Lagbanner
Roma-svepet: "Jag skäms"
Mourinho var kritisk efter Juve-matchen

Roma-svepet: "Jag skäms"

Ny vecka. Nytt svep. Det mesta kretsar förstås kring Andrea Belotti samt. den oavgjorda matchen mot Juventus där Mourinho, efteråt, bjöd på en del spännande citat.

Mourinho efter Juventus: "Jag skäms"
Romas tränare, Jose Mourinho, var inte nöjd med lagets första halvlek. Minst sagt. På presskonferensen efteråt sa portugisen att han skämdes över lagets prestation den första halvleken.
"Jag var väldigt besviken i början av matchen. Men svaret i den andra var bättre. Det visar en mognad i truppen som vi inte visade i den första", sa Mourinho.

Särskilt ovanligt var också domarhyllningen.
"Bäst på plan? Det var domaren. Han var superb i 90 minuter. 

Slutligen han Mourinho också med en salva åt Abrahams egen intervju.
"Jag såg Abrahams intervju. Tydligen så gjorde han en fantastisk match, men den var hemsk". 

En tupp bland vargar - Belotti klar
Till sist. Efter en hel sommar står det nu klart. Andrea Belotti ska spela med nummer elva i Romas tröja. 
"Det är en klubb med stora ambitioner och Roma var alltid min högsta prioritet", säger den italienske landslagsanfallaren som var kontraktslös i ett par månader innan Roma kunde stänga affären.

Som Il Tempo skriver så är kontraktet ett ettårskontrakt med en option på ytterligare två. De ytterligare två åren aktiveras automatiskt om Belotti gör mer än 20 matcher denna säsong.

Benvenuto Il Gallo! 

Efter Belotti - Nästa värvning är snart klar
Andrea Belotti offentliggjordes under söndagkvällen. Nu säger flera uppgifter att en ytterligare presentation sker imorgon. Denna gång är det, enligt Sky Sport Italia, Mady Camara som ska presenteras. Camara ses som en ersättare till Wijnaldum och affären är ett lån som kostar Roma 1,2 miljoner euro. Det finns dock en köpoption om det blir en succé för den 25-årige Guineanen. 

Femminile börjar säsongen med en vinst
I helgen var det också premiär i det något märkliga Serie-A-upplägget, vilket numer inkluderar ett slutspel mellan de bästa lagen. 

Roma började grundserien på bästa vis när laget besegrade Pomigliano med 2-0. Den som inledde målskyttet var den stora värvningen denna säsong, landslagsmittfältaren Valentina Giacinti. Nu är det uppehåll nästa helg men sen väntar Asllanis Milan på hemmaplan den 10:e september. 

Europa-league lottningen klar - Roma tar Finlandsfärjan
Roma har nu gått upp en nivå bland de europeiska cuperna. Nämligen till stora Europa League. Där skedde lottningen i veckan och här har ni lag och tider att skriva in i almanackan. 

Ludogorets-Roma (8 September, 18.45)
Roma-Helsinki (15 September, 21.00)
Roma-Betis (6 October 21.00)
Betis-Roma (13 October, 18.45)
Helsinki-Roma (27 October, 21.00)
Roma-Ludogorets (3 November, 21.00)

"Ninja" förnekar en comeback
Efter Wijnaldums skada har det surrats en del om att den tidigare publikfavoriten, Radja Nainggolan, ska vara på väg tillbaka till Roma. Så blir det inte. 
Nainggolan kommenterade det hela själv i New Sound Level.
"De här ryktena spreds verkligen fort. Kanske var det ett fan som såg mig som en rimligersättare. Jag vet att fansen vill att jag ska komma tillbaka och det vill även jag men så blir det inte. Jag gjorde fel val när jag lämnade klubben".


 

Erik Winell@ErikWinell2022-08-29 07:36:22
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?