Lagbanner
Roma-panelen inför säsongen: "Mindre mjukglass!"
Finns det titelchanser i år? Roma-panelen svarar på de hetaste frågorna inför.

Roma-panelen inför säsongen: "Mindre mjukglass!"

På söndag drar Roma igång Serie A-säsongen. Här är några av Roma-profilernas svar på hur det går i år!

Panelen: 
Erik CarenholmArbresha BegaErik WinellFilip BroddKasper WilhelmssonRobin JeneliusPhilip LantzDavid RoufpanahJesper LindhroMarcus">Marcus Birro & Joakim Hulander. 


Mourinho har nu fått en försäsong på sig att göra om Roma. Vad hoppas du få se i Roma á Mourinho?

Arbresha B: 
Det jag har saknat under en lång tid är ett passionerat Roma, spelare som visar att man vill något på plan. Det tror jag kommer få se med Mourinhos Roma, på gott och ont.

Erik W: En bättre struktur, mindre mentala mjukglassar och ett mer effektivt Roma som faktiskt kan slå de andra topplagen. Där har vi varit under isen totalt med Fonseca vid rodret.

Erik C: Jag hoppades aldrig få se ett Mourinho-Roma, men när han nu är här vill man förstås få se ett Mourinholag som de brukade se ut. Extrem laganda, offervilja, en solid defensiv och frejdliga kontringar.

David R: Jag tror att laget kan komma att prestera jämnare än de toppar och dalar vi nästintill vant oss vid, tror dock att vi kan få se en del svängningar första delen av säsongen. Om inte så är det bara en bonus. Det tar tid att göra om ett lag så fundamentalt som han vill och vi behöver fler transferfönster.

Filip B: Jag vill se ett Roma med lite pondus som inte kan fallera som ett korthus.

Kasper W: Lite av det som man fick en försmak på mot Real Betis, mer "grinta" och ryggrad jämfört med tidigare säsonger.

Philip L: Hoppas att få se ett Roma som kan stänga igen matcher och ha ett stabilare försvar. Detta kommer säkert göra att vi får mindre offensiv men för min del gör detta ingenting för vill inte ha hela havet stormar längre.

Robin J: Jag hoppas få se 11 spelare som står längst fram i frontlinjen och är beredda att ta en kula för varandra och sin tränare. Gärna lite mer cyniskt Roma så man kan ha hyfsat normal puls när man leder i minut 80+.

Joakim H: Framförallt en stabilare defensiv och mer grinta! Troligtvis får vi se mindre cirkus på planen och mer cirkus utanför densamma. På gott och ont givetvis!

Marcus B: Jag hoppas få se passion, innerlighet, stolthet och en solidarisk respekt med alla oss hundratusentals supportrar som mer eller mindre blivit pissade på i ett decennium. Roma har jävligt mycket att bevisa.


Zaniolo är tillbaka från sin andra korsbandsskada. Gör han succé eller drar han korsbandet för tredje gången?
Arbresha B:
 Nej nej, han har under året han varit borta lagt mycket fokus på att pumpa musklerna. Dessa kommer vara som en Sköld för honom. Skämt åsido, jag tror att han är spelsugen och han kommer nog göra ganska bra ifrån sig.

Erik W: Succé! Vi måste våga tro på det och han har sett taggad ut under försäsongen. Kommer dock få ont i magen så fort Zaniolo faller till marken...

Erik C: Han har redan pajat både vänster och höger ligament, så det är väl bara tredje benet kvar nu va? Skämt åsido, det blir succé. Hans talang är odiskutabel.

David R: Jag hoppas att de medicinska teamet i klubben tillsammans med fysteamet stärkt honom till en ny nivå. Det känns som att han muskat på sig en del också vilket är en klar fördel för att stötta knät. Får han vara hel så är han en av ligans bästa spelare. Dessutom är han en spelare som passar in i Mourinhos fotboll.

Filip B: Han gör det bra. Ingen succé dock säger pessimisten.

