Lagbanner
Roma-svepet: Mourinho och juniorerna
Afena-Gyan målade i söndags - Efter skoöverlämnandet blev det en hel del negativa rubriker kring Roma.

Roma-svepet: Mourinho och juniorerna

Mourinhos vilja att släppa fram talanger, Zaniolo tillbaka i målprotokollet, De Rossi på tränarbänken - Det har varit ännu en intensiv Roma-vecka

Bussen vann mot Torino - Pellegrini ett orosmoln
Med en comebackande Chris Smalling tog sig Mourinho an den väl beprövade buss-taktiken i hemma(!)matchen mot Torino. Roma vann med 1-0 efter Abrahams fjärde på fyra Roma-matcher men en hel del av rubrikerna handlade om Lorenzo Pellegrinis tidiga utbyte. Reprisbilderna visade ett rejält hugg i höger framsida lår och inte var det särskilt muntert att se en kraftigt isad framsida hos Romas playmaker. 
Pellegrini ska undersökas närmare under måndagen men nog såg det inte särskilt hoppfullt ut inför veckans matcher.

Noterbart i övrigt. Inga mål från Zaniolo ånyo och frustrationen börjar märkas hos Roma-talangen. Killen måste få ett mål i Serie A tämligen omedelbart. 

Bonus... Det var storpublik på Olimpico igen! 


Felix Afena-Gyan - Namnet på allas läppar
Få missade nog Felix Afena-Gyans succéinhopp i Romas seger mot Genoa förra veckan. Ett vackert mål och ett dunderinhopp gjorde att Mourinho, enligt utlovat löfte, var tvungen att köpa ett par skor värda 800 euro som tack. 
Allt frid och fröjd såhär långt - och inte minst en vacker historia om den ghananske supertalangen. 

Men så, när skorna delades ut hörs i det instagramklippet en röst "skämta" om att det är bananer i paketet. En rasistisk kommentar som verkligen sätter ljuset på de problem den italienska fotbollen fortfarande har med rasism 

Afena-Gyan gick dock själv ut och dementerade detta och sa att han inte tog illa upp alls. Istället berodde det på att Afena-Gyan, enligt egen uppgift, helt enkelt äter väldigt mycket bananer.  
 


Zorya Luhansk numret för litet - Zaniolo fick måla igen
Roma hann också spela en Europa-match i veckan, i Uefa Conference League. Ukrainska Zorya Luhansk stod för motståndet och det blev en match som Roma vann med 4-0. Inte så mycket mer än så men ack så viktigt. Både Zaniolo och Abraham fick näta igen. 

Utöver Zaniolos mål och dubbla assist kan tilläggas att det var fint att se Filippo Missori och Nicola Zalewski få speltid. Mer sånt när det vankas Europa League! 

Tottenham slutar aldrig jaga Zaniolo? 
Egentligen ända sedan Zaniolo slog igenom i Roma så har han ryktats till diverse andra klubbar. En stad och en klubb som ofta nämnts är London och då Tottenham Hotspurs. 

I och med Antonio Contes inträdde i just den klubben skriver calciomercato.com att Paratici och Conte i "Spurs" är villiga att börja prata med Roma igen. 

Zaniolos kontrakt är skrivet till juni 2024 och förhandlingar pågår - men de har gått i stiltje på sistone. 

Trots skadeproblemen - Smalling sägs vara förstavalet 
I veckan gjorde Smalling comeback efter ännu en lång frånvaro på grund av diverse skador. Engelsmannen har haft ordentliga problem med just detta men trots det så sägs Smalling vara förstavalet för Mourinho. 

Portugisen hyllar Smalling för snabbheten, fysiken och erfarenheten. Något som gör att han står framför Marash Kumbulla i fajten om den tredje backplatsen. 

Romas supertalang: "Jag har drömt om att bära den här tröjan sedan jag var liten"
I veckan gjorde Romas supertalang Nicola Zalewski - som fått speltid med det polska A-landslaget - en stor intervju med Corriere Dello Sport. Zalewski spås av många som en av Romas riktigt stora talanger och hyllar själv Mourinhos satsning på talanger. Förutom Zalewski finns också där Afena-Gyan, Missori och Bove. 
"Det borde vara normalt för tränare att ge bra spelare speltid, även om de är unga. Så gör Mourinho. Han behandlar oss som spelare, inte unga spelare", säger Zalewski.

Zalewski ger också en hint till klubbledningen att våga satsa på honom. 
"Jag har drömt om att bära den här tröjan sedan jag var liten. Sen vet jag att det krävs två för att dans. Roma måste vilja att jag stannar också.

De Rossi tar över ungdomslandslagen
Romas legend Daniele De Rossi tog i veckan steget tillbaka till det italienska fotbollsförbundet. Efter att ha ryktats en hel del till diverse italienska klubblag blev det i veckan klart att De Rosssi blir coach för ungdomslandslagen. 

Från U15 till U20-landslaget är det som står på agendan. 

All lycka Daniele! 

Erik Winell@ErikWinell2021-11-29 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?