Lagbanner
Roma-svepet: Blågula värvningar till Roma • Girig mittback på dekis
Mercato-tider men såklart en hel del annat i Rom.

Roma-svepet: Blågula värvningar till Roma • Girig mittback på dekis

Vi drar igång veckan med ett färskt Roma-svep, och allt handlar inte om mercaton.

Dubbelt blågult i Roma
Efter att Marija Banusic lämnat Roma tidigare i år så har Roma stått utan svensk representation ett tag. Det har det dock blivit ändring på nu, och det rejält. 
Den största och kanske viktigaste värvningen till Roma Femminile är BK Häckens mittback Beata Kollmats. Denna värvning syddes ihop när Romas tidigare mittback, Alyson Swaby, jamaicansk landslagsspelare, lämnade klubben för den nordamerikanska ligan, vilket skapade ett stort hål i Romas mittlås.
Lösningen? Blågul Champions League-rutin i form av Kollmats. 

"Det är en ära att ansluta till Roma. Klubben siktar mot höga mål och jag vill vara en del av detta äventyr. Jag tror jag kan växa mycket här och samtidigt hoppas jag kunna hjälpa laget med min erfarenhet", säger hon i Romas pressmeddelande.

Noterbart i övrigt, Roma hann under förra veckan också med att plocka in Emma Lind från Jitex. Lind gjorde debut redan i helgen när hon hjälpte Roma ta tre viktiga poäng mot bottenlaget Empoli. Matchen vanns i den 98:e så det var nog inte helt nervfritt.

Romas damlag står just nu på en andra plats i Serie A - Hoppet om CL finns med andra ord. Forza Ragazze! 
 


Bartelt väcker nostalgisk eufori i Roma-leden
Få bland oss yngre Roma-fans vet nog vem Gustavo Bartelt är. Men det gör inte den här lilla sandstrandsdribblingen mindre vacker. Bartelt spelade i Roma 1998-2003 och var bland annat med och vände en historisk match mot Fiorentina hösten 1998 .I veckan publicerade han en video med en klassisk tröja på sig, något som väckte många Romanistis stora glädje.
Fazio fortsätter vara girig
Minns någon senast Federico Fazio lirade en fotbollsmatch? Knappast va?
Hursomhaver så arbetar och har Roma arbetat intensivt med att få Fazio såld till en rad andra klubbar. I veckan rapporterades om att Fazio bjudits ut till både Salernitana och Genoa. Fazio, som själv är cementerad i frysboxen, säger dock blankt nej och kräver att få ut sin höga lön tills kontraktet går ut i sommar. 
Han är inte jättepopulär i Rom om vi säger så. 

Villar såld till Getafe - Hyllar Rom
Gonzalo Villar hade ett par matcher som han verkligen flög under sin sejour i Roma. Nu är dock den sejouren över för den spanske U21-landslagsmannen. Villar är nämligen såld till Getafe (dit också Borja Mayoral har gått). På sina sociala medier tog sig dock Villar gott om tid med att hylla staden och klubben han fått representera. 

Spinazzolas comeback närmar sig
Roma-fansen kan snart sluta längta. En av EM:s absolut bästa spelare är nämligen snart tillbaka. Flera italienska medier har under veckan skrivit att Leonardos Spinazzolas rehab fortgått bra och att det nu återstår ett avgörande möte med läkarna i veckan.. 
Sky Sport skriver att det finns goda förhoppningar om att ha Spina klar och redo för spel den 6:e februari när Roma tar emot Genoa på hemmaplan. Romanisti - Är ni redo? 

Mourinho rasande - Stänger ute journalister
Efter att Roma stått för två svidande förluster på sistone har kritiken mot Mourinhos taktik intensifierats. Något som inte gjort portugisen särskilt glad. Lägg därtill att det sägs att Romas taktik har läckt till diverse motståndare från journalister så kan ni kanske förstå beslutet att Mourinho nu helt portar journalister från träningarna. 

Fokus ska vara på spelet och på transfermarknaden, inget mer ska få störa Mourinho.

Mercato-mässigt? Portugisisk långskottare klar för Roma
Mercato-mässigt hänvisar veckans svep till den eminenta genomgången av det senaste kring både rykten och klara affärer som också görs här på sajten. Kort och gott från veckan, det ska bli riktigt spännande att se Roma ställa upp med ett ordentligt mittfält med Sergio Oliveira i dagarna. 

Erik Winell@ErikWinell2022-01-17 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?