Lagbanner
Roma-svepet: Rubrikerna efter Juve & blågul debut i Femminile
Förlust på nytt mot ett topplag.

Roma-svepet: Rubrikerna efter Juve & blågul debut i Femminile

Veckans Roma-svep handlar förstås såklart mycket om förlusten mot Juve. Men det finns också annat att prata om, bland annat en blågul debut.

Rubrikerna efter 2-0-förlusten mot Juventus
Under lördagkvällen och under ett klassiskt italienskt februariregn spelade Roma helgens stormatch i Serie A. Inte heller i denna stormatch gick det vägen för Roma och Fonseca som förlorade med 2-0. 

Trots det var Fonseca nöjd med spelet.
"Vi gjorde en bra match rakt igenom, inte bara i början av matchen. Vi måste förstå vilka våra motståndare är, Juventus vet hur man försvarar. Jag tycker dock att vi hade modet att komma hit och spela vårt spel."

Fonseca ville heller inte passa på att hylla någon enskild insats utan menade att det var en stark laginsats som bådar för något bättre. 
"Jag tyckte alla spelare gjorde en bra insats. Jag trodde inte Juve skulle spela så djupt. Jag tror att de ville spela med en högre press men vi tillät inte det. Sen gjorde vi visserligen en del misstag med vårt cross- och passningsspel", erkände Fonseca. 

En ytterligare intressant notering från presskonferensen med Sky Sport rör frågorna om Dzekos inhopp. 
"Dzeko var redo att spela men han gjorde det inte för det var mitt beslut. Borja Mayoral jobbade väldigt hårt för laget idag och det var mitt beslut att spela honom. Hade jag fått göra om det nu så hade jag tagit samma beslut." 

Spanar vi in matchbetygen från lördagen och då de som FootballItalia belönade spelarna med så fick Gonzalo Villar högst betyg i Roma med en 6:a. Sämst i Roma var Ibanez som också stod för självmålet till 2-0. 

Min personliga analys av matchen är att jag nog inte hade förväntat mig något mer än en förlust. Det här är ett Roma som saknar en bandiera och som inte minst saknar en bredd på bänken att kunna förändra matcher med. 
Sen tycker jag det är ledsamt att se hur förbaskat svårt Roma hade att komma in i Juves straffområde. Några mer chanser tycker jag vi kunde ha skapat. 


Storseger och blågult inhopp i Femminiles lördagsmatch
Roma Femminile landade förra veckan ett mycket intressant nyförvärv. Nämligen svenska anfallaren Marja Banusic från Bordeaux. Som ni kan se i rubriken från Uppsala Nya Tidning så är hon mäkta glad över flytten till den eviga staden.  Trots bara en vecka i klubben så fick hon under lördagen, med nummer nio på ryggen, komma in och debutera mot Bari i Serie A. 

Något mål blev det dock inte för Banusic men en komfortabel 4-0-seger blev det mot tabelljumbon. 

Målskyttarna: Elisa Bartoli, Paloma Lazaro, Manuela Giugliano och Andressa Alves. Roma är numer fyra så avståndet minskar även om det är ett rejält glapp upp till CL-platsen och AC Milan

Romas mittfältsdiamant Gonzalo Villar i stor intervju med AS
Lite ytterligare intressant läsning som dykt upp i dagarna gällande AS Roma rör spanska AS intervju med Gonzalo Villar. 
Villar fick där ge sin syn på hur hans roll i Roma har förändrats och vad han tror om fortsättningen. Några av nyckelcitaten här: 
"Mitt mål är att bli en viktig spelare i Roma (något undertecknad anser att han redan har...). Jag är väldigt tacksam att få sådant stort förtroende från lagledningen." 

"Jag är väldigt glad att vara i Roma. Det är en fantastisk klubb och detta är den bästa delen av min karriär hittils. I Spanien var jag aldrig med i planerna men här så känner jag att de får ut det bästa av mig"


Avslutningsvis berättade Villar hur han jobbar med att utveckla styrkan i sitt spel. 
"Jag har jobbat mer i gymmet för att bli starkare. Nu är jag mer redo att vinna dueller både i luften och på marken. Jag tycker det gör mig till en mer komplett spelare". 

El Shaarawy närmar sig spel
Det blev ingen comeback i helgens stormatch för "Il Faraone" men trots det så är det nog inte långt kvar tills den kommer. 
Roma själva gick nämligen ut med bilder på när El Shaarawy tränade med gruppen under fredagen. Således skulle jag nog tippa på en comeback i helgens kommande match mot Udinese

Cragno kunde varit i Roma
Roma har sedan Scsezny och inte minst Alisson lämnat haft rejäla problem på målvaktssidan. Ett namn som dykt upp flera gånger är Cagliaris 26-årige keeper Alessio Cragno
Cragnos agent, Graziano Battistini, gick i veckan ut och berättade hur nära Cragno var att gå till Roma. 
"Hade Roma haft kvar Ricky Massara som chef så hade Alessio varit i Roma". 

Vidare berättar han att det inte har kommit in några bud på en transfer till sommaren. 
"Du måste fråga Cagliari om det. Jag tror inte det. I alla fall inga formella bud. Det är klart att det finns intresse. Tillsammans med Donnarumma är Cragno den bästa italienska målvakten". 

Personligen hade jag mer än gärna sett Cragno ta över målvaktsspaden i Rom. Gärna igår. 

Dzeko och Fonseca-konflikten löst - Till sommaren
Nu fick ju Dzeko speltid mot Juventus igen och nog kommer han att få komma tillbaka i laget igen. 
Enligt Corriere Dello Sport skedde ett mycket viktigt möte mellan Tiago Pinto, Paulo Fonseca och just Edin Dzeko tidigare i veckan. 
Vad exakt som sas där är såklart oklart men Corriere Dello Sport skriver att Pinto beordrat vapenvila. 

Därmed inte sagt att det är fullständig fred mellan de bägge. Istället så handlar det om att de måste se till klubbens intresse men att Romas 34-årige skyttekung av allt att döma flyttar på sig i sommar. 

Kaptensbindeln lär han inte ha mer. Där är det Pellegrini och Cristante som gäller numer. 
Vad händer med Primaverans succé? Förlust i Coppa Italia
Romas Primavera-lag var helt överlägsna tidigare i höstas. Nu när Primavera-lagen dragit igång igen så har det varit betydligt bistrare miner. 

Visserligen blev det en storseger mot Torino förra helgen men denna helg svarade laget för ännu en förlust. Nu i cupen mot Veronas Primavera-lag. 

Kanske var detta en väckarklocka inför kommande veckas stormatch mot Inter. 

Zaniolo tillbaka på plan? 

Vi avslutar svepet med en riktigt positiv nyhet. Nicolo Zaniolo väntas under tisdagen göra comeback på Trigoria och då få känna lite på fotbollen igen. Detta enligt flera italienska medier. "Grande!" säger vi på Roma-redaktionen. 

Comebacken i match väntas dock dröja till mars/april men detta är onekligen rätt steg på vägen för den så otursförföljde Nicolo. 

Erik Winell@ErikWinell2021-02-08 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?