Lagbanner
Roma-svepet: Banusic drömmål, De Rossi till landslaget & sågningarna efter Napoli

Roma-svepet: Banusic drömmål, De Rossi till landslaget & sågningarna efter Napoli

Äntligen måndag och dags för veckans Roma-svep. Cykelsparkar, "Il Gladiatore" och Napoli-matchen är något av det som avhandlas denna vecka.

Banusic drömmål
Vi börjar med veckans mål, utan någon rejäl konkurrens ska sägas. 
Roma Femminile spelade under lördag lunch hemmamatch mot Inter. Det blev en rafflande match där Inter nästan hämtade upp ett 0-3 underläge till oavgjort. Så blev det dock inte och anledningen stavas en blågul bicacleta. 
Nämligen Marija Banusic cykelspark. Låter klippet tala för sig. 
 


De Rossi till Gli Azzurri
Roma-ikonen Daniele De Rossi har varit tydlig med att det är tränardrömmar som står högst upp på agendan för tillfället. Det blev inget kontrakt med vare sig Fiorentina eller Crotone tidigare i somras men nu har han dock fått plats på en officiell tränarbänk. Nämligen hos sin gode vän Roberto Mancinis i det italienska landslaget. 

De Rossi blir assisterande tränare och kontraktet varar över EM 2020. Därefter tror många att De Rossi börjar leta efter jobb som huvudtränare någonstans i Italien. 

 


Sågningarna efter ännu en Napoli-förlust
Behöver väl egentligen inte sägas så mycket. Vad trodde vi egentligen när det på nytt var dags för match mot ett topplag? 0-2 efter knappa trettio och därefter var det aldrig något snack. 

Självklart innebar utökningen av denna pinsamma resultatrad nya svidande rubriker mot Mister Fonseca. Uddlöst i offensiven återigen och det är tydligt att laget saknar en hungrig och kompetent målspruta längst fram.

Därtill ska sägas att det såg ruggigt luftigt ut i den tidigare så stabila trebacksuppställningen. Smalling saknas, men så mycket!? 

Lorenzo Pellegrini efter matchen: 
"Vi spelade alldeles för lågt. Det var inte ett attitydproblem utan vi kom ut alldeleles för dåligt". 

Fonseca skickade en salva åt den första halvlekens insats var sen mer tillfreds med den andra. Det ska dock sägas att både Ragnick och Allegri var namn som cirkulerade intensivt under natten mot måndag. 

Holländskt motstånd i Europa 
Under fredagen lottades Europa-League-kvartsfinalerna. Roma är som ni kanske vet det enda italienska laget som är kvar i Europa och förvarar "stövelns ära". 

Väl där så lottades Roma mot Ajax. Den första matchen spelas 8:e april varpå returen sker i Rom torsdagen därefter. 

Skulle Roma gå vidare väntar Manchester United eller Granada i semifinal. 

Inbördes möten så gäller att lagen endast har mötts två gånger tidigare, då i CL 2002/2003. Ajax vann på hemmaplan med 2-1 och därpå blev det 1-1 på Olimpico. Målskyttar för Roma var Batistuta och Cassano. 

Får jag själv bidra med ett tips? Vi har 50% chans att gå vidare. Kommer att avgöras på bortamål. 

Olsen vill återvända till Roma
Robin Olsen har gjort det helt okej på lån uppe i norr och hos förre Roma-hjälten Carlo Ancelotti. Dock drabbades Olsens familj av ett brutalt rån i veckan. Något som gjort att Olsens fru varit tydlig med att hon inte vill bo kvar i Liverpool. 

Istället siktar Olsen på att återvända till Rom enligt de engelska tabloiderna. Isåfall ett bekymmer för Roma som varit tydliga med att Olsen inte direkt är namnet man vill satsa på i mål. 

Fem Roma-spelare uttagna till landslaget
Nästa helg är det ingen match för Roma utan istället väntar landslagsuppehåll (som alltid nuförtiden med uppenbar Corona-risk...). Spelarna som får resa med Mancini och De Rossi från Rom är Spinazzola, Mancini, Cristante, Pellegrini och El Shaarawy. 
Totalt har Mancini valt ut hela 38(!) spelare så förhoppningsvis är det inte alltför slitna ben som återvänder! 

Italien möter Nordirland, Bulgarien och Litauen under dessa dagar. 

Erik Winell@ErikWinell2021-03-22 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?