek visade man karaktär som Fonseca sa efter matchen. Roma har dock tur att det bara stod 0-1 till Atalanta i halvtid då gästerna hade flera farliga chanser men Pau Lopez står på huvudet och håller kvar Roma i matchen. Roger Ibanez fick rött i sista sekunden och missar därmed kvällens drabbning mot Cagliari.


Inför kvällens match så har vi trots Ibanez frånvaro flera positiva nyheter i Roma-lägret. Smalling, Kumbulla, Spinazzola och El Shaarawy är alla tillbaka i träning och Fonseca sa att alla kommer vara med i matchtruppen. Det kunde inte komma vid ett bättre tillfälle då det är säsongens hittills viktigaste match på Torsdag mot Manchester United. Om alla startar matchen ikväll är däremot ett frågetecken men lite speltid kan man nog vänta sig att dom får för att matchas in inför Torsdagen. Om kvällens drabbning är en måstematch eller inte vet jag inte. Personligen så känns det som att hamna topp 6 känns väldigt långt borta. Med både Inter och Lazio kvar att möta i ligan samt förhoppningsvis 3 matcher kvar i Europa League så har vi definitivt uppförsbacke. Men om vi skulle vara inom 3 poäng när vi möter Lazio i näst sista omgången så vet man aldrig. Ska vi hålla ligasäsongen vid liv så måste vi vinna ikväll, sen om det räcker eller inte får vi se.


Får Smalling speltid ikväll?


Förväntad Laguppställning: (3-4-2-1)
Roma: Lopez- Mancini, Cristante, Fazio- Reynolds, Villar, Diawara, Peres- Perez, El Shaarawy- Mayoral


Vi går in på kvällens motstånd. Cagliari är väl kanske om man ser till truppen det mest underpresterande laget i hela Serie A. Visst, Diego Godin är inte samma mittback som han var för 5 år sedan och Radja Naingolan har väl också gått ner ett par steg de senaste året jämfört hur bra han var i Romatröjan. Hur som helst, när man ser truppen med Godin, Naingolan, Rugani, Asamoah, Joao Pedro osv, så kan man konstatera att dom inte ska ligga på nedflyttningsplats iallafall. Naingolan är avstängd i kvällens match, ett positivt besked för Giallorossi. 

Spelplats: Sardegna Arena
Avspark: 18:00
Roma redaktionen tippar: 1-3 till Giallorossi.

Robin Jenelius@RobinJenelius2021-04-25 15:28:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?