Lagbanner
Roma-svepet: Dzekos framtid, Vice-"Spina", och då är fansen tillbaka
Pellegrini tillbaka i spel och i målprotokollet.

Roma-svepet: Dzekos framtid, Vice-"Spina", och då är fansen tillbaka

Försäsongen tuffar på för Roma, så även nyheterna kring laget som just nu befinner sig i Portugal på träningsläger.

Dzeko hintar om framtiden
I Romas 5-2 seger mot ungerska Debrecen i veckan fick Dzeko frågor om ryktena kring den bosniske anfallsstjärnans framtid. Stannar han i Roma? 
Svaret: "Jag är trött på att prata om Dzeko. Jag tänker bara på Roma och ingenting annat".
Återstår att se om Dzeko rör sig eller inte. Det ska också sägas att ryktena kring både Icardi och Belotti har tilltagit i veckan. 

Annat positivt från 5-2 segern mot Debrecen var såklart Zaniolos urläckra chip (den killen är verkligen på väg tillbaka), Mayorals fortsatta målproduktion och att Lorenzo Pellegrini är tillbaka efter de ljumskproblem som höll honom borta från EM. En Pellegrini som enligt Sky Sport Italia siktar på att signa ett nytt kontrakt med Roma.
 

Fotnot: Zaniolo har även blivit pappa. Detta tillsammans med sin före detta flickvän Sara Scaperotta. Relationen de emellan verkar vara lite infekterad med tanke på att Scaperotta gått ut i medier och sågat Zaniolos ansvarstagande som blivande far. 



Viña snart klar - Spinazzolas ersättare? 
Under måndagen landade Matias Viña på Fiumincino för den sedvanliga läkarundersökningen. Att hitta en bra vänsterback har varit prio ett för Roma sedan Spinazzola drog hälsenan och det blir alltså Palmeiras 23-årige ytterback. 

Enligt Corriere Dello Sport är det en dröm för Viña att få spela i gulrött. 
"Det här är en dröm som blir verklighet. Roma är ett topplag och det är en stor ära att få spela under Mourinho." 
  Kostnaden sägs landa på ungefär 11 miljoner euro plus bonusar. 

Publiken tillbaka till säsongstart - Men hur många fans blir det? 
I veckan kom de italienska myndigheterna med nya riktlinjer kring regleringen av antal åskådare på större evenemang, såklart med stort fokus på den stundande Serie A-premiären. 

Regioner som är så kallade vita zoner, minimalt med restriktioner, sägs få öppna upp för 50% av sin kapacitet. Detta gör att Stadio Olimpico kan ta emot 36 630 fans när Roma gör hemmapremiär. 

Det kommer dock krävas ett "Green Pass" vilket betyder att du måste vara dubbelt vaccinerat, ha ett negativt test eller ha bevis på att du har tillfrisknat från COVID-19 under de senaste månaderna. 

Spinazzola hoppas på supertidig comeback
Samtidigt som vi värvat en ersättare till Spinazzola så har Romas EM-hjälte fått säga sitt om när han hoppas vara tillbaka. Spinazzola är hoppfull, minst sagt. 
"Jag vet att folk säger att jag är tillbaka i Januari eller Februari. Men jag kommer vara redo från november", säger "Spina" till Il Romanista. 


"Kanske har jag fel men vi får se. Jag vilar med familjen nu efter ett par intensiva dagar. Sen kommer jag att vara tillbaka på Trigoria den andra augusti och starta min rehab. 

Darboe får förtroende - och kontraktsförlängning
En av förra säsongens riktigt fina sagor var den om Romas unge mittfältare Ebrima Darboe. Darboe kom till Italien och Rom som flyende tonåring och har därefter spelat sig in i laget och var därtill briljant i flera av Romas matcher under säsongsavslutningen. 

Nu tar 20-åringen nya kliv. 

Enligt Il Tempo så förhandlar Darboe och Roma just nu om ett fyraårskontrakt där Darboe for 500 000 euro per säsong. Något som måste tolkas som ett tydligt tecken på att Mourinho har sett Darboes talang och vill ha den på plan.  Mourinho var dock missnöjd med en av 20-åringens insatser mot Debrecen.

Erik Winell@ErikWinell2021-07-27 12:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?