Lagbanner
Roma-svepet: Efter otroliga straffen - "sånt här händer bara Roma
Dybala skadad när Roma vann - Tyvärr kommer argentinaren troligtvis inte spela mer på hela denna säsong. Blytungt var ordet.

Roma-svepet: Efter otroliga straffen - "sånt här händer bara Roma

Roma besegrade Lecce igår, helt planenligt. Men det var en straff som hamnade i centrum.

"Han spelar inte mer det här året". 
När Romas nyckelspelare Paulo Dybala steg fram för att slå in straffen till 2-1 var det nog många som väntade sig mål. Det blev det men det som skedde i samma stund som bollen lämnade argentinarens fötter är bara sådant som kan ske i ett skadeförbannat Roma. Dybala drog nämligen framsida lår och lär nu vara borta året åt. 
"Jag kommer inte ihåg matcher där du spelar 11 mot 10 men vill att matchen ska ta slut så fort som möjligt. Vi var riktigt trötta idag. Sen med Dybalas skada. Det är illa. Riktigt illa. Jag är ingen doktor men jag pratade med Dybala efter matchen och vi lär inte få se honom spela för oss mer under det här året". 

Romas Nicola Zalewski var också oroad.
"Jag kan inte förstå vad som hände. Jag såg honom bara lämna planen med stor smärta", sa yttern till DAZN. 
 

Måltorkan bland anfallarna - Mourinho lugn och Abraham desperat
En annan viktig punkt som har noterats de senaste matcherna för Roma är måltorkan hos Belotti och Abraham. Igår var det nästan parodiskt när Abraham fick drömläge på drömläge men bollen ville inte in.
"Du kan träna på det där men jag tror att det är mer psykologiskt nu. Du kan se det på Tammy. När han missar så grämer han sig otroligt länge. Han är desperat för att göra mål. Jag tycker dock att de inte borde oroa sig så mycket. 
Istället för målglada anfallare så är det i och med söndagens match faktiskt Chris Smalling som är Romas näst bäste målskytt såhär långt. Han har gjort tre mål den här säsongen vilket är mer än någon annan anfallare i någon av de stora europeiska ligorna. Roma tackar nog gudarna att Smalling slipper lira VM i Qatar och kan istället åka till Japan och ta det lugnt med resten av truppen. 

UEFA-presidenten hyllar Romas titel
UEFAs president Aleksander Ceferin var en av de som talade allra mest för Conference League, trots många skeptiker. Såhär ett drygt år efter den första turneringens start så är han lyrisk över hur utvecklingen går för UEFA:s C-division. 
"Det var många som kritiserade Conference League men se bara på den senaste finalen. Den hade betydligt fler tittare än Europa League". 

Mourinho kan förlänga
Kanske inte det man allra helst vill läsa nu när Romas herrlag haft en tyngre vecka men ser vi till exempelvis segern mot Inter så känns det fint, och långsiktigt att höra att Friedkins och Mourinho har börjat prata om en kontraktsförlängning. Det nuvarande kontraktet går ut efter nästa säsong men enligt La Repubblica jobbar bägge parter för att det ska förlängas med två år, till 2026. Enligt den stora italienska dagstidningen sägs avtalet kunna slutföras redan under VM-uppehållet. 

SPAL nära Roma-ikonen
Kollar vi till en tränare som precis har börjat sin karriär, nämligen Romas ikon, Daniele De Rossi, så har han enligt Di Marzio börjat närma sig Serie B och SPAL. De Rossi står nu som assisterande rådgivare till Mancinis Gli Azzurri men skulle om detta går i lås alltså kunna landa ett eget uppdrag. SPAL är just nu på 14:e plats i den italienska andradivisionen.

Vi avslutar med ett par rappa notiser. 

Veckans statistik - Vi landar i XG-djungeln igen. Roma har löjligt svårt att göra mål vilket förstås syns i statistiken. Faktum är att Roma i och med söndagens match har hela 22.17 xG. Men har endast gjort tolv riktiga mål. Något som gör att den negativa differensen (xG-faktiska mål) är den största i samtliga Europas riktiga ligor. Näst värst är Manchester City som har en diff på 8.31 mål (Roma är på 10.17). Men City har inte riktigt samma bekymmer om vi säger så... 

Veckans tränare - Det är förstås vår egen Nils Il Barone Liedholm som skulle fyllt hundra år i veckan. Han firades och fick sig en egen vägg.  Veckans skada - Vi vill inte bara fokusera på det negativa. På ett annat håll på Trigorias stora rehabcentrum så kan vi nu rapportera att Gini Wijnaldum tagit bort gipset! 

Erik Winell@ErikWinell2022-10-10 09:13:17
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?