Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-11-28 18:00

Roma - Torino
1 - 0

Roma 1-0 Torino

Roma 1-0 Torino

Efter krossen i torsdags så ställdes Roma mot ett tufft Torino. Trots att man knappt fick låna bollen så löser ändå Giallorossi 3 poäng.

Roma kom till söndagkvällens drabbning mot Torino från en utklassning i Conference League och lite andrum för Mourinho. Det var en spännande elva som José ställde på banan med Zaniolo och Abraham på topp. Han fortsatte med fembackslinjen som fungerat så bra bortsett från bortamatchen från Venezia även om det ikväll var Smalling som tog plats i mitten istället för Kumbulla. Det dröjde inte länge innan misären gjorde sig påmind då Pellegrini var tvungen att kliva av efter 15 minuter pga skada. Lyckligtvis såg det inte ut som något trauma utan att det bara var låret som fortsatt spökar för kaptenen. Inbytt blev Diawara som för första gången på riktigt fick chansen att bevisa sig för Mourinho. Det var Torino som höll i taktpinnen i matchen och det såg tufft ut för Roma som inte riktigt fick till det. Trots detta så var det Roma som öppnade målkontot genom Tammy Abraham efter en fin första touch kan placera in bollen till vänster om Milinkovic-Savic. Efter detta så dröjde det bara 10 minuter innan El Shaarawy dansar i Torinos straffområde och blir fälld. Domaren pekar på straffpunkten och Abraham stegar upp. Efter en rekordlång VAR-koll så hittar domarteamet en offside och straffen döms bort. 1-0 står sig till den efterlängtade halvtidspausen.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt och det är Torino som äger bollen och Roma som är inställda på att försvara lågt och gå på kontringar. Trots ett enormt bollövertag så kommer inte Torino till några stora målchanser och Romas fembackslinje och framförallt Smallings storspelade hela matchen igenom. När slutvisslan ljuder så stor det 1-0 på resultattavlan. Extremt viktiga poäng för Giallorossi. Bollinnehavet då? 32-68 till Torino. Visst, ingen Cristante, Veretout eller Pellegrini som klev av efter en kvart men mer än så kan man ändå kräva för Roma.



Roma hakar i och med detta på gänget i toppen och då Lazio ställs mot Serieledarna Napoli så kan det bli ett litet gap ner till lagen i mitten. På onsdag åker Roma till Bologna och ännu en viktig match mot ett formstarkt lag. Det blir inte mindre viktigt då man tar emot Inter på Olimpico på Lördag. Sex poäng nästa vecka och Roma är med igen på allvar i kampen om topp fyra.

Spelarbetyg (1-10)

Patricio 6.5 - Behöver inte göra några riktigt tuffa räddningar men tar det han ska och släpper inga returer på Brekalos långskott.
Mancini 6 - Ännu en fin insats, fortsätter han utvecklas i denna takt så startar han för Italien i VM om dom tar sig dit.
Smalling 7 - Jätteinsats, har nog förpassat Kumbulla till bänken för gott nu.
Ibanez 6.5 - Går från klarhet till klarhet som en av tre mittbackar.
Karsdorp 7.5 - Bäst på planen. Fläckfri defensivt och springer upp och ner på sin kant hela matchen.
Diawara 5.5 - Mourinho är nog inte helt lyrisk efter den instatsen. Tur att Veretout är tillbaka mot Bologna.
Mkhitaryan 7 - Verkar ha hittat formen. Fin assist till Abrahams mål.
Perez 6 - Gör det bästa av situationen, får spela på en ovan position.
El Shaarawy 6 - Definitionen av en El Shaarawy insats. Springer och utmanar mycket.
Zaniolo 6.5 - Släpper bollen på ett fint sätt till Abraham vid målet. Blir neddragen och slagen vid nästan varje situation och ska nog ha 5-6 frisparkar till.
Abraham 7 - Avgör matchen, har fått en fin bromance med Zaniolo.

Buona settimana e grazie Roma.

Robin Jenelius@RobinJenelius2021-11-28 21:23:43
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?