Lagbanner
Roma-svepet: Det är ungdomarnas Roma & Zaniolo till Liverpool?
Zaniolo hamnar i England?

Roma-svepet: Det är ungdomarnas Roma & Zaniolo till Liverpool?

Roma kom till spel med hela nio lirare borta mot Verona. Föga förvånande var det då Verona som tryckte på, men vi fick ändå två stycken glädjeämnen.

Zaniolos kontraktsförhandlingar strandar - Stort intresse i England, och i Turin
Roma har haft stora problem att skriva nytt med Nicolo Zaniolo. Agenten, Claudio Vigorelli, gick i veckan ut med att det inte pågår några kontrakstförhandlingar överhuvudtaget just nu och således har det florerat en hel del rykten om att andra klubbar börjar knacka på dörren.

I Italien är det främst Juventus som ser Zaniolo som en ersättare till McKennie. Tuttosport skriver att Zaniolo var nära att gå till "den gamla damen" redan i junioråren men att Juventus nu vill sno åt sig Romas stjärna.

I England å andra sidan skriver flera tidningar att störst intresse för Zaniolo verkar finnas i Paraticis Tottenham och Klopps Liverpool. Undertecknad hoppas att Zaniolo stannar, för efter två korsbandsskador är det viktigt att ge grabben tid. 

Juniorerna räddade oss - Totti och De Rossi fick två glädjeämnen
Under söndagens match satt Francesco Totti och Daniele De Rossi på läktaren. Något som förhoppningsvis skulle väcka ett skadeskjutet Roma. Så blev det dock inte riktigt utan Roma kom ut oerhört svaga och det höll på att stå 0-3 redan efter den första halvtimmen. 
 

Men i den andra hände något. Mourinho bytte in två grabbar med hjärta för klubben, Cristiano Volpato och Eduardo Bove. Bägge nätade och bägge gjorde Roma nöjd. 
Förra Roma-presidenten, Rosella Sensi, skrev på Facebook detta om juniorerna. 
"Hur de firade målet, hur de offrade sig och det hjärta de har för Roma måste bli ett exempel för resten av laget". 

Volpato själv? 
"Jag måste kolla om Totti har messat mig. Han är som en bror för mig, ger mig alltid råd", sa han till DAZN, förstås också besviken över att det bara blev 2-2. 
  Mourinho om sitt röda: "Jag gjorde det för fansen"
Jose Mourinho blev under slutminuterna utvisad efter att ha gjort en telefon-gest mot domaren. Kopplade an till att domaren Luca Pairetto haft kopplingar till Calciopoli-skandalen 2006. 
Mourinho la därefter upp fyra bilder på Instagram.
"Bild 1 har vi kontroll över bollen, bild 2 visar upp direkt fotboll, bild tre är fansen och det är för dem jag fajtas". 
  Publkfester igen! 75% kapacitet. 
I veckan har de italienska myndigheterna lättat ytterligare på restriktioner och således så kommer nu 75% kapacitet tillåtas på arenorna. Det krävs dock ett Super Green Pass. Detta säger att du antingen är vaccinerad, har testat negativt eller har kurerat dig från COVID-19. 
Första hemmamatchen för Roma med 75% är den 5:e mars mot Atalanta

Pellegrini lovar pilgrimsvandring
Lorenzo Pellegrini gjorde i veckan en mycket lång intervju med det italienska magasinet SportWeek. Några av de mest intressanta citaten handlade om att Pellegrini ser sig vandra långt om Roma vinner Scudetton. 
"Om vi vinner Scudetton någon gång kommer jag gå Camino de Santiago de Compostela igen, kanske till och med längre än så". 

Men först kräver han ändrad mentalitet. 
"Tanken att en Scudetto i Rom är som tio stycken i norr måste bort. Om du vinner och tänker att det räknas tio gånger så tror du att det är en slump och blir naiv". 

Erik Winell@ErikWinell2022-02-21 08:02:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?