Lagbanner
Roma-svepet: "Finalfokus, alla älskar Abraham och hur nära är Dybala egentligen?
Mot finalen!

Roma-svepet: "Finalfokus, alla älskar Abraham och hur nära är Dybala egentligen?

Ligasäsongen avslutades med en seger mot Torino med 3-0 under fredagskvällen. Om det och uppladdningen inför Conference League-finalen i veckans Roma-svep.

Veckans "jag har blivit kär i Rom"...
Ett av de mest självklara citaten som finns här i livet: "Jag har blivit kär i Rom", kom denna vecka från succémannen Tammy Abraham. Abraham gjorde två kassar mot Torino och slog med sina 17 Serie A-mål, Gerry Hitchens nästan 60 år gamla rekord. Imponerade och detta är såklart en av hela säsongens bästa värvningar. För Roma, och för Abraham själv. 
"Som jag alltid har sagt, jag blev kär i klubben från dag ett och jag vill alltid hjälpa klubben med mål och assist. Förhoppningsvis kan vi avsluta säsongen med en trofé", säger Abraham till DAZN. 

Abraham fick också frågan om framtiden där de engelska klubbarna nu insett vilken spelare han är. Främst har det ryktats om Arsenal och Manchester United. 
"Jag älskar Roma. De har gett mig möjligheten att visa min nivå. Mitt hjärta är här men vi får se vad framtiden håller", avslutar han. 
 

Veckans Stadio Olimpico.
Finalpeppen i Rom är riktigt stor. Så pass stor att Roma nu verkar kunna nästintill sälja ut Stadio Olimpico för att visa onsdagens final på storbild. Maffigt säger vi och nog har Mourinho lyckats skapa en häftig hype kring Roma just nu. 
  Veckans flyttrykten I... 
Vi tar avstamp i vad som sägs finnas på väg ut. I veckan har Henrikh Mkhitaryan sagts vara nära Inter. Detta eftersom Paulo Dybala sägs vara nära Roma. 
Romas GM, Tiago Pinto, dementerar dock allt detta kraftigt.
"Jag pratade med "Micki" och det är endast fokus på finalen. Jag är 100 % säker att ryktena om att han pratar med Inter är lögn". 

Armenierns kontrakt går ut den 30:e juni och än finns det inget förnyat kontrakt på bordet. Således är det nog bara vänta och se som gäller här. 

Veckans vad som kunde ha blivit...
Giorgio Chiellini som ikonisk mittback i rödgult? Enligt Fabio Capello kunde faktiskt detta ha skett. Capello berättade i veckan att han var väldigt nära att sno åt sig mittbacken framför ögonen på Luciano Moggi. 
"Chiellini skulle ha gått till oss i Roma. Han spelade en reservmatch mot oss för Livorno. Han skulle bli en Roma-spelare. Men Moggi var mycket snabbare."

Vad tror ni? Hade det kunnat bli en succé? 

Veckans tränarrykte
Detta handlar Romas framgångsrika Primavera-lag som återigen vunnit grundserien under Alberto De Rossi. De Rossi har chefat för Primavera-laget i nästan 20 år och enligt Il Messagero börjar nu slutet anas. 

Tidningen skriver att Alberto Aquilani kan vara mannen för jobbet. Dennes jobb i Fiorentina sägs gå mot sitt slut och Aquilani sägs ha en fin relation med Roma. 

Veckans "jag ser slutet"... 
Den går till José Mourinho som fick frågan om han trodde sig kunna stanna i Roma likt Alex Ferguson. Svaret var tydligt nej. 
"Ferguson var i Roma för mer än 20 år. Isåfall skulle jag ha varit här tills jag blir 79. Jag kanske kan stanna tills jag blir 70 men inte mer. Jag har skrivit på ett treårskontrakt och sen får vi se. Jag kommer absolut inte att lämna innan kontraktet går ut", säger Mourinho till ForzaRoma.com. 

Veckans flyttrykte II
Denna gång tar vi fokus på ett av de mer kittlande ryktena kring spelare som kan komma in till Roma. Där har det verkat som att Paulo Dybala tagit sig ett par kliv närmare Roma och även Francesco Totti ska nu arbeta för att affären ska gå i lås. 
"Vi får se om vi kan ta honom till Rom. Jag ska träffa honom på måndag och hoppas kunna övertyga honom. Jag kommer att vara i Milan för Etós match så vi ska spela ihop och jag ska ge honom lite råd att flytta hit", säger Totti till Tuttomercatoweb. 
Personligen säger jag ja tack till Dybala i Roma! 

Veckans "minns ni sången"...
Eller sången och sången. Det handlar om Justin Kluivert som har haft ett antal sejourer utanför Roma, men som tillhör Roma alltjämt. 23-åringen har den här säsongen sparkat boll för Nice och där gjort fyra mål och fem assist på 26 matcher. 

Tuttomercatoweb skriver dock att Nice inte har råd att köpa ut Kluivert i och med att man missade Champions League. Således är det en återkomst till Roma som väntar men jag håller det som föga troligt att Kluivert inte säljs den här sommaren. Roma kommer nog göra allt för att han ska bli såld. 

Veckans skada. 
Den är Mourinhos. Under en av veckans träningar fick nämligen José Mourinho en smäll på ankeln och tvingas nu halta sig genom ett par veckor. 
Den skyldige? Först blev Rick Karsdorp anklagad men efter att José Mourinho dementerat detta visade det sig att Marash Kumbulla var den skyldige. 
 

Veckans stöld.
Detta pris delar vi ut till en Roma-supporter som enligt Corriere Dello Sport stal en Roma-tröja från lagets officiella butik i centrala Rom. Den 29-årige tjuven förklarade allt såhär. 
"Det är Mourinho-effekten. Mourinhos Roma gör mig galen. Vi är i en final! Jag kunde inte motstå att ta tröjan". 
Polisen tog dock fast honom och tröjan återlämnades till butiken. 

Erik Winell@ErikWinell2022-05-22 08:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?