Lagbanner
2022-01-20 21:00

Roma - Lecce

Roma går in i Coppan - Får vi en blågul debutant?
Roma tar emot Lecce - Kanske med en blågul debutant?

Roma går in i Coppan - Får vi en blågul debutant?

Dags för Coppa Italia:s tredje runda. Hett? Kanske inte men då har jag inte nämnt att det kanske väntas debut för en av Romas svenska talanger.

Det är nämligen den 19-årige Trelleborgaren Joel Voelkerling-Persson som är med i truppen till kvällens match. Trelleborgaren (född i Dalköping) har den gångna säsongen gjort det riktigt bar i Primaveran med totalt 6 mål på 13 matcher. Något som gör att han är tvåa i skytteligan, och nu har blivit uppkallad än en gång för att ta plats på Mourinhos spelarbänk.

Voelkerling-Persson satt redan på bänken i matchen mot CSKA Sofia, då blev det dock ingen speltid men kanske är det istället dags nu? Kanske är också Voelkerling-Persson inspirerad av sin landsman Anthony Elanga som verkligen inte gjort bort sig uppe på de brittiska öarna? Hursomhaver, för att elda upp kvällens match vore det ju onekligen intressant med ett blågult inhopp och att det blir Voelkerling-Persson som följer andra Primavera-spelares fotspår, likt Afena-Gyan har slagit sig in i laget. 

Motståndarkollen
Som motståndare ikväll står klassikerlaget Lecce. Lecce har gjort det helt okej i Serie B i år och ligger just nu femma i den italienska andradivisionen. I cupen har de redan hunnit med att spela två omgångar, segrar mot Parma och Spezia, vilket gör att de nu kan ta sig an direktkvalificierade Roma

Spelaren att ha koll på i Lecce? Massimo Coda. 33-åringen har harvat runt i klubbar som Salernitana, Benevento och Parma men har nu verkligen kommit till sin rätt i Lecce. Den här säsongen har det hunnit bli 8 Serie B-mål. Något som gör att han är trea i ligans skytteliga. Tvåa är en annan Lecce-lirare, nämligen brassen Gabriel Strefezza. Kan de näta mot Roma? 

Formmässigt? Laget har endast hunnit med att spela en match under 2022. Den var mot Pordenone i helgen och syditalienarna vann då med 1-0 på bortaplan. Nu väntar dock, förhoppningsvis, tuffare motstånd. 

Roma-kollen
Roma kommer som ni nog vet till spel med en 1-0-seger senast. Verkligen ingen klang-och-jubel-föreställning men nyförvärvet Sergio Oliveira fick åtminstone briljera lite inför hemmafansen. 

I cupen har Roma förstås en chans att ta hem titeln och det är något som inte brukar vara ointressant för den gode Mourinho. Således spekulerar också en hel del av de italienska tidningarna i att det kanske inte alls blir en särskilt roterad elva. Undertecknad hoppas dock såklart på åtminstone ett inhopp från Joel Voelkerling-Persson om nu Roma kan göra ett par mål och trygga avancemanget först. 

Statistiken
- Roma har vunnit Coppa Italia hela 9 gånger, näst bäst av de italienska lagen. 
- Lecce har aldrig gått längre än sextondelsfinal, vinner de mot Roma idag blir det klubbhistoria. 
- Roma har vunnit 22 av totalt 33 inbördes möten lagen mellan. Lecce har två segrar. 

Förväntade elvor
Roma (4-2-3-1): 
Rui Patricio; Karsdorp, Kumbulla, Ibañez, Viña; Cristante, Oliveira; Zaniolo, Mkhitaryan, Shomurodov; Abraham.
Lecce (4-3-3) Gabriel; Calabresi, Dermaku, Lucioni, Barecca; Gargiulo, Hjulmand, Majer; Strefezza, Coda, Di Mariano

Roma-redaktionen tippar: 3-1 och ett inhopp från Voelkerling-Persson!?!

 

Erik Winell@ErikWinell2022-01-20 09:53:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?