Lagbanner
Roma - Debrecen

Roma - Debrecen

Flera primaveraspelare gjorde bra ifrån sig när vi slog Debrecen som förra säsongen vann Ungerska andradivisionen.

I den första halvleken spelade vi 4-2-3-1 med Darboe och Bove som defensiva mittfältare och de skötte sig utmärkt. Darboe har vi ju sett en hel del av tidigare, men Bove var en ny och mycket trevlig bekantskap, med sitt positions- och passningsspel. Zalewski och Tripi gjorde också avtryck som var positiva, Zalewski med en målpass och Tripi på för honom den ovana platsen som vänsterback. Tripi var inte så snabb, men kompenserade det med lugn och ett säkert passningsspel. Han var även den enda spelaren som inte blev utbytt i paus. Rui Patricio gjorde debut, men kunde inte förhindra ungrarnas ledningsmål på nick efter inspel från Reynolds kant. 

Ibanez drog på en långboll som friställde Mayoral som bombade in kvitteringen och en stund senare fick Pellegrini fritt löpläge och placerade in ledningen. Strax därpå träffade Pellegrini stolpen och trots att vi startade matchen med fyra juniorer var vi överlägsna.

Andraelvan ville inte vara sämre den, utan de satte full fart från start. Zaniolo löpte fint och efter ett snyggt förarbete mellan Mkhitaryan och Dzeko så kom italienaren fri. Med en enkel chip så utökades  ledningen till 3-1. Precis efter avspark lekte Smalling Baresi, men det gick åt skogen. Debrecenspelare löpte i djupled och efter ett inte allt för märkvärdigt skott lyckades Fuzato fumla ut bollen och på returen smälldes 3-2 in. Mourinho blev röd i ansiktet och svart i blicken och man befarar att hans uppfattning om Smalling besannades och att han helst vill få in en annan mittback. 

El Shaarawy slog en långpassning till Dzeko och när målvakten var ute och handlade korv så kunde bosniern spela in bollen till 4-2. Ytterligare ett mål gjordes av Dzeko när ungrarna gjorde en grov felpassning. 

På slutet kom Cerbo in som högerback (han är väl egentligen anfallare) och han visade upp en grym snabbhet. Hans utveckling kan också bli mycket spännande att följa.

Tankar:

Jag tycket inte att Zaniolo ska spela på en kant, killen är stor som ett hus och skulle kunna tillföra så mycket mer centralt. Likaså hamnar han inte i lika många situationer där han kan skada sig, för man är rädd att något ska gå sönder varje gång han är nära bollen. 

Vem stärkte sina aktier idag? 

Samtliga primaveraspelare visade upp grinta och gjorde mycket bra ifrån sig, vilket var väldigt kul att se då vi vill kunna förlänga arvet av spelare från Rom i laget.

Arne Holmgren2021-07-27 10:15:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?