Kasper W: Känns som antingen eller, får han vara frisk blir det succé. Vi tror på det!

Philip L:  Kommer aldrig sluta hoppas på honom, säger att han krossar Serie A!

Robin J: Succé! Gör Roma en bra säsong så kommer Zaniolo ha varit avgörande.

Joakim H: Måste bara tro på succé för Zaniolo! Grabben är en talang av sällan skådat slag och håller han sig skadefri finns det inga tvivel om att han kommer vara en bärande spelare för Roma. Minst 15 baljor denna säsong!

Marcus B: Zaniolo är ödesbestämd för stora saker. Givetvis blir det en fundamental succé.



Utan Dzeko, vem gör målen för Roma?

Arbresha B: 
Fader Abraham!

Erik W: Hade hoppats mycket på Belotti! Så blev det inte men något säger mig att Shumurodov kan bli en succé! 

Erik C: Tammy, som det ser ut. Eller Eldor? Eller Miki? Eller Nicolo? Kvalité finns framåt. Bäste målskytt blir nog kanske uzbeken, ändå.

David R: Det känns som att kombinationen kontringsfotboll och Shomurodov är en bra match. Så där kan vi nog ha en snubbe som får sitt stora genombrott i karriären. Är ganska säker på att detta är en spelare som team Mourinho haft ögonen på ett tag i sin jakt på spelare som passar in.

Filip B: Armeniern, uzbekistaniern och faraonen bör kunna göra ett par strutar. Annars något nyförvärv som ännu inte anlänt.

Kasper W: Mayoral har verkat het under försäsongen, med Dzeko borta och förmodligen mer speltid tror jag han kan växla upp.

Philip L: Ja nu har Tammy landat i Roma så det är väl han och den nya uzbeken.

Robin J: Tammy och Zaniolo gör 35+ mål sammanlagt.

Joakim H: Zaniolo, Mkhitaryan och Abraham står för största delen av målproduktionen. Mancini gör succé och slutar fyra i den interna skytteligan på 8 kassar.

Marcus B: Dzeko gick i koma sista året. Nu är det dags för allt och alla att träda fram. Jag hoppas innerligt att Roma slipat sin förmåga att värva spelare för den förmågan har levt i mörker sista åren.



Är Rui Patricio svaret på Alissons kompletta ersättare?
Arbresha B: 
Nej.

Erik W: Njae. Han känns mer erfaren och bättre än både Olsen och Lopez men som Alisson blir svårt att nå men nog ska han vara mer stabil än hans tidigare försök till ersättare.

Erik C: Nej, det är han inte. Alisson går inte att ersätta.

David R: Tycker väl inte vi kan jämföra så rakt av, men Rui Patricio besitter väldigt goda egenskaper. Han har en bra bakgrund och har spelat i lag där han fått vara väldigt delaktig både defensivt och offensivt, tror att det är en bra målvaktstyp för Roma. Vi behöver en målvakt som är väldigt aktiv i det defensiva men också är trygg i vårt anfallsspel, känslan är att han besitter detta.

Filip B: Alissons ersättare är det definitivt inte, däremot en fullt duglig målvakt.

Kasper W: Ytterst tveksam, samtidigt bör Mourinho ha bra koll på honom och veta vad han får.

Philip L: Kort svar på den, NEJ.

Robin J: Nej, jag var skeptisk redan innan han på egen hand skickade ut Portugal ut EM i somras.

Joakim H: Nej. En målvakt som Alisson lär det dröja innan vi får uppleva i Roma igen. Men jag gillar värvningen av Patricio och tror att han kommer göra en stark debutsäsong.

Marcus B: Jag tror det är dags att sluta ställa frågor om det förflutna… Alisson har för fan vunnit CL och tusen andra grejer sedan han lämnade Roma. Dags att se framåt. Rui P är bra nog att bli en poängräddare i år.



En pinsam derbyinsats förra säsongen och sedan en seger när allt redan var avgjort ... Vinner Roma derbyna denna säsong?
Arbresha B: 
Ja och ja.

