Lagbanner
Roma - Napoli 0 - 2

Roma - Napoli 0 - 2

Roma var inte med i matchen över huvudtaget och Napoli vann rättvist efter tvåmålsledning i paus.

Bortförklaringarna skulle kunna ställas på rad, skador, avstängningar, resa till Ukraina tur och retur i veckan, hårt matchande, tunn trupp, Gattuso var utanför sitt tekniska område under 90 % av matchtiden, Di Bello gav bortalaget lite billiga frisparkar, vi hade ett stolpskott osv osv.

Sanningen var bistrare än så, vi hade bara Spinazzola som kunde mäta sig med Napolispelarna och det var allt. Fonsecas taktik under den första halvleken var totalt misslyckad då vi tillät Napoli att promenera upp utan att attackeras och så lämnade vi Zielinski fri under varenda sekund i den första halvleken. 

Flera riktigt usla insatser, men de absolut sämsta två var Dzeko och Pedro. Vad de sysslade med? Inte ett rätt under den tid de spelade och övriga spelare fick slita för dem också. Om man ska vara helt ärlig så är de båda slut inom den absoluta toppfotbollen. De båda har varit fantastiska fotbollspelare och Dzeko en målspruta av rang för Roma, men man måste också vara ärlig.

Att sluta topp 4 är lika troligt som att marsianer kommer att invadera jorden under natten och vårt enda hopp står till att vinna EL, hur det nu ska gå till. 

Att kritisera laget allt för hårt skulle vara lika konstruktivt som att piska en död häst. Vi har inte bättre spelare än så här och det är bara att inse.

Friedkins var nog minst av allt nöjda och varje gång de zoomades in skakade de på sina huvuden. Andras huvuden lär rulla i sommar och vi lär få plugga in lite nya namn till truppen nästa säsong.

Arne Holmgren2021-03-21 23:01:38
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?