Lagbanner
Roma-svepet: Abrahams succédebut och Mourinhos jakt på defensiv förstärkning
Veretout fortsätter ösa in mål.

Roma-svepet: Abrahams succédebut och Mourinhos jakt på defensiv förstärkning

Roma-veckan avslutades i topp. 3-1 framför en vibrerande curva. Här är tankar och notiser efter Mourinhos succéstart och den gånga veckan.

3 - 1 - Kung Abraham avgjorde rivalmötet
Veckans stora rubrik handlar förstås om Romas övertygande 3-1-seger mot Fiorentina

Flera spelar utmärkte sig särskilt, Jordan Veretout (2 mål) och nyförvärvet Tammy Abraham (2 assist) inte minst. Abraham fick 7,5 av Corriere Dello Sport och av Gazzettan en 8:a! Imponerande minst sagt. Jag kan ha varit skeptisk till Abraham innan men som han presterade igår är det bara att lyfta på hatten. Det här kan bli otroligt skoj om han håller sig fri från skador! 


Mourinho var dock inte alltför nöjd efteråt, det finns potential i laget: 
"Det var en fin match även om vi inte spelade alltför bra. Fiorentina gjorde det bra med en man mindre. Jag gillade hur vi offrade oss för laget även om vi spelade i torsdags. Det gick också att se att Tammy och Shomurodov kan spela ihop". 

Mourinho tog också chansen att hylla två saker. Fansen (såklart), och VAR. 
"Supportrarna var fantastiska. Precis som dagen jag kom till Roma. Jag har inte gjort någonting med Roma än, ändå så välkomnar de mig så här." 

VAR då?
"VAR var fantastisk. Det är exakt såhär den teknologin ska användas. För att korrigera fel som är svåra att se", avslutade Mourinho intervjun med DAZN. Detta apropå bland annat det röda kort som Fios målvakt drog på sig i den första halvleken samt. att två mål från Roma blev VAR-kollade.  

Och såhär avslutar vi veckans Mourinho: 
Femminile fick fira inför publik
I samband med matchen fick också Romas damlag stora ovationer när de äntligen fick visa upp Coppa-Italia-pokalen inför fansen. Stort jubel i Curvan och bara hoppas att Femminiles säsong (som drar igång till helgen) kan bli minst lika bra som den följande sett till titlar. Stalltipset är dock att Juventus tar hem Scudetton även i år. 
Två Roma-grabbar i Milano
Jag vet inte om det går att kalla Edin Dzeko Roma-grabb men ändå. Bosniern krutade dit mål och var bäst på plan i Inters premiär i helgen. Kanske kan vi vara bittra över det men jag tror verkligen att detta var det bästa som kunde hända, för bägge parter. Så länge inte Dzeko målar mot Roma ska dock tilläggas. 

Den andre, Alessandro Florenzi blev i veckan klar för Milan och detta är såklart en viss sorg att vi inte kan hitta ett hem i Roma för "Ale" men något verkar skevt och nu är det bara att önska honom lycka till i rödsvart. 
"Milan visade en stor önskan att signa mig. De ville ha mig mer än någon annan. Jag kan inte vänta på att äntra planen", sa Florenzi till MilanTV. 

Conference-seger och Bortatröjan presenterad
Roma spelade i torsdags också det första play-off-mötet till Conference Leagues gruppspel. En stabil seger och ytterligare ett mål från Shomurodov fick vi se när Trabzonspor var numret för litet. Retur på torsdag. 

Annat därifrån. Den nya bortatröjan presenterades och denna får av mig 4/5 Totti-tröjor. Stilren och klassisk. Mer behöver det inte vara. Bara hoppas att vi får vinna någonting med detta ställ i år. 
Funkar definitivt på Zaniolo. 
 
Pedro till Lazio - Historisk övergång - Lazio-twitter rasade
Veckans ögonbrynshöjare? Pedros transfer från Roma till Lazio. 
Sarri ville helt enkelt ha spanjoren så pass mycket att han bröt det embargo som råder mellan de bägge Rom-klubbarna. 

Biancocelesti fansen var dock tveksamma och flera menade att Lazio nu tar rollen som ett b-lag till Roma. Detta i och med Pedros tveksamma säsong ifjol. 

Pedro kan sägas vara den förste, under den moderna fotbollseran som gör denna övergång. Av principskäl så hoppas undertecknad att det inte blir alltför många till. 

Vi fortsätter lasta av - Juan Jesus till Napoli
Men på mercaton har Pinto fortsatt lasta av gamla spelare. Den kanske mest segdragna, Juan Jesus, fick till sist sin flytt från Rom. Något som gladde Roma-fansen.
Dock inte särskilt många i hans nya klubb, SSC Napoli. 

Roma letar defensiv mittfältare
Snart stänger Mercato-fönstret. Tolkar vi alla rykten rätt så har Roma en kille kvar på sin prio-lista, nämligen lagets nye defensive mittfältare. Mourinho är inte nöjd med vare sig Diawara eller Villar och sägs vilja ha nytt där. 

Hetaste namnet. Zakaria i Gladbach. 

Erik Winell@ErikWinell2021-08-23 12:15:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?