Lagbanner
Roma-svepet: "Reaktionerna efter derbyt"
Roma förlorade derbyt. Mourinho skyller på skador.

Roma-svepet: "Reaktionerna efter derbyt"

Roma var aldrig riktigt nära att ens göra mål mot antagonisten Lazio i söndagens stormatch - I veckans svep får vi därför leta länge efter lite ljus i Roma-tillvaron. Men det finns...

Mourinho skyller på skador
José Mourinho var såklart inte nöjd efter att ha sett sitt Roma förlora derbyt mot Lazio med 0-1. Men, som portugisen så ofta gör, det fanns saker att skylla förlusten på. 
- Det har varit mycket prat om Savic och Immobiles skador men ingen har nämnd Dybala och hans frånvaro. Med honom hade vi gjort mål. Sen blir det ännu tuffare utan Pellegrini. Volpato gjorde det dock bra med sin kreativitet, summerar Mourinho på presskonferensen efter derbyt. 

Han fortsatte. 
- Det är inte lätt att spela mot ett lag som spelar så djupt. De gjorde det bra men vi hade inte Dybala och Pellegrini som kunde löst upp deras försvar med sin kreativitet. 

Undertecknad tycker att det är en direkt svag ursäkt. Roma har ändå Belotti och Abraham som ska göra mål. Det finns med andra ord kapacitet utan Dybala och Pellegrini. Skärpning Mourinho! 

Cristante besviken över anfallet
Bryan Cristante fick också tid att reflektera över matchen framför ett samlat medieuppbåd. Hans tankar handlar om det som Roma har så otroligt svårt för, dvs att göra mål. 
- Jag tycker att vi gör det bra hela vägen till den sista tredjedelen. Vi skulle kunnat gjort så mycket mer där. Vi hade inte ett direkt skott på mål, sa en besviken Roma-mittfältare. 

Roma-tränaren avstängd
Efter Stefan Radus lite väl långsamma bollhantering blev det tumult längs långsidan. En av de inblandade var Romas assisterande tränare Salvatore Foti som fick syna det röda kortet. Foti missar därmed veckans match mot Sassuolo den 9:e november. 

Pellegrini borta länge
Lorenzo Pellegrini gjorde något som Roma är tämligen bra på, nämligen att dra på sig skador. Enligt läkarna på Trigoria är det en ljumskskada som gör att Roma-kaptenen väntas vara tillbaka först efter nyår. Tungt för Roma men skönt att det bara är två matcher kvar på den här delen av säsongen. 

Men Dybala är snart tillbaka - Vill spela VM
Paulo Dybala har varit saknad länge i Roma men nu har rehaben gått mycket bättre än väntat vilket gör att Dybala sägs kunna spela redan på söndag när Roma möter Torino. Något som dock är oroväckande är att det också innebär att Dybala kommer att spela VM för Argentina. 

Mercato-nytt - Norrmannen ska frälsa Roma? 
Det har varit en illa dold hemlighet att Roma varit mycket intresserade av Bodö/Glimts offensive talang Ola Solbakken. Nu är det så gott som klart och Solbakken sägs ha sagt farväl till sina lagkompisar i Nordnorge och är nu på väg att skriva på ett fyra år långt avtal med Roma. Ett avtal som gäller från och med nyåret. 
I övrigt så har Mourinho gått ut med att Roma inte kommer att göra särskilt många värvningar under vinterfönstret utan det handlar mer om att släppa spelare. Om man ska läsa av tidningarna så är den som är närmst att lämna, Eldor Shumorodov som väntas gå till Torino under vinterfönstret. Det blev aldrigt riktigt bra för Uzbeken i Roma. 

Roma vinner titel! 
Damlaget går som tåget just nu. Där finns det positiva när det kommer till Roma. I helgen besegrade nämligen Femminile Italiens andra storlag inom damfotbollen, Juventus, i Supercoppan. Detta efter en tämligen spännande straffläggning. Se highlights i klippet nedan! 


 

Erik Winell@ErikWinell2022-11-08 10:22:23
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?