Lagbanner
Roma-svepet: Optimism och kontraktsförlängningar
Muntra miner i Roma-lägrena efter en positiv vecka!

Roma-svepet: Optimism och kontraktsförlängningar

En fullmatad Roma-vecka är till ända, och det har varit en minst sagt positiv sådan.

Kontraktsförlängningar, i mängder!
Vi inleder svepet med de rubriker som enligt mig är de kanske mest positiva från veckan. Nämligen alla dessa kontraktsförlängningar av våra stjärnskott i Primavera-laget.
Spelarna som i veckan förlängt, till 2024, är målsprutan Nicola Zalewski (18 år), yttern Riccardo Ciervo (18 år), yttern Ruben Providence (19) och centralfältaren Edoardo Bove (18).

Det rapporteras därtill att detta är inte slutet på kontraktsförlängningarna utan vi kan nog vänta oss fler glada nyheter under veckan som kommer. Kanske är det för att Primaveran just nu är på paus som Roma ser till att säkra sina stjärnskott.

Kanske tål att upprepas, det som gör mig så optimistiskt kring detta är att årets Primavera-lag har varit överlägsna och nog finns det åtminstone en, eller två framtida ordinarie startspelare i detta lag!

Tiago Pinto, ny GM från SL Benfica
Som vi skrev i en enskild artikel här på sajten i veckan så har Roma under veckan tillsatt sin nye GM, den 36 år gamle portugisen Tiago Pinto.
 

Pinto kommer närmast från Benfica där han jobbat på fotbollssidan sedan 2017. Med tre års erfarenhet från den portugisiska giganten tar nu Pinto klivet över medelhavet för rollen som GM i Roma.

GM-rollen sägs enligt flera medier innebära något snarlikt kring den roll som tidigare hette ”Dirretore Sportive”. Eventuellt tillkommer en Technical Director till Pinto som han kan bolla med när det gäller värvningar och liknande.
Det återstår att se, men se främst namnbytena på dessa roller som något som är i linje med Friedkins erfarenheter från Amerika.

Rubrikerna efter Parma-segern
3-0 och en synnerligen imponerande första halvlek bjöds vi på från ett novembervarmt Rom. Mkhitaryan fortsätter ha en alldeles lysande form. Doppietta igår och med det fem mål på två matcher från Serie A:s just nu kanske mest formstarke lirare. Extra fint att också den kritiserade Mayoral fick pricka in en kasse efter väldigt fint spel från Spinazzola.
  Fonseca summerade matchen såhär till Sky Sport:
”Vi gjorde en mycket fin insats, framförallt i första halvlek då vi gjorde tre mål. Laget har gjort en fin match och jag tycker även den andra var bra och vi kom till många lägen att göra fler mål”.

Fonseca fortsatte till RomaTV och bedyrade hur nöjd han var med Borja Mayoral.
” Det tar alltid lite tid att vänja sig med den italienska fotbollen. Han (Mayoral) är en ung spelare som bara vill bli bättre. I det här läget handlar det om att han hela tiden förbättrar sig och att han kommer in i hur vi spelar. Idag gjorde han en mycket fin match, precis som i övriga matcher då det inte har blivit något mål”.
Lite smolk i bägaren var skadorna på backlinjen. Både Mancini och Ibanez tvingades gå ut med befarade sträckningar. Mer info lär komma inför torsdagens match.

Status COVID
Lorenzo Pellegrini friskförklarades i veckan men vi har fortfarande en del positiva fall i truppen. Dock ska tilläggas att tack vare att inga spelare åkte iväg på landslagsuppdrag så slipper vi det som drabbat en hel del av våra konkurrenter.
  Diawara och Calafiori är nu friskförklarade (var med i truppen i matchen mot Parma). Det samma gäller inte för Dzeko, Kumbulla, Fazio och Santon som alltjämt ger positiva corona-test.

Förhoppningsvis har vi snart ett fullt friskt lag igen. Även om dessa tider såklart gör att det aldrig går att säga något... 

Status Stadio
Arena-frågan? Kommer ni ihåg den? Nu är det såklart en hel del kvar till publik kan komma in på arenorna igen men snart står vi där. Då blir det också tillbaka till drömmarna om ett nytt hem för AS Roma.

Stadio Della Roma var en av Pallottas mer segdragna historier och han kom egentligen inte alls särskilt långt fram utan allt är fortfarande väldigt oklart.
I veckan skrev La Repubblica om än fler frågetecken. Denna gång rör det området i Tor Di Valle som enligt den italienska tidningen säger att det nu dykt upp nyheter som gör att det tilltänkta området inte längre går att nyttja på samma sätt som tidigare.
  Il Tempo rapporterar därefter att Roma istället skulle kunna tänka sig att göra någonting med den existerande Stadio Flaminio istället. Den arenan, bara över floden från Olimpico, används som rugby-arena men skulle alltså kunna vara något som Roma kan tänka sig ta över. Personligen är jag försiktigt positiv, alltid fint med stadsnära arenor!

Femminile segrade i cupen
Femminile har gått knackigt i ligan men när laget under lördagen spelade mot Tavagnacco i cupen var formen och insatserna betydligt bättre. Slutresultatet skrevs till hela 0-5 för Roma. Detta efter ett tidigt mål av startdebutanten Osinachi Ohale.
  Därefter pytsade Hegerberg och Giugliano in varsin kasse. I den andra halvleken gjorde Bonfantini, i sin 50:e match för Roma, ett nytt mål för klubben. En match som avslutades med att Emma Severini också hon gjorde sitt första mål för Roma.

Cupsegern innebär tre poäng i den första gruppfasen. En grupp där Romas ”farmarlag” As Roma CF också finns.

”Il Faraone” är så redo
Kanske kan vi snart säga att denna transfer redan är klar. I alla fall om vi kikar till hur nyckelpersonen Stephan El Sharaawy själv uttalar sig om sin framtid.
”Jag har spenderat två månader här hemma i Rom och tränat. Utan något lag eftersom jag inte kan återvända till Kina. Att få vänta ett tag betyder inte att det stoppas.”, skrev El Shaarawy på sitt Insta-konto kring frågan vad han gör nu.
Ganska tydligt att killen är väldigt sugen på en Roma-comeback!
 

Erik Winell@ErikWinell2020-11-23 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?