Lagbanner
Roma-svepet: Hamburg-chefen på ingång?
Ska Fonseca få en ny sportchef att jobba under?

Roma-svepet: Hamburg-chefen på ingång?

Ännu en Roma-vecka är till ända. Här ett axplock av de viktigaste nyheterna ur veckan som gått.

Fonseca hyllar attackerande lag
Roma slog Benevento under söndagkvällen med hela 5-2 och gjorde en enligt mitt tycke fin insats och starkt att inte falla tillbaka vilket jag sett Roma göra flera gånger när man fått ett domslut eller liknande mot sig.

Även Fonseca var nöjd efteråt:
- Vi gjorde en bra insats med gott självförtroende. Jag tycker laget jobbar bra. Nu väntar en tuff period med många matcher under en kort period. Men jag är positiv, sa Fonseca till Sky Sport efter matchen och fortsatte:
- Det var inte många farliga situationer framför vårt mål och jag är nöjd med hur vi kontrollerade matchen. Vi tappade i några situationer när vi inte var balanserade men som sagt, Serie A är en offensiv liga och jag gillar att mitt lag spelare en positiv fotboll. Att vi skapar många målchanser och att vi är proaktiva.På det stora hela en bra insats.

Nu väntar Europa League för Roma då laget under torsdagen spelar borta mot schweiziska Young Boys.

Tysk Boldt ny Dirretore Sportivo?
Den största och mest diskuterade Roma-nyheten under den gångna veckan rör tillsättningen av sportchefsrollen. En roll som stått som vakant ända sedan Petrachi lämnade efter tumult under föregående säsong.
 

Juventus Paratici är ett namn som dykt upp i och med att det ryktats om att denne skulle lämna sin roll i Turin. Nu verkar det inte bli så utan istället har Friedkin & co vänt blickarna än mer norrut, närmare bestämt till Hamburg och HSV:s Jonas Boldt.

Boldt har tidigare varit i Bayer Leverkusen och det är på den vägen Roma fått upp intresset för Boldt, Rudi Völler sitter nämligen i Leverkusens ledning. Boldt var i Leverkusen huvudansvarig för scoutingen och såg bland annat till at Son, Schurrle och Leno kom till klubben. Ett lite anonymt namn onekligen. En person som har bra kontakter norrut och även kan både tyska och engelska. Videomöten kommer att hållas i veckan och det återstår att se om det blir en deal här.  
- Jag har ett kontrakt med Hamburg. För ett och ett halvt år sedan så bestämde jag mig för att bygga något med Hamburg. Den ambitionen är densamma och har inte ändrats, sa 38-åringen till tyska Sky Sport i veckan.

Jag är försiktigt positiv. Kanske är det en bra väg att gå att undvika de största och mest omsusade namnen likt det var med Monchi 2017.
Om ni vill dyka in mer i vem Boldt är så rekommenderar jag varmt RomaPress senaste podcast.



Friedkin blinkar mot nostalgiska minnen – Gör om klubbemblemet?
2013 switchade Roma sitt klubbemblem. Närmare bestämt så skiftade man texten i mitten, från ASR till Roma. En förändring som Pallotta ville skulle gör klubben mer mottaglig även utanför Italien.

Detta har kritiserats starkt, inte minst av Curva Sud. Något som gör att Friedkin nu ser chansen att få Curvan på sin sida. De vill nämligen byta tillbaka, i alla fall på bortatröjan till nästa säsong så rapporteras Roma gå tillbaka till ASR.
  Vad som var tungan på vågen? Friedkin hade nyligen ett möte med Curva Sud som presenterade en namnunderskrift med 12 000 namn för att ändra loggan.

Knapp seger för Femminile borta mot tippade bottenlaget
Roma Femminile har haft en väldigt knackig säsongsinledning. Flera förluster, flera onödiga poängtapp och en trög offensiv gör att det redan nu har känts som att Europaplatserna försvinner iväg illa kvickt.

I lördags tog dock Roma Femminile en viktig seger borta mot San Marino. Matchen slutade 3-2 till de gulröda men trots segern får det nog ses som en besvikelse, förra säsongen slutade matchen i cupen (San Marino är nykomlingar för i år) med hela 10-1.

Faktum är att Annamaria Serturini avgjorde så sent som i den 88:e matchminuten. Endast två minuter från ett stort, stort fiasko.

Nu väntar ett landslagsuppehåll för Femminile där bland annat just Serturini är en av de uttagna i det italienska landslaget. Förhoppningsvis kan laget komma tillbaka starkare efter uppehållet, för den här starten har varit minst sagt svag.

Ciao Enzo!
I veckan som gick möttes vi också av det ledsamma beskedet att Francesco Tottis far, Enzo Totti gått bort i sviterna av COVID-19.

Enzo var en respekterad man inom Roma-kretsar och fanns ofta väldigt nära Francesco. Under smeknamnet ”Sheriffen” blev Enzo fort känd för att ha en särdeles förmåga att lösa allting som någon frågade honom om, därav smeknamnet ”Sheriffen”.

En av många fina saker med Enzo var att han ofta campade i bergen utanför träningsanläggningen när Roma körde sina försäsongsläger.
  76 år gammal så orkade dock inte Enzo med att kämpa mot COVID-19. Våra tankar går såklart till Totti-familjen runtomkring Enzo.

Erik Winell@ErikWinell2020-10-19 18:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?