Lagbanner
Roma-svepet: Avgrundsdjupt
Deppigt värre och vi vill bara dra ett streck över den här säsongen nu.

Roma-svepet: Avgrundsdjupt

Deppig smak på det här Roma-svepet. Anledningen: Den andra halvleken på Old Trafford.

Fiaskot i Manchester Vi börjar med förstasidorna... Il Romanista: "Profondo Rosso" - Mörkrött men kan också tänkas anspela på en italiensk skräckfilm från 1975 med samma namn.

Corriere Dello Sport: "Roma, tutto contro" - Allt emot Roma skriver tidningen som också har Fonsecas citat om att det var dennes fel på förstasidan. Visserligen var vi inte förhandsfavoriter mot miljardärklubben Manchester United. Visserligen hade vi usel form och visserligen hade vi en tränare som nog mentalt börjat förbereda sig på att leta nya jobb. 

Men ändå, efter den första halvleken fanns ett hopp. Detta trots att Romas var mer skadeskjutet än skådespelarna i Dunkirk-filmen. Vi gick faktiskt till halvtidsvila med en 2-1-ledning! Men så, hopp är livsfarligt... 

Den bussparkering som vi sen fick se av Roma var nog den sämsta bussparkeringen jag har bevittnat. Fem mål insläppta i andra halvlek när Fonseca verkligen borde gjort tydigt att det enda som räknas nu är försvar. Fem mål som också gjorde att rutinerade & Milan-kopplade Mirante petades för Fuzato under söndagen. 

Fonseca själv efter matchen: 
"Vi existerade inte i den andra. Jag kan inte förklara det. Det var en oförsvarlig blackout. Det här var en tung förlust". 

Han tog dock på sig ansvaret för fiaskot: 
"Jag är den högste ansvariga för detta. Jag förstår mina skyldigheter och jag ryggar inte undan för det. Den här kvällen tar jag på mig". 

Därefter fick också Fonseca frågan på om det här var slutet på hans tid i Roma. 
"Vi får se. Det är svårt att prata om det just nu. Vi måste diskutera detta när saker och ting är mer i balans". 

Tolkar det sistnämnda citatet som att han lämnar inom kort. Ciao Sarri och mer om tränar-kaoset längre ned i svepet. 

Betygen i Gazzettan: 
Lopez 6, Smalling 4,5, Cristante 4,5, Ibanez 4, Karsdorp 6, Veretout -, Diawara 4,5, Spinazzola 6, Pellegrini 6, Mkhitaryan 6, Dzeko 6, Fonseca 4.

6-2 inför returen och jag tror att vi viftar vit flagg för den här säsongen. Matchen mot Lazio den enda som räknas, sen vill vi ha sommar! 

Uppslutningen kring Trigoria


Som det egentligen nästan alltid är i Roma. Det bästa med den här klubben är dess fans. Detta visades tydligt inför resan till Manchester när tusentals Romanisti slöt upp kring Trigoria och gav spelarna något som de verkligen kunde ta med sig. Tyvärr förvaltades inte detta alls särskilt bra... Men det här är så vackert och får inte glömmas bort, trots en matchinsats som måste glömmas bort! 

Nedan är från spelarbussen. Gåshud!

Tränarkarusellen
Vad händer då på tränarfronten?

Fonseca lämnar som sagt med cirka 99% sannolikhet. Synd bara att han ungefär aldrig haft ett fullt friskt lag att spela med. Men, men, matchcoachningen mot United visade väl att vi aldrig kommer kunna tampas med några storlag med nuvarande struktur på ledarfronten. Det ryktades även under fredagen att Fonseca skulle få foten redan då eftersom Pinto och Fonseca hade ett möte inbokat så fort laget landade i Rom. Detta dementerades dock av klubben själva och enligt Corriere Dello Sport tyder det mesta på att portugisen stannar säsongen ut innan han får packa resväskan och lämna den eviga staden. 


På ingång, Maurizio Sarri vars kontrakt börjar bli mer och mer klart enligt nästintill alla italienska medier. På söndagmorgonen skrevs att vi har ett tvåårskontrakt på bordet á cirka 4,5 miljoner euro. 

Fonseca å andra sidan har ryktats en hel del till England i veckorna, bland annat i Gazzettan. Två London-lag har dykt upp lite mer frekvent, nämligen Arsenal och Crystal Palace. Återstår att se var portugisen hamnar och om denne har bränt det engelska spåret efter fiaskot i Manchester. 

Kan också tilläggas att det kommit en del rapporter om att förre Roma-tränaren Luciano Spalletti ses i Napoli som en kandidat till tränarposten... 

Romas skadeförbannelse
En sak som märktes rejält i torsdags var den skadeförbannelse som verkligen inte vill släppa taget om Roma!

Tre skador innan det spanska domarteamet visslat av för halvtid visade ju onekligen att det är någonting i den här klubben som har retat upp fotbollsgudarna, eller så har vi bara världsfotbollens sämsta läkarteam. 

Oavsett, Il Messagero skrev i veckan att 114 skador har noterats för det här Roma under de senaste två säsongerna. 114 (!) stycken på två säsonger!  Nu menar tidningen att Friedkins insett allvaret och tänker investar i läkarteamet, bland annat genom att hyra in externa konsulter för att få ordning på detta. Kanske är det dags att bygga upp kapellet vid Trigoria igen? Gör vad som helst för att få ordning på detta! 

Oavgjort i cupfinalgenrepet
Förra helgen tog sig Roma Femminile vidare till en historisk cupfinal i Coppa Italia. En plats i finalen som gör att den här klubben faktiskt har chans att vinna en stor titel i år. 

I finalen ställs Roma mot Milan. Ett Milan som gått bättre i ligan än Roma men som "La Magica" ändå har en chans att rå på. 

Lagen möttes under lördagen i ligan, en match som kanske kan ge en föraning att vi har något jämnt uppgörande på gång den 30:e maj. 

0-0 slutade matchen men det var en intensiv sådan. Trots att Roma inte hade något att spela om. Det oavgjorda resultatet innebar också att Roma tog sin första poäng någonsin mot Milan. Bäst på plan? Romas stjärnvärvning från Atletico tidigare i vintras, Elena Linari Till skillnad mot herrlaget så har vi här ett lag som är på gång, vågar vi tro på en cuptitel den 30:e? 

Erik Winell@ErikWinell2021-05-03 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?