Roma 0 - 1 Atalanta: Dragningar i shortens, rött kort och noll poäng

Tidigare idag förlorade Inter och Juventus. Det var ett perfekt läge för Roma att spänna musklerna och ta poäng och vissa att man är att räkna med i år. Ett läge Roma inte förvaltade.

Den första smällen för Roma kom redan under uppvärmningen då Dybala, som skulle startat fick känning i bakre lår. Dybala hamnar på läktaren, Pellegrini flyttas fram och ger Matic startplats bredvid Cristante.

Första halvlek:

Det jämnar ut sig väldigt fort i smällar när Atalantas Demiral krockar med Musso och tvingar Atalanta till ett tidigt målvaktsbyte. Det föranleds av brist på kommunikation. Kommunikation är viktigt, det lär man sig vid alla team buildingar.

Atalanta hade inte för avsikt att göra livet enkelt för Roma ikväll. Atalanta höll laget högt upp och hade hög press. Det försvårade väldigt mycket för Roma som inte såg ut att ha en aning om någonting. Atalanta tog ledningen i minut 35 genom den 18 årige Scalvini som placerade bollen fint i Rui Patricios vänstra hörn. Den 19 årige dansken Højlund visar på spelförståelse när tittar upp och ser en obevakad Scalvini utanför straffområdet och slår bollen snett in mot mitten. Romas andra smäll.

Roma lyckas få upp farten de sista minuterna, lagom till paus. Abraham får möjlighet att göra 1-1 både en och två gånger men placerar bollen på fel sida av mål och på målvakt. Det blir inte mer än så och Romas första halvlek är långt ifrån godkänt.

Andra halvlek:

Roma inleder andra halvlek betydligt bättre och snabbt hettar det till ordentligt när Zaniolo mottar inkast från Celik och hamnar i närkamp med Okoli. Zaniolo drar i tröjan, Okoli drar i shortens och Zaniolo trillar innanför straffområdet. Domaren blåser inte straff. En flyförbannad Mourinho kan inte tro sina ögon och springer in på plan för att dela några välvalda ord till domaren Chiffi. Rött kort till Mourinho som gör att han missar matchen mot Inter. Det blir inte mindre lugnt när Zaniolo igen hamnar i närkamp med Okoli där båda drar i varandra och väljer att reagera sent på den dragningen. Ingen straff men det var en himla tur att Zaniolo just idag valt att ha på sig kalsonger. Romas tredje smäll, och nästan fjärde för allas ögon.

Under andra halvlek kommer Roma till betydligt fler lägen och avslut som nästan är i mål. Precis som tidigare matcher den här säsongen och förra säsongen är Roma nästan där hela tiden. Roma låter fem av sina sex anfallare spela idag där samtliga har minst ett läge var. Frågan är vilken placering kommer nästan att ge Roma den här säsongen?

Reflektioner:

När man pratar om marginaler hit och dit handlar det om enstaka fall under en match. Har man 20 lägen och upp till 11 skott på mål är det inte marginaler, det är något som inte stämmer. Och det är ett problem som Roma haft sedan förra säsongen. Tillskillnad från förra säsongen ser Romas anfallsspel betydligt sämre ut i år, och ja det har att göra med att man fått in två stora pjäser som Dybala och Belotti. Man tvingas flytta Pellegrini till mittfältet där han inte alls är lika bra. Roma ser väldigt vilsna ut i anfallet, spelarna springer på varandras ytor istället för att öppna fler ytor för varandra. Rollfördelningen och ansvarsfördelningen upplevs som en saknad. Detta är något Roma snabbt behöver jobba med om man vill ta plats i Champions League. Det och attityderna. Ska man nämna något positivt är att Roma lyckas ta poäng trots att man inlett säsongen väldigt dåligt spelmässigt. Det är en styrka i sig och något man inte är bortskämd med om man håller på Roma.