Lagbanner
Roma-svepet: "Engelska Roma & nog borde det varit straff"
Jubel efter målet på tilläggstid av El Shaarawy.

Roma-svepet: "Engelska Roma & nog borde det varit straff"

Veckans Roma-svep dundrar iväg med två förtoendestärkande matcher. Men det borde varit en straff i måndags...

Veckans calciomercato... 
Silly-marknaden är aldrig sval. Oavsett längd till nästa transferfönster finns det alltid heta rykten som kokar runt Roma. Den här veckan kör vi genom ett axplock.
Enligt flera italienska medier ska José Mourinho vara sugen på att plocka in ännu en spelare med PL-meriter till laget, nämligen Nemanja Matic. Matic får inte nytt kontrakt med Manchester United och verkar vara mer önskad i Rom. Där lär han isåfall ta Veretouts plats som väntas lämna i sommar. 
 

Är ni redo för lite mer? 
Andrea Belotti, "tuppen" som alltid stannar i det röda Turin, är alltid på väg bort om man ska tro pressen. Den här gången är det Torinos president, Urbano Cairo, som i en intervju med Tuttomercatoweb säger följande.
"Belotti kommer att bli en free agent i sommar. Han kanske redan har signat med ett nytt lag. Han har varit fri att göra det sedan den förste februari". Enligt samma sajt så är det Roma, Napoli och Atalanta som är de främsta intressenterna. 

Nästa! 
På den mindre meriterade sidan av nyförvärv verkar Clujs Claudio Petrila vara ett intressant namn för Roma. 21-årige yttern har gjort 8 mål och fyra assist på 25 matcher i den rumänska högstaligan. Även Lille sägs vara intresserade och priset går upp mot 10 miljoner euro. 

Veckans hejdå Norge... 
Det var en överkörning i Rom i torsdags. Roma besegrade Bodö/Glimt på ett imponerande sätt och vann med 4-0. Något som gör att man vann dubbelmötet med 5-2. Insatsen var en riktig knock-out -insats och nu väntar Leicester i jakten om Conference League-titeln. Vinner man där väntar antingen Marseille eller Feyenoord. Det är jämnt men Marseille står nu som oddsfavoriter. 
  Vad sa Mourinho efter att äntligen fått säga farväl till Bodö på ett tag...
"Vi spelade med intensitet och hög press från start. Redan från att vi gjorde 1-0 så kände jag att det här var avgjort. Vi skulle vinna."
Han fortsätter i Sky Sport-intervjun.
"Egentligen är det oacceptabelt att det tog oss fyra matcher att besegra det här laget. Men till sist, när det gällde så var vi bäst."

Veckans straff...
Den eller de som inte blev mot Napoli. Roma hade flera tveksamma straffsituationer mot sig. Tänker främst på Merets fällning av Zaniolo och samme målvakts näve i Ibanez huvud på en hörna. Detta är saker som har skapat en hetsk stämning i Roma, återigen och det kanske bara är att konstatera att domargnäll sällan leder till fördelar.  Mourinho efter matchen. 
"Jag vill inte prata för mycket. Mr Di Paolo, Mr Di Bello (domarna)... Ibland kände jag att det var pinsamt att stå på samma plan som dem. Låt mig säga några saker. Först, det skulle varit rött på Zanoli. Det var två klara gula kort. Sen, det borde varit straff på hur Meret fäller Zaniolo. "

Veckans tilläggstid... 
Såklart den som kom mot Napoli. El Shaarawy nätade i den 91:a efter ett riktigt läckert lagmål. Därefter kunde Roma gjort fler mål och hade vi haft tio ytterligare minuter hade Roma nog tagit samtliga poäng där nere i Kampanien. 
"Vi förtjänade mer. Om vi spelar såhär så kan vi vinna och gå riktigt långt", sa målskytten El Shaarawy efter matchen. 

Veckans engelsmän...
Såklart är det Tammy Abraham och Chris Smalling som fortsätter övertyga stort i Roma. Abraham med ännu fler mål, hans 24:e för säsongen kom mot Bodö. Gällande Smalling så är han den Serie A-försvarare som vunnit allra flest dueller i ligan (77.4%). Grande Chris! 
  Veckans Zaniolo...
Här var det fullt ös i torsdags. Hattrick och killen levererade verkligen på topp! I söndags fann han sig ofta ensam på kontringarna och än värre blev det när han stapplade av plan med en befarad allvarlig skada. Igen. 

Positivt så verkar så inte alls vara fallet utan stukningen som Zaniolo ådrog sig är inte allvarlig och Zaniolo väntas tillbaka i spel mot Leicester nästa torsdag. 

Erik Winell@ErikWinell2022-04-20 12:02:27
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?