Lagbanner
Roma-svepet: "Mourinho jagar Belotti och storartad skribentdebut
Roma jublar men vill ha en anfallare till

Roma-svepet: "Mourinho jagar Belotti och storartad skribentdebut

1-0 är tre poäng och det är i slutändan det viktiga för Roma som besegrade Salernitana under söndagskvällen. Här är Roma-svepet med det senaste från veckan som har gått.

Mourinho om Salernitana-vinsten: "Jag gillade allt vi gjorde"
1-0 till Roma slutade säsongspremiären för detta nya och aningen hajpade Roma. Trots endast ett mål, inklusive ett par grova missar, var Romas tränare Jose Mourinho mycket nöjd.
"Jag gillade allt vi gjorde ikväll. Såklart hade jag velat se att den här matchen slutade 3-0 eller 4-0. Det hade varit betydligt lugnare men det är bra att vi kan få oss ett resultat även om vi inte förvaltar alla chanser". 

Roma gjorde också ett par defensiva byten under matchen.
"Spelarna som kom in byttes inte in för att döda matchen utan för att styra den. Matic och Wijnaldum hjälpte oss att tryggt ta hem segern till Rom", avslutade Mourinho.

Bytena där Tammy Abraham togs av banan och ersattes av defensiva mittfältare har också antytts vara en blinkning till den sportsliga ledningen att värva Belotti. 

Sportchefen om Belotti
Andrea Belotti är sommarens sista transfersaga och på grund av diverse bekymmer med Eldor Shomourodovs avsked till Trigoria så verkar Belotti också ha öppnat upp för andra destinationer. 
Romas sportchef Tiago Pinto fick svara på just detta under presskonferensen inför mötet mot Salernitana.
"Det enda vi ska diskutera idag är hur vi vinner. Mercaton diskuterar vi bara när transferfönstret har stängt", sa Pinto bestämt till DAZN.

Ancelotti: "Mourinho har tagit tillbaka entusiasmen till laget"
I veckan tog sig den rödgula radiokanalen Radio Radio sig an en intervju med tränarikonen Carlo Ancelotti, tidigare i just Roma. Ancelotti var väldigt positiv till det som händer just nu i Roma.
"Jag säger inte att de kommer att slåss om scudetton men dem har verkligen klättrat ett par nivåer i sommar. Säger du att Roma är inne i racet om Scudetton innebär det en enorm press på en miljö som redan är igång-eldad. Mourinho har verkligen tagit tillbaka entusiasmen till staden". 

Toyota kan få Roma att bygga sin nya arenan
Vi behöver inte skriva ett nytt kapitel i Romas eviga arenasaga just i detta svep men vad vi kan säga är att Roma är väldigt nära att skriva ett stort avtal med Toyota. Tidigare har det varit Hyundai för Roma men nu så skriver Il Romanista att Friedkins har siktet inställt på Toyota och att ett nytt sponsoravtal kan vara på plats redan i november. Friedkin driver ju ett antal Toyota-franchiser i USA så nog kan det vara anledningen. Friedkins sägs också hoppas att Toyota vill vara en viktig kugge i att göra så att Romas nya arena byggs.

Roma är inte med i FIFA
För er TV-spels-intresserade Romanisti därute så kan vi tyvärr bekräfta att vårt kära Roma inte kommer att finnas med som licensierat lag i FIFA 23. Istället är det Roma FC som gäller och detta beror på den tidigare sportsliga ledningens beslut att skriva ett exklusivt avtal med Konami, de som gör det konkurrerande PES-spelet. 
Det kan nog vara så att detta kommer tillbaka till nästa år. Då hoppas vi få serva frisparkar i krysset med de rätta tröjorna och rätta märkena!

Nya skribenter - Benvenuti
Roma-redaktionen har också lyckats värva ett gäng nya skribenter under den gångna mercaton. Först ut var Melker Gadd som med briljant stil och vass penna levererade både inför- och efter-texter. Håll utkik på sajten för än mer spännande debuter!

För initierad mercat-koll - Håll koll på Ossian Lindströms eminenta Mercato-genomgång.

Erik Winell@ErikWinell2022-08-15 09:56:29
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?