Erik W: En match vinner vi. En spelar vi oavgjort i. Mourinho bör ha det som krävs för att väcka igång derbykänslan, betydligt bättre än Fonseca.

Erik C: En fin seger blev det väl ändå? Dags för Zaniolo att bli Roms näste prins på riktigt och erövra derbykronan. Nicolo avgör båda derbyna.

David R: Jag har följt Roma i över 20 år, har nog aldrig känt sån ångestladdad känsla som nu. De får alltså behålla SMS och Immobile plus att Sarri går dit som tränare. Vi kan ju förbereda oss på att det inte är vi som kommer storma framåt. Men förhoppningsvis kan Mourinho utmanövrera Sarri taktiskt och ge oss två ljusglimtar i en säsong som i övrigt kan bli lite mellanmjölk. 

Filip B: Ja!

Kasper W: Minst ett!

Philip L: Vinner vi inte derbyna så kvittar det vad Mou gör för då är säsongen underkänd igen.

Robin J: Ja, Sarri är ingen derbyspecialist. Roma vinner båda.

Joakim H: Ja, visst blir det så! Mourinho lyckas stänga ner Sarris attackfotboll och tar dubbla derbysegrar, 2-0 samt 1-0. Zaniolo, Mancini och Bove står för målen.

Marcus B: Jag var på plats precis innan pandemin slog till, januari 2020, och det var bland det mäktigaste jag varit med om på väldigt länge… Tifot på läktarna var i absolut världsklass. Sen började matchen och den var…usel. Jag tror förlusterna i derbyt går tillbaka till fråga 1. Stoltheten. Den dag det betyder lika mycket för laget som det gör för oss supportrar, den dagen kommer Roma börja vinna sina derbyn igen.

Fem snabba:

Vem blir säsongens positiva överraskning?
Arbresha B: 
Zaniolo

Erik W: Roger Ibanez tar nya kliv och etablerar sig som en världsback under Mourinho.

Erik C: Darboe. Vilken underbar story.

David R: Zaniolo

Filip B: Veretout, återigen. Brutalt underskattad i mina ögon.

Kasper W: Har sett Carlez Perez blixtra till emellanåt, om han kan hålla en jämnare nivå.

Philip L: Hoppas på Tammy!

Robin J: Gonzalo Villar. Det finns en framtida storspelare där.

Joakim H: Matias Viña ersätter EM-hjälten Spinazzola på ett strålande sätt och ger italienaren en hård fight om startplatsen när han är tillbaka från skadan.

Marcus B: Mourinho överbevisar skitsnackarna om att han kan än och leder Roma till topp tre.

Vem är mercatons bästa nyförvärv?
Arbresha B: 
Eldor kommer nog bli en överraskning.

Erik W: Shomudorov! Bakom två mål direkt och kommer vara som klippt och skuren ihop med Mourinho? Showtime! 

Erik C: Eldor Shomurodov. En djupledsgående forward. Äntligen!

David R: Vet inte hur många som kollat Copa Libertadores, men jag säger bara Viña

Filip B: Oklart. Han har inte anlänt ännu.

Kasper W: Inte jättemånga att välja på, Mourinho?

Philip L: Tror det kan bli Eldor.

Robin J: Tammy Abraham. Med El Shaarawy, Micky och Zaniolo runt omkring sig så kommer nog Tammy trivas i straffområdet.

Joakim H: Tror starkt på Shomurodov och Abraham. Får Abraham det att lossna så blir det 15+ mål.

Marcus B: Florenzi till Milan.

Vem blir säsongens besvikelse?
Arbresha B:
 Den trasige Smalling


Erik W: Romas defensiva mittfält. Krävs en ersättare där om vi ska stå emot de bättre lagen. Och, såklart, Romas eviga skadeproblem. 

Erik C: Ibañez. Hans uppenbara brister har redan blottats en hel del.

David R: Fazio, igen

Filip B: Varken Fazio eller Pastore lär gör succé, om nu argentinarna ens blir kvar.

