Lagbanner
Stadio Friuli, 2022-09-04 20:45

Udinese - Roma
4 - 0

Reflektioner från haveriet i Udine

Reflektioner från haveriet i Udine

Kvällen som kunde gjort Roma till serieledare slutade istället med ett fiasko uppe i Udine då Roma vek ner sig och släppte in fyra i baken. En kväll för de friuliska historieböckerna, ett blytungt nederlag hem till huvudstaden.

Det som inte fick hända…

Det hände! Regel nummer ett inför en match som Udinese borta är framförallt att inte under första kvarten, underskatta motståndet. Hjärnorna måste vara påkopplade och fullt fokuserad för att inte ge Udinese den perfekta tänkbara starten. In med inlägg på bortre, hoppas på misstag och sedan göra först målet och spela på resultatet.

Vi vet och Rick Karsdorp vet, att ett sådant misstag förlorar fotbollsmatcher, men att sedan inte laget visar mentaliteten att rycka upp sig och visa att vi är det bättre laget efter 4 minuter frustrerar något enormt hos alla supportar, framförallt när stödet är absolut världsklass på läktaren och Roma har gjort en bra inledning på säsongen vilket kan ta oss till serieledning. 

Tammy Abraham

Englands förbundskapten Gareth Southgate var på plats för att spana in Abraham och Smalling, är det möjligt att pricka in en sämre match? 

Gazzetta Dello Sport gav nummer nio en 4.5 i betyg efter en mycket blek insats och man undrar var den engelsman som kom till Roma för ett år sedan med en frenesi och hunger att alltid springa och jaga tagit vägen. Han hittar inte rätt tillsammans med Dybala och Lorenzo ikväll, i mitt tycke är han ofta felplacerad för att inte kunna ta sig till lägen. Istället blir han en sämre fördelare till de andra vilket inte ger med sig.

Det ska nämnas att om flaggan stannar nere skapar Tammy en straff och matchen ser annorlunda ut. Men tillfälligheter är fotbollen och vi kan bara hoppas att han kommer tillbaka och visar den kontinuerligt och målsinne som så ofta fanns förra säsongen. 

Mentaliteten 

Alla som följer Roma vet att vid förhoppning finns alltid en stor besvikelse bakom hörnet. Jag behöver inte gå in på vilka matcher vi skämt ut oss genom åren, men med möjlighet att gå upp i serieledning, för att sedan gå ut och underskatta disciplinerade Udinese vilket leder till  underläge efter 5 minuter är under all kritik. 

Den ständiga trenden med att vika ner sig när det blåser som hårdast måste få ett stopp, och den mannen som ska göra det är allenatore Jose Mourinho. När Fabio Maresca blåser igång andra halvlek ska alla spelare i gulrött vara redo på att glömma de misstag som hänt och hitta lugnet för att utjämna och sätta över pressen. Istället ett våda skott utifrån boxen och pang 2-0 från ingenstans. Och när det sker dör allt, tempot helt bortblåst, och sedan när flaggan kommer upp eller att straffen inte ges, viker spelarna ner sig ännu mer. 

I med och motgång

Det är en del av supporterlivet att tampas med motgångar som dessa. Roma är inte Real Madrid, vi kommer förlora fotbollsmatcher och detta var inte sista gången vi förlorar håglöst i en viktig match. 

Mourinho sa till DAZN efter matchen att han hellre förlorar med 4-0 ikväll istället för fyra 1-0 förluster. Med det sagt är det tidigt på säsongen, drömmarna om en topp 4 placering eller bättre lever fortfarande. 

På torsdag väntar Ludogorets borta i Europa League, vi kan räkna med att ordinarie elva inte kommer spelas. Däremot en bra chans att studsa tillbaka för laget så mentaliteten är där den ska och fokuset på topp när vi reser till Toscana och Paolo Zanettis Empoli

Slutligen heder till det otroliga bortaföljet som var på Dacia Arena ikväll. De sjöng i 90 minuter och tror fortfarande på det här. Låt spelarna påminnas om det också! 

Forza roma dai, non mollare mai… 

Melker GaddMelkerG_202022-09-05 00:55:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?