Lagbanner
Roma-svepet: Pinsamma statistiken visar: "Tandlöst värre"
Belotti har en hel del att fundera på.

Roma-svepet: Pinsamma statistiken visar: "Tandlöst värre"

Roma-svepet inleder veckan med en blytung förlust där det blev vansinnigt tydligt vad som saknas i Mourinhos lag.

Veckans: "Det var aldrig riktigt nära"
Förlust med 0-1 mot tabelettan Napoli kanske inte var säsongens värsta förlust men nog var det tydligt. När Abraham och Belotti har blött krut i bägge fötterna har Napolis spjutspets, Osimhen, något helt annat. Ska Roma kunna gå riktigt långt är det centralt att få igång målskyttet igen. 

För att förtydliga detta än mer så fortsatte det vara låga femmor och 4,5:or i betyg till Abraham som sågas som tandlös av Tuttosport. Corriere Dello Sport skriver att Abraham: "kan inte sy in bollen i nät. Han verkar allergisk mot motståndarnas straffområden". 

Den Rom-baserade tidningen fortsätter att kritisera Roma och skriver att gårdagens möte mot Napoli var enda gången på sju år som Roma inte lyckas få ett enda litet skott på mål. Senast var december 2015 när Roma spelade 0-0 mot just Napoli. Mörkt var det och nog kan vi kräva att Mourinho ska kunna vaska fram åtminstone lite chanser. 

Veckans arga Mourinho:  
José Mourinho får ofta spaltmeter efter tunga förluster, så också idag. Nu var det ilska mot Napolis Hirving Lozano som gick till attack mot Rick Karsdorp efter slutsignalen. 
"Karsdorp fick inte rött. Det var min sjukgymnast som fick. Men Lozano borde fått det. Han gick till attack mot Karsdorp efter matchen. 

Veckans skador:
Enligt Il Messagero så ådrog sig kapten Pellegrini en sträckning i ljumsken. Matic fick också bekymmer och det lär dröja. Som ytterligare lök på laxen så tvingades Karsdorp avsluta matchen med ett svullet knä i sviterna av sin senaste knäoperation. Inte helt optimalt med andra ord. Kan vi ta ett VM-uppehåll typ nu? 

Veckans positiva:
Roma Femminile är helt klart det Roma med mest scvhung i dojorna. Laget inledde sitt gruppspel i damernas Champions League med en stabil 1-0-seger mot Slavia Prag under torsdagen. Roma fick en riktigt bra lottning i gruppen och fortsätter laget spela såhär så kan det bli slutspel, vilket vore mer än godkänt. Romas mål, inför de 2000 Roma-fansen, gjordes av Valentina Giacinti.
"Det var en riktigt viktig seger för oss. Men det var otroligt tufft", sa Romas tränare Alessandro Spugna efter matchen.
Vi kan också notera att svenskorna får begränsat med speltid i de riktigt viktiga matcherna. Mot Slavia Prag spelade ingen. Under lördagens vinstmatch mot Como (1-0) fick dock Beata Kollmats, Elin Landström och Emma Lind speltid men klart är att det finns en hel del andra spelare framför dem. 

Veckans klubbägare:
Det finns också positiva nyheter om vi blickar mot ledningen i klubben. I veckan kom nämligen uppgifter om att Romas ägare, Friedkins, går in med cirka en miljard kronor i att sänka klubbens skulder. Detta så att Roma ska kunna sänka sina räntor man har till diverse banker men också för att kunna få mer uttrymme att värva och, såklart, bygga den där arenan det pratats om i evigheter. 

Veckans tankar: 
Jag börjar bli orolig. Mourinho har en bevisad fallenhet att börja tappa det andra året och den här säsongen har det egentligen aldrig sett sådär lysande ut. Utan Dybala så saknar Roma otroligt mycket spets framåt. Defensivt spelar vi bra men hur ska egentligen dessa spelare lära sig att göra mål igen? Jag tror att mycket i laget nu handlar om att åsamka så lite skada man kan på den här säsongen och sen hårdträna målskytte i Japan under VM-uppehållet. 
Men... Det ska spelas ett Rom-derby innan dess. Huvaligen! 

Erik Winell@ErikWinell2022-10-24 17:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?