Lagbanner
Roma-svepet: "Ge oss Atalanta - Alltid"
Tammy Abraham gör det han köptes in för. Mål!

Roma-svepet: "Ge oss Atalanta - Alltid"

Roma-svepet dundrar igång veckan med bra tryck i Roma-dojan. Segrar mot Juventus och Atalanta gör förstås att stämningen är bra, trots att Mourinho inte var närvarande.

Veckans seger I
Det är förstås segern mot Atalanta som toppar. Tammy Abraham gjorde sitt 20:e mål efter en assist från Nicolo Zaniolo och Roma lyckades för en gång skull hålla nollan mot ett av Serie A:s topplag. Allt utan Mourinho, som hotar med att inte komma tillbaka till tränarbänken.
"Mourinho sa till oss efter matchen att han kanske inte kommer tillbaka och coachar från bänken. Vi har ju vunnit bägge matcherna utan honom", skämtade Romas Gianluca Mancini.

Mourinho hann också med fler skämt åt den kortbenägne Mancini.
"Han hyllade mig för att jag inte tog ett gult kort. Det är inte ofta. Jag minns inte senast jag INTE tog ett kort". 

Veckans matchvinnare

Tammy Abraham verkar stortrivas i Roma och i Serie A står nu engelsmannen på 12 mål, femma i skytteligan.
"Jag ger Roma allt jag kan. Jag har haft en tung period i karriären men Roma har hjälpt mig och det har gett mig självförtroendet tillbaka. Fansen älskar mig och jag älskar dem. Jag älskar dem!", berättade en tämligen euforisk Abraham efter vinsten mot Atalanta.

Veckans talangsurr
Avstängningar och skador har präglat Roma i år. Men, det har också gett oss ett helt gägn med fina saker att prata om. Jag tänker då på talangerna som verkligen tar för sig i Romas bygge.
Ta bara matchen mot Atalanta där både Nicola Zalewski och Felix Afena-Gyan fick speltid. 
En annan som det pratas om är Cristian Volpato som gjorde sitt första Serie A-mål i matchen mot Hellas Verona
Volpatos agent är Francesco Totti och 18-åringen har nu börjat prata om att förlänga det kontrakt som nu sträcker sig till och med 2024. 

Veckans hyllning
I veckan var det fyra år sedan Davide Astori tragiskt omkom. Den förre Fiorentina-kaptenen spelade i Roma ett tag vilket uppmärksammades i Rom.
  Veckans seger II
Veckans andra seger som vi såklart måste ta upp rör den som Roma-damerna ordnade i lördags, strax innan herrlagets seger mot Atalanta. 

Roma gick nämligen upp i duell med Scudetto-jagande Juventus. 1-0 till de svartvita redan efter 10 minuter när Angelica Soffia gjorde självmål blev förstås en dålig start och när Paloma Lazaro nätade 1-1 i den 60:e kunde Roma ta en blytung seger. 
  Det här Roma växlar upp och även om det kanske inte blir en Scudetto i år så finns det mycket att bygga på. 
Roma är nu tvåa i tabellen, tre pinnar bakom Juventus.

Veckans mercato-rykte
Rui Patricio har gjort det bra i Roma-målet och lär nog stanna där ett tag till. Men, Tiago Pinto och Jose Mourinho vill värva en yngre begåvning som kan ta över när Patricio väl lägger vantarna på hyllan.

Enligt Fabrizio Romano är nu Roma i långt gånga förhandlingar med Benficas Mile Svilar. 22-åringens kontrakt går ut med den portugisiska storklubben och nu väntas således Roma kunna bli Svilars nya lag.

Veckans disco
Det är förstås Felix Afena-Gyans. Förra veckan kom Romas stortalang sent till träningen efter att ha varit uppe sent och festat kvällen innan. Detta såg inte Mourinho på med blida ögon utan Afena Gyan skickades ned till Primavera-laget.

I veckan fick han dock göra både comeback på träning, och i matchen mot Atalanta.


 

Erik Winell@ErikWinell2022-03-07 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?