Stadio Olimpico, 2022-02-05 15:00

Roma - Genoa
0 - 0

Roma 0-0 Genoa

Det var en frustrerande eftermiddag i Rom. Trots en man mer på planen i 25 minuter så lyckas inte Roma få hål på Genoa.

Matchen började med högt tempo och många dueller där Genoa gick vinnande ur dom allra flesta. En hög och intensiv press från Genoa gav inte Roma någon tid att styra uppspelet längs marken från backlinjen. Alexander Blessin som tagit över Genoa efter att Andriy Shevchenko fått sparken efter en mindre imponerande resultatrad. Man kunde se att den nya tränaren fått sin tränarutbildning i Red Bull Leipzig. Efter 20 minuter helt utan något Roma spel så började man ta över matchen mer och mer och man är bättre än Genoa i den andra halvan av första halvleken. Halvleken slutar 0-0 och trots ett intensivt spel av båda lagen så kommer det inte någon riktig målchans.

Andra halvleken börjar på samma sätt som den första slutade med ett Roma som har större delen av bollinnehavet och ett Genoa som inte bjuder på något. Matchens första stora chans kommer till Smalling då han får ett gyllene läge att nicka in bollen men lyckas inte få ner bollen och den går över. Med 30 minuter kvar gör Mourinho sitt första drag och tar ut Sergio Oliveira och Maitland-Niles och sätter in El Shaarawy och Afena-Gyan. Rätt inhoppare att ta in i en sådan matchbild men själv hade jag hellre sett att Sidleds-Bryan blev utbytt istället för Oliveira. Strax efter bytena så blir Afena-Gyan nedsliten av inbytta Leo Ostigard och norrmannen fick syna det röda kortet. Då tänkte man att det skulle öppna upp sig mer och mer men kollektivt så kommer inte Roma fram till något. Chanserna som Roma kommer till är individuella prestationer av Zaniolo och El Shaarawy. Men efter 25 minuter så kommer till slut målet. Zaniolo viker in från högerkanten och skjuter vid främre stolpen bakom Sirigu. En fantastisk individuell prestation av planens bästa spelare. Men uppe VAR-rummet hade dom hittat en stämpling från Abraham precis innan bollen kom till Zaniolo och målet blir bortdömt. Själv tycker jag att Abraham bara springer helt vanligt och Genoa-försvararen sätter sin fot där Abraham är påväg. ‘’Om detta var en foul så är det här inte längre fotboll.’’ Sa Mourinho efter matchen och jag kan bara instämma. Efter en hårtork från Zaniolo och rött kort så blåser domaren av matchen och den slutar 0-0.

Spelarbetyg (1-10)

Patricio 6 - Får inte ett enda skott på mål. Skänker ett lugn.
Mancini 5 - Onödigt gult kort och är funkar inte riktigt som ytterback.
Ibanez 6 - Många fina uppspel och bra defensivt.
Smalling 6 - Solid defensivt. Ska göra 1-0 i andra halvlek.
Karsdorp 5 - Kommer upp högt och är ett hot offensivt. Slarvar lite för mycket.
Oliveira 6 - Blir tyvärr utbytt för tidigt. Hade passat perfekt med en man mer sista 25.
Cristante 3 - Måste vara en dröm att försvara mot en spelare som alltid ska kladda på bollen 20 gånger bara för att sedan slå en sidledspassning.
Mkhitaryan 6 - Fint passningsspel. Behöver hota lite längre upp i planen.
Maitland Niles 4 - Tappar bollen för ofta och bidrar för lite i offensiven.
Zaniolo 8 - Hans briljanta mål skulle avgjort matchen. Tråkigt att domarna ville annat. Börjar på allvar tro att det finns en agenda mot honom.
Abraham 4 - Tar fel löpningar och får knappt låna bollen. Underkänd.
Mourinho 6 - Skapar tillräckligt för att vinna matchen. Borde även vunnit matchen även fast domaren ville vara huvudpersonen i eftermiddags.