Lagbanner
Roma-svepet efter Juve: "Bästa laget förlorade"
Straffsituationen som gav många gråa hår i de rödgula supporterkretsarna.

Roma-svepet efter Juve: "Bästa laget förlorade"

Efter Orsatos show igår så börjar Roma-veckan i moll. Här är rubrikerna.

Rubrikerna efter 0-1 mot Juventus
Orsato hade show - Men Mourinho höll sig kylig 

Den som såklart tog de allra största rubrikerna efter söndagens match var domare Orsato som missade ett mål, glömde bort tilläggstiden med mera, med mera. Något som såklart väckte mängder av frustration hos oss Romanisti. 
En som dock höll sig lugn efteråt var José Mourinho. 
"Vi gör en bra match och jag vill hylla hela laget och organisationen. Idag förlorade det bästa laget. Sådan är tyvärr fotbollen ibland", sa Mourinho till DAZN. 

På frågan om domarsituationerna var Mourinho fåordig. 
"Jag vill fokusera på vår prestation idag och allt bra vi gör. Situationerna måste jag få se igen innan jag kan säga något". 

Även Juventus tränare, Allegri, var inne på att Roma gjorde en bra match. 
"De (Roma) var riktigt bra idag. De förtjänade minst oavgjort." 

Vina bäst på plan 
Samtidigt som Spinazzola närmar sig en comeback på Olimpico gör Matias Vina kanske sin bästa match i Roma-tröjan. Il Romanista ger honom 6,5 i betyg efter matchen och den uruguayanske ytterbacken hyllas för hur han stängde ner Cuadrade och även för den soloprestation som sånär gav en kvittering i den andra. 
 

Inget allvarligt för Zaniolo
Många var vi nog som bet sönder ett par naglar när Nicolo Zaniolo bet i gräset i den första och byttes ut samtidigt som han tog sig för knät. Under måndagen kom dock glädjande uppgifter som tyder på att Zaniolo inte har ådragit sig någon allvarig skada. Vår otursföljde diamant lär snart vara tillbaka på plan igen! 
Andra rubriker från veckan 
Spinazzola tillbaka i träning - Siktar på november
Il Tempo rapporterade under veckan att Romas ytterback Leonardo Spinazzola snart är tillbaka i spel igen. Den gångna veckan var det träning med boll igen och Spinazzola sägs vara optimistisk om att vara tillbaka till slutet av november. 
"Jag är glad över hur rehaben går. Jag har sagt att målet är slutet av november och jag tror att jag ska kunna vara redo då", säger Spinazzola till Il Tempo. 
  Riqui Puig och Denis Zakaria är heta för Roma i vinter
Inte en vecka utan lite mercato-rykten... 

Denna gång är det Riqui Puig som drar mest intresse till sig. Den unge spanjoren har fått sitta i den katalanska frysboxen hos Koeman och sägs nu se sig om för nya klubbar. Sport rapporterar att Puig således är ett namn för Roma som ser honom som en intressant ersättare på centralt mittfält. 

Detta ska dock sägas att det är ett alternativ till Zakaria som fortfarande är huvudspåret. Mönchengladbachs mittfältare är ett hett diskussionsämne i Roma och förhandlingar pågår. Den tyska klassikerklubben sägs vilja ha cirka 6 miljoner euro för sin centrale mittfältare. 

Tung förlust för Femminile
Roma Femminile har spelmässigt gjort en bra start på den här säsongen men i lördags kom en ny förlust. Den mot toppkonkurrenten Inter. 1-0 förlorade Roma med efter ett mål i den 85:e. Målet innebär att Roma tappar till en femteplats. Två poäng bakom Inter. 
Juventus och Sassuolo toppar serien på 18 poäng vardera. 
  Just Sassuolo är nästkommande motstånd för Roma. Den matchen spelas den 31:a oktober. 

Erik Winell@ErikWinell2021-10-18 11:15:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?