Lagbanner
Roma-svepet: Är Dzeko-sagan över för den här gången?
Dzeko stannar. Eller?

Roma-svepet: Är Dzeko-sagan över för den här gången?

Söndag innebär segrar för alla tre Roma-lag. Det stora samtalsämnet i veckan har dock såklart rört en spelare som inte var inblandad i någon av segrarna.

Dzeko vs Fonseca - Har allt runnit ut i sanden? 
I början av veckan sågs det som nästintill klart att Edin Dzeko skulle, efter sin tvist med Paulo Fonseca, få lämna Roma för Inter. Åt motsatt håll skulle Milano-lagets chilenske anfallare Alexis Sanchéz gå. 

Romas GM Tiago Pinto sågs i Milano och dealen verkade närma sig fullgörande. Sen kollapsade allt, vad det verkar (detta skrivs under måndag morgon och det kan gå fort i fotboll, speciellt om det är Roma som är med på ett hörn). 

Som ett litet sidospår så var Allegri på samma hotell som Pinto. Romanisti började nog slå ihop ett och ett där men enligt Pinto så visste inte han att Allegri ens var där. Det återstår väl att se hur sant detta är. 

Sidospår nummer två, Allegri har enligt spanska Sport.es tackat nej till Roma för att istället ta över i Real Madrid efter Zidan...

72 timmars förhandlingar för Dzeko resulterade alltså i ingenting. Enligt "Gazzettan" så föll det på att lönerna blev alltför skeva. Dzeko ville ha mer än det som Inter kunde erbjuda i detta transferfönster. Därtill saknade Roma pengarna att lösa Sanchez. 

Med andra ord stiltje i den förhandlingen. Dock skriver RomaPress att tvisten mellan Dzeko och Fonseca ännu inte är löst. Dzeko själv medverkade inte igår och har träant individuellt sedan denna affär började röra på sig. 

Vidare säger uppgifter att Massimiliano Allegri, om han nu skulle gå till Roma, sägs vilja vara mån om att ha Dzeko kvar i laget. 


Bryan Reynolds har landat i Rom
Romas andra nyförvärv denna vintermercato blev under söndagen klar för Roma. Det är som vi tidigare rapporterat om den talangfulle amerikanske högerbacken Bryan Reynolds som värvas in. Mestadels för att konkurrera på Karsdorps plats. 

19-årigen sägs kosta 7 miljoner euro och ha en lön på 800 000 euro per säsong. Kontraktet sträcker sig över fyra och ett halvt år. 

Reynolds sågs på Olimpico under gårdagen och var med Dzeko och firade Romas 3-1-seger mot Hellas. 

El Shaarawy till sist spelklar
Sedan en liten kort notis om att Stephan El Shaarawy till sist blivit helt klar. Han har fått kämpa för att bli frisk från COVID-19 i tid men klarade detta och kunde under helgen läkarundersökas på Trigoria. 

"Il Faraone" har inte spelat på riktigt sedan i oktober så det återstår dock att se om han är i spelbart skick redan för söndagens match mot Juventus
  Rubrikerna efter segern mot Hellas
Matchmässigt vann Roma med 3-1 mot Hellas under söndagkvällen. En fin första halvlek lade grunden till segern och enligt Fonseca själv så visade detta på en stark laginsats och en bra offensiv. 
"Vi gjorde mål mot det bästa försvaret i ligan och det var inte lätt. De är aggressiva och väldigt starka. Den första halvleken var perfekt. Vi lyckades göra tre mål", sa Fonseca till Sky Sport Italia. 

VIdare hyllade Fonseca just laget. 
"Laget visade att vi inte är beroende på en spelare. Styrkan i den här truppen är att vi kan göra det tillsammans". 

Nästa match för Roma är mot Juventus på söndag. Då är Lorenzo Pellegrini avstängd efter sitt gula kort under söndagen. Dessutom tvingades Chris Smalling gå av tidigt med en befarad sträckning i baksida lår. Han läkarundersöks under tisdagen, idag har Roma ledigt. 

Cassano om Nutella och Real Madrid
Romas tidigare anfallare Antonio Cassano pratade i Bobo TV om sin tid i Real. Cassano som kom till den spanska huvudstaden vintern 2006 fick där Fabio Capello som tränare men han menade att det var svårt att hålla vikten. 
"Direkt när jag kom till Madrid så tappade jag tolv kilo. Sen när Cannavaro kom så gick jag upp de kilona igen. Vi hade Nutella som storsponsor och varje månad gav dem oss fem kilo Nutella. 
  När jag var utanför laget så gick jag upp 14 kilo på sju månader. Jag åt Nutella med sked, direkt från burken. Jag brydde mig inte. Jag hade inget att göra". 

Femminile med en ny seger
Även Roma Femminile vann under söndagen sin match. För damerna var det en kvartsfinal i cupen mot toskanska Florentia Sangimigano. 

Segerdirigent blev Paloma Lazaro som såg till att göra två kassar. Därutöver gjorde Romas italienska storstjärna Annamaria Serturini ett och Andressa Alves det fjärde. Extra fint att se Romas stjärnförvärv 

4-0 innebär att Roma alltså har ett mycket gynnsamt läge inför returen som spelas den 14:e februari. 
I helgen väntar Bari på bortaplan. 

Primaveran tillbaka på vinnartåget
Förra veckan var Primaveran tillbaka men för Romas ungdomar började det i moll med en förlust. Under söndagen tog sig dock laget tillbaka på rätt sida när Alberto De Rossi och Co besegrade Torino med hela 4-0. 

Målskyttar för dagen: Darboe, Providence, Milanese och Podgoreanu. 

Kul att se att ungdomarna är igång igen och jag tror inte att det dröjer tills vi får se fler av dessa under Olimpicos strålkastare. 

Erik Winell@ErikWinell2021-02-01 08:50:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?