Lagbanner
Roma-svepet fyller två - Här är julens nyheter
Roma-svepet firar två år och såklart handlar mycket om Mourinho. Igen.

Roma-svepet fyller två - Här är julens nyheter

Roma-svepet sparkar igång år två med ett stort grepp kring det som hänt i Rom över julledigheten. Förstås är det en hel del om mercaton, men även om ett nytt namn på Olimpico, en ny assisterande tränare och mycket mer. Håll till godo och tack för all läsning de senaste två åren!

Mercato-tider stundar - Här är julens rykten 
In: 
Tanguy Ndombele - Antonio Conte gick i veckan ut och kritiserade Ndombele och således har det såklart fått fart på ryktena kring att han skulle gå till en klubb som behöver just en ny defensiv mittfältare, dvs Roma. Under Mourinhos tid i Tottenham var Ndombele en startspelare och således är det väl aningen rimligt. 
Sannolikheten för övergång i vinter? 30% - Jag tror fortfarande att Grillitsch är närmare. 


Ainsley Maitland-Niles - Roma är på jakt efter en vice högerback och är inte nöjda med det som de har sett av Calafiori denna säsong. Således är det Maitland-Niles som enligt många italienska medier sägs vara huvudmålet för Mourinho. 
Sannolikheten för övergång i vinter? 70% - Med tanke på de intensiva skriverierna lär nog ännu en engelsman snart presenteras i Rom.


På försäljningssidan: 

Nicolo Zaniolo
- Detta gäller inte till den här vintern men det sägs att Zaniolo är på väg bort i sommar efter att kontraktsdiskussionerna har gått i stiltje den senaste tiden. Tuttomercatoweb skriver att Roma således är beredda att sälja Zaniolo om Romas diamant inte vill förlänga. 22 matcher har det blivit och tre mål under den pågående säsongen. Men med tanke på matchen mot Atalanta är det bara att hoppas att förlängningen sker tämligen omgående. 
Sannolikheten för en försäljning: 20% - Det lär i alla fall inte ske i januari.

Federico Fazio - Mittbacken som är i frysboxarnas frysbox men alltjämt har en lön av Roma har, på något mirakulöst sätt blivit ett av de namn som Roma väntas kunna skeppa iväg inom kort. Både Sampdoria och Napoli sägs vara intresserade och det är bara att hålla tummarna att den här dealen går igenom. 
Sannolikheten för affär? 90%. Hoppas jag! 

Riccardo Calafiori - Enligt flera uppgifter var Calafiori så gott som klar för ett lån till bottenlaget Cagliari. Detta har dock pausats då Roma verkar fått problem att hitta en ersättare. Således hänger detta på om Pintos förhandlingar med Arsenal om Ainsley Maitland-Niles kan gå i lås. 
Sannolikhet för avtal? 70% - Maitland-Niles verkar vara nära.

Noterbart i övrigt. Patrick Shick kan vara på väg att lämna Leverkusen och gå till West Ham. En försäljning som pga klausuler skulle ge Roma drugt 2,1 miljoner euro. 

Sacramento lämnar - Foti är ny assisterande i Roma
I dagarna kom nyheten att Jose Mourinhos bundsförvant och tillika assisterande coach, Joao Sacramento lämnar tränarstaben. På sitt Instagram skriver Sacramento att han är oerhört glad och stolt över de år som han fått med Mourinho men att det nu är dags att lämna. 


Ny assisterande blir Salvatore Foti som tidigare varit assisterande i bland annat Sampdoria, Torino och Milan. Inga större meriter ska dock sägas. Tur att vi har en viss Mourinho som allt som oftast är den store showmakaren. 

Nytt hem för Sacramento? Benficas B-lag skriver Il Romanista. 

Stadio Olimpico byter namn  - Kontroversiellt skifte
Under julledigheten togs beslutet av det italienska fotbollsförbundet att Stadio Olimpico ska byta namn till Stadio Paulo Rossi, för att ära den italienske dunderanfallaren. Något som såklart är kontroversiellt då den bortgångne Rossi inte gjort en enda minut för någon av Rom-klubbarna. Men på landslagssidan är det förstås en legend. 
  Det är också så att klubbarna i Serie A drar ned kapaciteten med 50% i och med den nya corona-vågen. Detta gör att biljettförsäljningen i Roma har ställts in ett tag för att säkerställa att det bara är 50% kapacitet på Curva Sud och de övriga sektionerna av Olimpico.

Corona i Roma - Mayoral en av de drabbade
I veckan fick Roma svar på de corona-tester som gjorts för spelare som varit borta över julen. Två positiva resultat noterades och dessa spelare isolerades tämligen omgående. En av de drabbade är Borja Mayoral (På väg till Fiorentina?) som gick ut med detta på Instagram. 

Vem den andre är, står än så länge oklart men klart är att vi hoppas att detta inte sprider sig och att vi kan ta oss an både Milan och Juventus med nästintill fullt manskap. 

Pellegrini är tillbaka mot Milan - Snart fullt lag
Romas lagkapten och bandiera Lorenzo Pellegrini har varit borta i mer än en månad efter den knäskada han ådrog sig i matchen mot Torino i november. Därtill var han rejält sliten redan innan dess. 

Nu skriver dock Sky Italia att Pellegrini är fullt frisk och redo att ta sig an Milan nu i veckan. Således är det snart endast Leo Spinazzola som är kvar på skadelistan när Roma tar sig an en mycket intressant vår. 

Pellegrini tog sig även chansen att hylla Mourinho i dagarna: 
"Mourinho är exakt det som alla i Roma behövde, han är det perfekta valet för oss. Jag vill vinna med Roma och det är det som Mourinho kan ge oss". 
  Roma satsar på ungdomen - Viktiga kontraktsförlängningar klara
Under mellandagarna gick Roma ut med att ett par nya kontrakt var klara, och det var ett tydligt besked. Spelarna som förlänger är nämligen Edouardo Bove, Ebrima Darboe och Nicola Zalewski. Samtliga tre förväntas få mer speltid under Mourinho i vår, det är bara hoppas att de också gör sig förtjänta av just den speltiden. 

Bove och Zalewskis kontrakt är skrivna till 2025 medan Darboes deal sträcker sig till juni 2026. 
"Jag hoppas att dessa tre förlängningar också ger motivation till fler spelare i akademin. Det här är bara början på en produktiv satsning på talang och ungdom i Roma", sa Romas General Manager Tiago Pinto i samband med presentationen av de nya kontrakten. 

Erik Winell@ErikWinell2022-01-03 10:48:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?