Lagbanner
Roma-svepet: Kontraktsförlängningar & än mer skadeelände

Roma-svepet: Kontraktsförlängningar & än mer skadeelände

Ny vecka. Nya skador. Nytt Roma-svep.

Skadorna...
Vi kan väl börja med det som vi Romanisti egentligen alltid går runt och oroar oss för. Skador. 
Roma har en tendens och en historia att dra på sig en hel del skador och så var det även den här veckan. 
Veckomatchen i Florens bjöd på åtminstone en riktigt tung skada. Nämligen den som drabbade Jordan Veretout vars högerben inte gick att stödja på efter en smäll under onsdagskvällen. 
Enligt Sky Sport så är det en sträckning i höger ljumske som nu gör att Romas fundamentalt viktiga fransman är borta 4-6 veckor. Förhoppningarn finns att han är tillbaka den 3:e april. 
 

Skadeläget i övrigt ser fortsatt dystert ut. Edin Dzeko och Roger Ibanez är fortsatt inte spelklara utan tränar individuellt. Sedan tidigare är också Nicolo Zaniolo, Davide Santon och Riccardo Calafiori borta. 

Dags att se till att förbättra det där läkarteamet på Trigoria? 

Kontraktsförlängningar
Lite mer positivt dock. Jodå, det finns sådana nyheter också. Roma och lagets nye GM Tiago Pinto har under veckan jobbat hårt för att förlänga kontrakten med diverse kuggar. 
Roger Ibanez var först ut och skrev på en ny deal som sträcker sig hela vägen till Juni 2025. Den 22-årige brassen har lockat intresse från en hel del storklubbar men väljer alltså att stanna i Rom, han kommer också dubbla sin lön. Rykten gör också gällande att brassens utköpsklausul ligger på cirka 80 miljoner euro. 
Tiago Pinto till klubbens hemsida: "Roger är en av de unga och talangfulla spelarna som klubben vill bygga laget kring, både nu och i framtiden. Sedan Roger kom till Rom har han bara blivit bättre och bättre och vi är säkra på att han kommer fortsätta växa och fortsätta den fina tradition av bra brasilianska spelare i Roma" 
  Det var inte slut där. Pinto har jobbat hårt vid skrivbordet den här veckan. Enligt de flesta uppgifter så är Veretout ytterst nära att förlänga och detsamma gäller vår flygande holländare Rick Karsdorp. Karsdorp har fått ett oväntat lyft i år och sägs nu vara nära att förlänga även han till och med 2025. 

Det är inte slut där inte. Enligt Sky Sport vill klubben sedan börja förhandla med Villar och Pellegrini. Måste säga att denna proaktivitet med att förlänga kontrakt värmer för en Romanista. Fortsätt så! 

Roma och Corona - Värst i Serie A?
FootballItalia summerade mycket fint samtliga Corona-fall som Serie A-klubbarna har drabbats av den gångna säsongen. Totalt har det varit 163 fall av spelare som har fått viruset. Lindrigast har Crotone drabbats (2 fall), allra värst har det varit för Genoa med sina 18 fall men strax därefter kommer Roma som haft 14 fall. 
Mirante, Perez, Peres, Kluivert, Diawara, Calafiori, Pellegrini, Dzeko, Mancini, Fazio, Santon, Kumbulla, Zalewski och Zaniolo har alla tvingats vara borta på grund av COVID-19. 
Förhoppningsvis finns det dock antikroppar hos de spelarna numer... 

Rubrikerna efter helgen
Om skador var den största rubriken efter Fiorentina-matchen var det relativt smärtfria rubriker efter söndagens match mot Genoa. Dock var det ingen i Roma som var särskilt nöjda med insatsen som gav 1-0 till i Giallorossi. 
Målskytten Gianluca Mancini (Serie A:s mest målfarliga mittback med sina fyra mål) till DAZN: 
"Vi gjorde ingen bra insats men det viktigaste var att vi vann. Vi måste kunna göra bättre för att göra ett mål till. Om vi ska nå Champions League måste vi spela bättre". 

Tränare Fonseca var också han kritisk till insatsen: 
"Vi var alltför långsamma, speciellt i första halvleken. Vi måste fortsätta kämpa. Men nu kommer allt fokus vara på Shaktar-matchen (på torsdag), det blir en tuff match." 

Kollar vi också till de övriga Roma-lagen som vart i farten den här helgen är det inte alltför muntert.
Femminile förlorade överraskande mot bottenlaget Verona. Något som gör att Bavagnolis lag fortsätter harva i ingemansland. Svenska anfallaren Marja Banusic fick ingen speltid i denna förlust.

För Primavera-laget fortsätter det att hacka. Oavgjort mot Sassuolo i helgen och samtidigt så knaprade Inters Primavera-lag in än mer poäng. Det som såg nästan avgjort ut innan Corona-uppehållet är nu långt ifrån det samma. 

Nyblivne farsan Spinazzola skämtsam efter sitt självmål mot Fiorentina
Onsdagsmatchen mot Fiorentina bjöd kanske inte på den vackraste Roma-bollen någonsin men nog fanns det spänning. En spelare som spelade en stor roll under veckokvällen var Leonardo Spinazzola som både gjorde ett mål framåt och ett mål bakåt i egen bur. 
Något som han själv tog udden av med en liten skämtsam Instagram-post: 

"You never forget the first brace", skrev ytterspringaren med anspelning på att han gjorde två mål i matchen. 

Erik Winell@ErikWinell2021-03-08 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?