Lagbanner
Ratad och uträknad, till hyllningar och nytt kontrakt.

Ratad och uträknad, till hyllningar och nytt kontrakt.

Ja vad hände egentligen? Att faktiskt kriga sig tillbaka och bevisa sina kvaliteer är något man unnar Rick Karsdorp.

För nu när kontraktet från Tiago Pinto sägs vara upplagt för skrivning så sitter vi här med Rick uppe på fem assist och en given startman i Fonsecas elva. 
Hur hamnade vi här? 
Han kom från Feyenoord 17/18 som ung och lovande, men det blev inte som någon hade tänkt sig. Skadorna kom, bara några dagar efter kontraktet var signat så ådrog sig han den första skadan som höll han borta i tre och en halv månad. 
Efter nästan fyra månader på Olimpicios läktare så fick han äntligen göra sin debut i 1-0 vinsten mot Crotone, men även det blev en dag att glömma när han vricka till det andra knät och med det missade han resten av säsongen. Han fick alltså åttiotvå sömninga minuter mot ett lågt stående Crotone på den sejouren i Roma

Efter det lyckades han inte riktigt slå sig in och få regelbunden speltid under EDF och Ranieri så han lånades ut till moderklubben Feyenoord 19/20.
Där det blev femton matcher i den holländska ligan, ett mål och tre assist, men inte ens där kunde man se hans riktiga jag.
För den riktiga Rick Karsdorp vi ser är den vi ser just nu i Fonsecas lagbygge, en spelare som ler och verkar ha roligt på en fotbollsplan igen. Slått sig in som startman på den där högerkanten, slå avgörande passningar i regninga matcher mot Sampdoria

Jag är genuint glad för Rick, det är jag. Han förtjänar det här. 


 

Edvin Thunborg2021-03-06 15:52:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?