Lagbanner
Roma-svepet: "Fler vill gå från Premier League till Roma"
Pellegrini, hjälte igen.

Roma-svepet: "Fler vill gå från Premier League till Roma"

Veckans Roma-svep lägger stort fokus vid två saker. Cupfinalplatsen säkrad av Femminile och del 1 i jakten på världshistoriens första Conference League.

Veckans tränarduell
Den här gången blickar vi mot King Power Stadium där Leicesters tränare Brendan Rodgers menade att hans lag dominerade matchen totalt. 
"Jag tycker att vi spelade bra och dominerade matchen. Jag är mycket nöjd", sa Rodgers till BT Sport efter 1-1. 

Mourinho höll inte med. 
"Det är en skam att vi tappade in ett mål. Jag gillade verkligen vår attityd från början och vi spelade med stort mod med tre försvarare. Vi försvarade riktigt bra." 

Veckans cupfinal
Roma Femminile är regerande cupmästare efter en heroisk seger mot Juventus förra säsongen. Den här säsongen gör laget en minst lika stor succé och faktum är att laget är sånär att knipa sin första Champions League plats någonsin! 
I cupen går det också bra och Roma avgjorde under lördagen dubbelmötet mot Empoli med 2-0. Totalt slutade det 3-0. Målskyttar under lördagen var Angelica Soffia och Elisa Bartoli. I målet stod Motala-tjejen Emma Lind. 
 

Veckans Abraham
Romas Tammy Abraham har gjort en dundersuccé i Roma. Efter mycket begränsat med speltid i Chelsea har Abraham i rödgult visat en enorm kapacitet. 24 mål på 46 matcher och bäste målskytt i bland annat Conference League är inget annat än en succé.
Med det så har engelsmännen förstås börjat intressera sig för att inse sitt misstag och plocka tillbaka anfallaren. Arsenal har i veckan, enligt Daily Star, gjort sig redo att lägga 60 miljoner euro på Abraham. 
Roma har dock blankt nej och vill inte släppa honom. Det verkar endast vara Chelseas återköpsklausul á 80 miljoner euro som kan bli aktuell. 
Hoppas inte! 

Veckans fans
Bortamatch mot Leicester? Flygmil är inga bekymmer för Roma-supportrarna. Två bortamatcher mot Bodö och nu en lång resa till mellersta England. Uppslutningen var som alltid bra och Roma är bortskämda med fans i världsklass. Visst har vi nämnt att returmötet mot Leicester sålde slut. Direkt! 
  Veckans mercato-update
Här tar vi uppgifterna från calciomercato.com som efter Romas 1-1-match mot Leicester säger att Mourinho har siktet inställt på fler Premier League-lirare. 
Enligt Calciomercato.com så vill både Pinto och Mourinho värva fyra nya nyckelspelare till nästa säsong. 
Högst upp på önskelistan för försvaret står Manchester Uniteds Diogo Dalot och Eric Bailly. Även Xeka (Lille), Matic (Man U) och Douglas Luiz (Aston Villa) sägs vara under lupp. 
Att Mourinho vill återförenas med ett par Premier League-favoriter är kanskte inte otippat. Inte heller att han vill ta in mer rutinerade spelare. Med det sagt tycker jag vi ska vara försiktiga med att tro att alla kan bli "Abrahamitiska", dvs komma någorlunda ratade från Premier League och göra succé i Roma. Hade hellre sett fler rykten om spelare från diverse italienska klubbar. Där har ni min åsikt. Basta! 

Veckans Premier League-diskussion
Mycket surr om Leicester-matchen den här gången och mycket surr om skillnaderna mellan Premier League och Serie A. 
Lorenzo Pellegrini var först ut. 
"Det kan finnas lite sanning i att Premier League har en större intensitet. Men de bryr sig inte heller lika mycket om taktik som oss. Jag tycker nivån på Serie A ökar och det är inte så stor skillnad mellan de bägge ligorna".
Romas GM Tiago Pinto fortsatte diskussionen. 
"Fler engelska spelare vill lämna Premier League. Klubbarna har många fina ungdomsakademier men spelarna får inte mycket speltid. Då blir det som med Abraham, Sancho och Tomori. 

Veckans agent
Självklart är det Mino Raiola som i lördags gick bort efter, vad det verkar, en tids sjukdom. Raiola sörjs av en stor del av fotbollsvärlden och inte minst Romas Henrikh Mkhitaryan som länge haft Raiola som företrädare. 
Riposa in pace Mino! 

Veckans karta...
I veckan kom en riktigt intressant kartläggning ut från. Den visar hur många Romanisti det finns kontra antalet Laziale och var i Rom det finns flest anhängare till respektive klubb. Jag lägger bilden här nedan.  Veckans Nico
Det är inte Zaniolo utan såklart Nicola Zalewski som gått från klarhet till klarhet och den Tivoli-födde yttern var nästintill bäst på plan mot Leicester. 
"Jag gjorde helt enkelt det som tränaren bad mig. Att försöka gå man-mot-man. Målet var nästan en exakt kopia av det som vi gjorde mot Bodö. 
  Veckans Totti...
 
Veckans Roma-hets

Vi älskar när ett dubbelmöte blir lite hetsigt och även om Roma-Leicester aldrig tidigare har mötts så verkar det finnas lite rivalitet nu. Kanske med tanke på att det faktiskt är en titel som står på spel. I veckan var det Il Messagero som rapporterade att ett par Leicester-fans hade dragit på sig varsina Lazio-tröjor under matchen i torsdags. Där har vi ännu en anledning att besegra Raineris gamla lag, Raineri som i veckan bedyrat att all hans support ägnas åt i Giallorossi!  Veckans införare - Mot Bologna
Av tidsmässiga skäl blir det inte en hel införare inför matchen mot Bologna ikväll. Men kort och gott. Avsparkstid 20.45 hemma på Olimpico. För Roma står Europa League-platser på spel.Bologna spelar mestadels för sin sjuke tränare Sinisa Mijajlovic. Roma saknar Sergio Oliveira och Henrikh Mkhitaryan. Vissa italienska medier gör gällande att Spinazzola kan göra comeback. Bologna kommer med en imponerande seger mot Inter förra veckan så underskattning får inte ske. De har en nivå, framförallt när de spelar för Sinisa. 
Vi är ändå optimister och tror på seger. 2-0. Roma vinner! Abraham gör nya mål. 

Erik Winell@ErikWinell2022-05-01 10:51:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?