Lagbanner
Roma-svepet: Anklagelser mot Totti & rubrikerna efter Udinese
Lorenzo Pellegrini lär fortsätta bära kaptensbindeln i Roma.

Roma-svepet: Anklagelser mot Totti & rubrikerna efter Udinese

Veckans Roma-svep är här! Rubrikerna efter Udinese-matchen, både positivt och negativt kring Totti, Zaniolo i stor intervju och fortsatt rörigt kring kaptensbindeln.

Rubrikerna efter Udinese
Roma spelade under söndagen en mycket fin lunchmatch där ett lag, även denna gång utan Dzeko i startelvan, komfortabelt (!) besegrade Udinese. 

En stark första kvart och Jordan Veretouts två mål var två av nycklarna till att Roma så småningom kunde ta hem segern mot Udinese. 
"Vi var tvungna att vinna idag efter att vi tappade poäng i Turin. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek men borde gjort det bättre i den andra", sa Veretout till Roma TV. 

"Ibland ger vi upp chanser för lätt. Men vi hade en bra attityd idag och vi måste fortsätta med detta", beskrev Veretout som också poängterade att han fått instruktioner av Fonseca att ta plats högre upp i plan. Något han gjorde med den äran. 



Noterbart i övrigt:
- En spelare som ryktats mycket till Roma, Udineses målvakt Juan Musso fick släppa tre bollar. Kanske var det en liten flört till Friedkin att han är redo att ge upp för Roma. 

- Pedro fick göra comeback efter skada och avslutade med att placera in en boll i krysset. Något som Udineses tränare Luca Gotti skämtade om efter matchen: 
"Innan matchen sa jag åt Pedro: Du har en Europa League match på torsdag, fokusera på den! Han svarade med att han i alla fall skulle se till att få fem minuter. Det fick han och lyckades göra mål. Sen efter matchen skämtade vi lite om det". 

Cristante fick återigen spela som mittback när både Chris Smalling och Marash Kumbulla var skadade. Det är en flexibel vicekapten Roma har i Bryan Cristante även om kanske spetsen inte alltid finns där. 

Vem ska egentligen bära kaptensbindeln - Spelarna vill ha Dzeko tillbaka
Cirkus Roma är verkligen inte över även om tempot kanske är en aningen mer andante denna vecka. Enligt La Gazzetta Dello Sport så har spelarna under veckan gått ihop sig och försökt övertyga ledningen att ge tillbaka bindeln till Edin Dzeko. Detta har dock vägrats från tränarhåll vilket gör att det fortsatt är (snart tvåbarnsfarsan - se hans Instagram-konto) Lorenzo Pellegrini som bär kaptensansvaret. Vice kaptener är Bryan Cristante och Gianluca Mancini
 

Det ska också sägas att även Pellegrini var med i det gäng som ville ha Dzeko tillbaka som kapten. Enligt vad som har sagts innan det blev kaos så har Dzeko en stor pondus i omklädningsrummet och utanför plan. Något som kanske inte synts särskilt mycket de senaste veckorna. 

Som sagt, det är långt ifrån över men skulle gissa på att Dzeko redan nu tänker mestadels på vilken klubb han ska gå till i sommar... 

Zaniolo: "I Roma fick jag chansen att spela, hur kan jag inte älska den här klubben". 
Efter både COVID-19 och korsbandsskada är nu Nicolo Zaniolo tillbaka på Trigoria. En positiv nyhet för ett Roma som verkligen är i behov av den potential och spets en Zaniolo kan erbjuda. 

Mer på just Nicolo Zaniolo rör en stor intervju han gjorde med magasinet Icon i veckan. Där fick han ge flera intressanta citat. Bland annat hur De Rossi välkomnade Zaniolo som en medlem i familjen när han anslöt till Roma och hur Roma alltid stöttat honom sen han kom som en ung och valpig tonåring. 
 

Un calciatore promettente. Attualmente è il centrocampista della Roma, ma non sempre nella sua vita è andato tutto per...

Publicerat av Icon Tisdag 9 februari 2021

Citat: "Roma har ändrat mitt liv i alla möjliga avseenden. De signade mig när jag var en tonåring och de gör mig till en man. De gav mig chansen att spela, hur kan jag inte älska den här klubben". 

Zaniolo ges även tid att få berätta lite om sina korsbandsskador. 
"Det har varit två tunga bakslag men skadorna har också hjälpt mig växa. Jag ger mitt allt för att nå full fitness"
Enligt flera medier så kan Zaniolo väntas tillbaka någon gång kring april-mars-skiftet. 

Daniele De Rossi försvarar Fonseca
Roma-hjälten Daniele De Rossi medverkade under måndagen i Christian Vieris Twitch-kanal och fick där ge sin syn på den nuvarande situationen i Roma. 
  "Roma är fyra i tabellen och vi ska möta Udinese och Benevento nu, det är galenskap att ifrågasätta honom", sa De Rossi som är starkt kritisk till kraven på avgång som hörts kring Fonseca

"Han har haft sina toppar och dalar och det är klart att Roma har svårt mot toppklubbarna. Jag säger inte att det är något som klubben ska vara nöjd med, vi måste sikta mot bättre höjder", fortsatte De Rossi. 

De Rossi hann mitt i allt twitchande också prata lite om sina tränardrömmar och faktum är att det var väldigt nära att det blev Fiorentina i somras. 
"Jag var redo men valde att inte gå längre. Idéen att börja på tränarkarriären är verkligen elektrifierande. Jag hade verkligen velat och vill fortfarande göra det och göra det på en plats som verkligen är laddad för det"

Totti anklagas för att vara spelaragent
Roma-ikonen Francesco Totti har just nu som främsta syssla att hjälpa talanger från Rom med sitt CT10 Management-företag. 

Nu har dock det italienska fotbollsförbundet börjat ana oråd och menar att Totti skulle agera agent i detta bolag, trots att han saknar licens för att vara just agent. 

Totti förnekar dock detta bestämt enligt Tuttomercatoweb. 
"Jag har redan sagt att ingenting av det jag gör är agent-relaterat. Precis som lagarna säger med CONI och FIGC så är det enda jag gör scoutingverksamhet". 

(lite mer Totti-nytt. Sky Sports släppte i veckan sin trailer på den serie som kommer ut i vår kring Totti - persongalleriet är inte jättelikt om vi säger så.) 



Petrachi vinner tvisten mot Roma
Romas ex-sportchef Gianluca Petrachi verkar i dagarna ha vunnit sin långt gånga tvist med sin före detta arbetsgivare.

Enligt Di Marzio döms Roma att betala både utebliven lön och skadestånd till Petrachi för att ha sparkat honom utan rätt samt. att ha sinkat hans renommé i samband med turerna. Det var ingen lyckad rekrytering inte heller denna gång. Bara hoppas att det slutar bättre med Pinto! 

Kort om mercato-läget

Vi avslutar hela svepet med lite kontrakts- och transferrykten. Gällande kontraktsförlängningar så sägs både Robin Ibanez och Jordan Veretout vara mycket nära att signa nytt med Roma. RomaPress skriver att allt kan tänkas bli klart i dagarna. Viktiga pjäser för den fortsatta planen kring klubben! 

På ut-fronten rapporteras det mycket kring målvakterna. Både Olsen, Lopez och Mirante sägs vilja lämna klubben permanent. 

Detta gör att Roma spanat in Udineses Juan Musso och Atalantas Pierluigi Collini. Corriere Dello Sport skriver också att Belotti och Vlahovic finns på sommar-önskelistan. Långt dit visserligen men nog finns det rykten kvar.  

Erik Winell@ErikWinell2021-02-15 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?