Lagbanner
2020-09-27 20:45

Roma - Juventus
2 - 2

Roma - Juventus 2-2 med en lite sur eftersmak

Inför matchen hade ett oavgjort resultat känts helt okej, men med tanke på några riktigt stora missar framför bortamålet och en utvisning på Rabiot med nästan en halvtimme kvar och i ledning, var man absolut inte helt tillfreds med resultatet.

Roma tillät, eller var det Juventus som var bra, bortalaget att ha mycket boll och vi satsade på snabba omställningar, men några klara målchanser skapades aldrig. I stället var det Mkhitaryan som efter en turlig dribblingsräd blev helt fri mot vår gamla duschrökare, men väl där lyckades vår armenier att träffa rakt på polacken. I stället tog vi ledningen på en solklar hands efter ett skott, med om Rabiot inte fått bollen på sin högt hållna arm hade målförsöket träffat både över och utanför målramen. Veretout smög fram mot bollen och hade turen att Szczesny inte lyckades styra bort skottet utan bollen for in via stolpen. Juve replikerade med några hörnor, men någon riktigt het målchans fick de aldrig. Inte heller var det vid en särskilt farligt tillfälle som bortalaget skulle få sin chans att kvittera, utan det var när vi hade hela laget samlat som Ronaldo smart lyckades träffa Pellegrinis hand och domaren Di Bello återigen pekade på straffpunken. Ronaldo stensäker och 1-1 på ljustavlan. Retligt precis innan paus och värre höll det på att bli. Juve fick en frispark i ett farligt läge, men i stället för ytterligare ett mål i nacken så lyckades vi få till en vindsnabb omställning där Dzeko spelade fram Mkhitaryan som mot en ensamt försvarande Cuadrado friställde Veretout som gav oss ledningen på nytt precis innan halvtidssignalen.

I den andra halvleken kändes vi lite fega eller var vi trötta, oklart. Hur som helst fick vi några chanser att döda matchen , men Dzeko´s sopran läge förvaltades inte och i stället för 3-1 så fanns fortfarande oron för att tappa allt. Rabiot fick till slut sitt andra gula kort och blev till slut utvisad, något han borde blivit långt tidigare. Efterslängen mot Pedro var både onödig och korkad. Nu är ju inte vi för närvarande ett lag som bara sveper bort motstånd på löpande band, utan mod och självförtroende saknas. Juve med en man kort spelare possession och pressade högt och fick efter ett inlägg till kvitteringen. Man undrar dock hur ett lag kan få slå ett inlägg mot oss med en man mindre och när vi har 5 backar i situationen. Inte var det bättre då vi precis bytt ut Santon mot Bruno Peres och den senare inte på långa vägar hade rätt position eller att Mancini inte hade bättre koll på Ronaldo. Samtliga röda intog position ”gamnacke” och hur märkligt är inte det när man är en man mer på hemmaplan? Fonseca valde att byta ut en för dagen helt ok Pellegrini mot Diawara, men sedan var det färdigbytt. Lite märkligt för mig i alla fall då flera spelare knappt hade någon ork alls kvar i benen. Inga feta målchanser skapades i slutet av matchen, utan man får väl ändå erkänna att det oavgjorda resultatet totalt sett speglade matchen.

Arne Holmgren2020-10-02 11:22:29
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?