Lagbanner
Roma-svepet: Landslagsuppehåll...
Landslagsuppehåll... Men på söndag är leende Mourinho tillbaka med Abraham & Co!

Roma-svepet: Landslagsuppehåll...

Ingen match för Romas herrlag den här veckan, men det har inte hindrat nyheter från att skapas kring Roma. Om Zaniolos comeback, Femminiles succé och Calafioris stora chans.

Landslagskollen - "Vi håller andan"

ITALIEN
Vi börjar förstås med det som har lockat allra mest intresse den här veckan. Dvs landslagen. OBS! Ska brasklappas att det fortfarande återstår landslagsmatcher vilket gör att vi fortfarande kan drabbas av skador... 
 
Som sagt, Roma har en vana att dra på sig de allra mest långdragna skadorna under landslagsuppehållen (Lex Zaniolos korsband september 2020). Den här gången höll vi andan men verkar ha klarat oss helt okej. 
 


Zaniolo själv fick göra comeback i Gli Azzurri nästan på dagen ett år sedan den där korsbandsskadan som finns där bland de allra dystraste skadorna i Roma-arkivet. Dryga halvtimmen blev det för Zaniolo när Italien och Schweiz spelade 0-0. 

Övrigt noterbart från det italienska landslaget är att laget, som nu slog rekord i antal matcher som obesegrade, skickade hem två Roma-grabbar. 
Nämligen Lorenzo Pellegrini och Gianluca Mancini

Pellegrini kände sig enligt Sky Sport Italia inte helt 100% och skickades därför hem efter påtryckningar från Rom. Detsamma gällde Mancini. Bara hoppas att detta innebär ett mer helt Roma. Det vankas snart derby och då behöver vi alla våra nyckelspelare. 

ÖVRIGT
Veckans kanske mest anmärkningsvärda rapport kommer från Guinea där Amadou Diawara lirade landslagsboll i veckan. Diawara hamnade mitt i en militärkupp och fastnade således i krigssituationen. Roma har dock bekräftat att allt är lugnt med Diawara som väntas hem enligt plan. 
  Romas nye ytterback, Matias Viña, fick gå av matchen mot Peru. Många spådde en avdragen muskel men så illa var det inte och Roma verkar ha ytterbacken spelklar till nästkommande match. Viña väntas dock komma hem från Uruguay dagen innan matchen mot Sassuolo... Vilas?... Tar Calafiori chansen?! 

Annat lite kort från landslaget... 
- Eldor Shomudorv gjorde mål, såklart, mot den förre Roma-keepern Robin Olsen i matchen Sverige - Uzbekistan.
- Ynglingen Nicola Zalewski fick sina första a-landslagsminuter för Polen, Zalewski noterades även för en assist i 7-1-segern mot San Marino.
- Kumbulla fick spela från start i Albaniens 1-0-seger mot Ungern. 
- Mkhitaryan var med och lirade när Armenien förlorade med 6-0 mot Tyskland.
- Veretout debuterade för det franska landslaget som fortsätter sin kräftgång i VM-kvalet. 
- Rui Patricio lirade från start när Portugal besegrade Irland med 2-1. 
  Femminile toppar Serie A - Första gången någonsin
Romas damlag fortsätter med sin imponerande start, om än inte mot det tuffaste motståndet. Laget vann i helgen med 4-1 mot Napoli. En seger som gjorde att Roma för första gången sedan grundandet av lagets officiella damlag (2018) toppar Serie A. 
  Kommande helg spelar de regerande cupmästarinnorna mot Pomigliano och allt annat än en seger för Giugliano & Co är ett fiasko. 

Daje Ragazze! 

Mercaton är över. Men Mourinho letar nyförvärv - Och skickar bort fiaskovärvningar
Vi kan också konstatera att transferfönstret har stängt för den här gången. Med tanke på hur bra våra värvningar (Abraham-succén, Shomudorov-målen, en målvakt som kan stoppa bollar osv) sett ut såhär långt och inte minst med tanke på hur många vi skeppat bort går det inte att ge Pinto och Mourinho lägre än en 8:a på en 10-gradig skala. 
  Samtidigt, går det inte att njuta för länge. I veckan har även Pastore ÄNTLIGEN lämnat Roma för Elche. N´Zonzi sägs även han ha landat i att Roma inte vill ha honom längre och är nu nära att skriva på för Al-Rayyan. En som vi dock inte verkar kunna bli av med är Federico Fazio som fortsätter prioritera en stämning av klubben framför sin egen karriär. Återstår att se hur det här stökeriet slutar. 

På inåt-fronten fortsätter defensiv mittfältare vara det allra hetaste och Cagliaris Nandéz sägs vara ett hett namn för Roma. 

Spinazzola har sitt datum klart - Då är världens bäste ytterback tillbaka
Det kanske inte är den mest objektiva rubriksättningen... Men, men. Spinazzola hade ju varit kung över EM om han inte dragit hälsenan efter sina succématcher. 

Apropå just den där hälsenan så säger Spinazzola, som är med landslaget under denna vecka att han är redo för spel igen i december. 28-åringen säger till Sportweek att han är redo för träning i november och ska vara i spel i december. 
 

Erik Winell@ErikWinell2021-09-07 15:04:24
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?