Lagbanner
Roma-svepet: ”Mardröm”
Forza Nico!

Roma-svepet: ”Mardröm”

Det har inte varit ett särskilt muntert dygn i Roma-lägret. Precis när vi skulle börja trappa upp på riktigt händer det som absolut inte får hända…

Zaniolo korsbandsskadad – 2020 är över.
Den stora nyheten den här veckan briserade under Italiens landskamp mot Nederländerna. I den 42:a minuten kommer Zaniolo in lite oturligt i en duell på mittplan. Vänsterknät vred sig på något olyckligt vis och, som det bekräftades nu under morgonen, Zaniolos korsband var av. Igen.
”Inte han. Inte knät. Inte nu!” var mina första tankar när jag såg Zaniolo vrida sig i smärta på gräsmattan i Amsterdam.

Precis som förra gången med det högra korsbandet såg smällen inte särskilt märkvärdig ut utan det som fick oss som åskådare att oroa oss på riktigt var Zaniolos tomma ögon efter smällen.

Roma skriver att operation sker under morgondagen och nästa gång vi kanske får se Zaniolo i spel är i februari.
 

”Mörker och usch vad vidrig fotbollen kan vara ibland”.

Parentes: 21 korsbandsskador sedan 2014 är vad Roma har råkat ut för. Inte bara en slump, är det dags för Friedkin att ta sig en funderar kring det medicinska teamet?
  Landslagskollen
En landslagskoll över Nations League-matcherna som har spelats noterar vi ändå en del lite mer uppåtgående nyheter. Här är speltid och mål för våra Roma-spelare: (+ Betyg enl-. WhoScored.com (tiogradig skala))

Italien (1-0 mot Nederländerna, 1-1 mot Bosnien & Herzegovina)
Leonardo Spinazzola – 90 minuter mot Nederländerna, 7.8 i WS-betyg
Alessandro Florenzi – 90 minuter mot Bosnien & Herzegovina, 6.53 i WS-betyg
Gianluca Mancini – Ingen speltid (med i truppen)
Pellegrini – 86 minuter mot Bosnien & Herzegovina, 6.26 i WS-betyg
Cristante – 9 minuter mot Nederländerna, 1 gult kort, 6.17 i WS-betyg
Zaniolo – 19 minuter mot Bosnien & Herzegovina, 1 gult kort, 6 i WS-betyg // 42 minuter mot Nederländerna, skadad, 5.96 i WS-betyg

Bosnien & Herzegovina (1-1 mot Italien, 1-2 mot Polen)
Edin Dzeko – 90 minuter, 1 mål mot Italien, 7.82 i WS-betyg // 30 minuter mot Polen, 6.1 i WS-betyg

Sverige (0-1 mot Frankrike)
Robin Olsen, 90 minuter mot Frankrike, 1 insläppt mål, 5.99 i WS-betyg.

Serbien
Aleksander Kolarov (snart i Inter…), 26 minuter mot Ryssland, 6.27 i betyg // 49 minuter mot Turkiet, rött kort, 5.06 i WS-betyg.

Turkiet
Cengiz Under, 37 minuter mot Serbien, 7.01 i WS-betyg.

Blytung förlust för Femminile
Säsongen har börjat knackigt för Femminile. Flera poängtapp och i söndags var det så dags för ännu en besvikelse.
Förlust mot Empoli, ett lag man måste ha bakom sig, med 0-2 och nu verkar CL-platserna väldigt fjärran. Serie A (W) är en uppdelad liga och då gäller det att man vinner sådana här på pappret enkla matcher.
Jag personligen hade inte möjlighet att se matchen men Chiesa Di Totti skriver om en synnerligen svag insats med flera individuella misstag.
  Svart tredjetröja – Inspirerad av Nike-sneakers         
Under måndagen skickade Roma ut sin tredjetröja för året. I mitt tycke årets fulaste och den känns lite mer som en träningströja än som en match. Men, men, det är bara min högst personliga åsikt och det handlar trots allt bara om en tredjetröja.
Inspirationen sägs komma från Romas tidigare helsvarta tröjor samt. ett par Nike-sneakers i orange och svart.
Parentes: Det är den sista Nike-tröja vi får se. Till nästa säsong väntar ny tröjleverantör.
  Första träningsmatchen – Seger mot Sambenedettese
Säsongens första match för herrlaget, på Trigoria mot Serie C-laget S.S Sambenedettese. Det var dock ett decimerat Roma där en hel del var borta på landslagsläger och på semester.
Två startelvor fick vi se då hela elva spelare byttes ut till halvlek. Det byttes också ut roll på tränarbänken när Alberto De Rossi, primaveralagets coach tog över taktiktavlan.
Slutresultatet 4-2. Målskyttar i Roma, Perotti, Mkhitaryan och Jordan Veretout (2x). Målskytt för bortalaget, Maxi Lopez, ja den Maxi Lopez. Ytterligare värt att notera, fina insatser av Gonzalo Villar och av Ricardo Calafiori. Spännande att se hur de används i säsongen som nu närmar sig!
Startelvan:
Lopez – Jesus, Ibanez, Fazio – Calafiori, Veretout, Diawara, Karsdorp – Villar – Perotti, Mkhitaryan.
  Mercatosurr
Shick är alldeles strax klar för Bayer Leverkusen – ska ersätta Havertz. Kolarov verkar också skriva på inom kort för de blåsvarta uppe i Milano. Bland ryktena för att närma sig Roma finns namn som Depay (Lyon), Milik (Napoli), Blongoli-Mbombo (Celtic), Tadic (Ajax) och Giroud (Chelsea). Får jag välja ett av dem är såklart Depay den jag helst ser i rödgult. Dessutom är han ju rap-kollega med Kluivert!
För mer koll på mercaton, kika in på vår specifika mercatouppdatering HÄR.
Och för hela Serie A:s mercato, HÄR
 

Erik W@ErikWinell2020-09-08 13:08:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?