Kasper W: Att Florenzi återigen får lämna.

Philip L: Tyvärr tror jag det blir Rudi.

Robin J: När De Rossi tar över Sampdoria och vinner över oss i omgång 31.

Joakim H: Reynolds. Ser inte storheten i amerikanen, visserligen snabb men brister på övriga punkter och var enbart en PR-värvning.

Marcus B: Napoli


Hur går det för Roma?
Arbresha B: 
Topp 4

Erik W: Fyra! Inter tror jag inte alls på den här säsongen utan toppen blir 1. Juve, 2. Atalanta, 3. Milan, 4. Roma, 5. Inter, 6. Napoli, 7. Lazio.

David R: Kan bli mellanmjölk men jag tror och hoppas på topp 5.

Filip B: Semioptimistisk. Bör kunna utmana om topp 4.

Kasper W: Tror de lyckas gneta sig till en CL-plats!

Philip L: Vi hamnar på femte plats och ut i kvarten i Coppan.

Robin J: Roma kommer 3:a. Efter Juventus och Atalanta. Vi vinner även Conference League.

Joakim H: Mourinho tar Roma till efterlängtat CL-spel. Det kommer inte vara vackert men portugisen fixar tillräckligt många poäng för att Roma ska knipa fjärdeplatsen. Roma kammar dessutom hem Coppa Italia!

Marcus B: Topp tre

Hur ser din optimala startelva ut med detta Roma?
Arbresha B: 
Rui, Karsdorp, Mancini, Kumbulla, Calafiori, Darboe, Veretout, pellegrini, Zaniolo, Mkhitaryan, Tammy

Erik W: 4-3-3: Patricio - Vina (Spinazzola), Mancini, Ibanez, Karsdorp - Veretout, Pellegrini, Darboe - Zaniolo, Belotti?, Mkhitaryan.

Erik C: 4-2-3-1, utan skador och fler nyförvärv: Rui Patricio: Karsdorp - Mancini - Kumbulla - Spinazzola; Veretout - Cristante; Zaniolo - Pellegrini - Shomurodov; Abraham

David R: Patricio Karsdorp, Mancini, Smalling, Viña Cristante, Diawara, Zaniolo, Pellegrini, Mayoral Shomurodov Men jag vill att vi inte glömmer Super-Spina som kommer komma tillbaka starkare än någonsin!

Filip B: Patricio; Karsdorp, Ibanez, Mancini, Spina; Veretout, Diawara, Pelle; Zaniolo, Micki; SES

Kasper W: Patricio - Florenzi, Smalling, Mancini, Spina - Darboe, Veretout - Zaniolo, Pellegrini, El Shaarawy - Shomurodov

Philip L: För tidigt att svara på utan att fönstret har stängt.

Robin J: (4-3-3) Fuzato - Vina (Spinazzola), Mancini, Smalling, Karsdorp - Pellegrini, Veretout, Zaniolo - El Shaarawy, Abraham, Mkhitaryan

Joakim H: Rui Patricio; Karsdorp (Florenzi!) - Mancini - Ibanez - Spinazzola; Veretout - Darboe; Zaniolo - Pellegrini - Mkhitaryan; Abraham

Marcus B: Rui Patricio Mancini, Smalling,Ibanez, Spinnazzola Pellegrini, Veretout, Christante Zaniolo Abraham Mkhitaryan 


Vilka vinner Scudetton?
Arbresha B:
Atalanta

Erik W: Juventus. Tyvärr.

Erik C: Inte Roma, tyvärr. Vem det blir istället känns ointressant.

David R: Juventus, Allegri in och lite sista chansen för Chiellini och grabbarna

Kasper W: Juventus

Philip L: Tråkiga svaret är Juventus.

Robin J: Juventus

Joakim H: Tyvärr blir det ett revanschsuget Juventus.

Marcus B: Milan

Erik Winell@ErikWinell2021-08-20 10:45:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?