Lagbanner
Roma-svepet: Scamacca-kaoset, mercatorykten & massa Totti

Roma-svepet: Scamacca-kaoset, mercatorykten & massa Totti

Sista Roma-svepet för den här säsongen. Som alltid maxat med nyhetsstoff från den eviga staden.

Emiliano Scamaccas hämnd?
Veckans kanske mest kaosartade Roma-nyhet rör ingen av spelarna utan pappan till en före detta junior i Roma, nämligen Gianluca Scammaccas far. 
 


Under måndagkvällen, närmare bestämt halv åtta, så vandrar den 45-årige Emiliano Scamacca in på Romas träningsanläggning, Trigoria, med en kofot i handen. Först förstör Emiliano grinden till anläggningen innan han går total bärsärk på fem bilar, däribland bilarna till sportcheferna Tiago Pinto och Morgan De Sanctis

La Repubblica skriver också att Emiliano kraschade en varg-staty vid entrén på Trigoria. 

Vad som låg bakom "attacken" är inte klarlagt men vissa rykten säger att det beror på att Emiliano ansåg Romas direktör Bruno Conti vara skyldig honom pengar. Andra rykten menar att Emiliano anser sig ha blivit lurad när klubben värvade Mourinho och inte ville köpa Gianluca till klubben. 

Grabben då? Gianluca Scammaca (målfarlig anfallare i Sassuolo) menar att han knappt har någon relation med sin far längre men känner sig såklart ledsen över det som hans far gjorde under måndagkvällen. 
*Gianluca Scamacca spelade i Romas Primavera-lag säsongern  2012-2015

Nya mercatorykten - Här är de möjliga anfallarna och så stor är chansen
Fokuset bland veckans transferrykten har onekligen varit längst fram i Roma. Vem ska ta över efter Dzeko, som av allt att döma närmar sig en MLS-avslutning på karriären och då under Hollywood-berget i LA Galaxy?

Fyra namn har cirkulerat i pressen. Memphis Depay (Lyon), Andrea Belotti (Torino), Mauro Icardi (PSG) och Josip Brekalo (Wolfsburg). De tre förstnämnda allra mest intensivt. 

Vi tar på oss spåhatten, så här stor tror vi chansen är att Roma kan landa någon av dessa. 
Belotti (60%) - Andrea Belotti är den anfallsvärvningen vi ändå tror har störst chans att bli romanista. Kontraktet går snart ut och Torino-ägaren Urbano Cairo måste snart sälja sin guldklimp. Vlahovic sägs ha siktet inställt på Milan vilket öppnar upp för en transfer för Belotti till Roma. Belotti är också en spelartyp som skulle passa Mourinho bra med sin tyngd och näsa för mål. 
  Depay (30%) - Här drar vi ner sannolikheten lite. Depay har visat en otroligt hög nivå under diverse stunder i Lyon. Han hann bara göra ett fåtal matcher under Mourinho men Mourinho sägs ha ett gott öga för Depay. Kontraktet går ut i sommar men holländaren sägs kräva en hel del deg. Anledningen till att han närmat sig Roma är att förhandlingarna mellan honom och Barca har strandat. Undertecknad tror att Depay först och främst vill till en klubb som direkt kan sno åt sig ett par titlar. 
  Icardi (40%) - Den tredje anfallaren som sägs vara på Romas radar är Mauro Icardi. Icardi som haft en tämligen knackig sejour i PSG och som nu vill tillbaka till Italien. Även Icardi sitter på utgående kontrakt. Det som talar emot, hög lön, längre ned i priolistan än Belotti och har en hel del stök i sig. Vågar Mourinho chansa? 
 
Femminile laddar upp inför cupfinalen
Nästa helg, närmare bestämt på söndag, spelar AS Roma för en titel. Detta när Femminile spelar final i Coppa Italia mot AC Milan. En match som innebär att Roma Femminile kan ta sin första titel någonsin. 

Genrepet? Njae. Ett duktigt roterat Roma lyckades spela 2-2 och Derby Del Sole var inte alls särskilt bra. Därtill gick Romas kanske viktigaste spelare Annamaria Serturini ner skadad, en vecka innan lagets viktigaste match! Inte alls bra.  Totti tar klivet in till Mourinho? 
Det har ryktats en hel del om att Mourinho och Friedkins vill ta in Roma-"guden" Francesco Totti in i ledarstaben på något vis. 

Detta dementerades dock av Totti själv när han medverkade i RAI:s sänding av cupfinalen mellan Atalanta och Juventus
"Ingen har pratat med mig, det är bara lögner", sa Totti som dock berättade att han är öppen för att äntra Roma-scenen igen! 

"Jag skulle gladeligen sätat mig ned och prata med Mourinho och Friedkins, jag har stor respekt för de bägge". 
Återstår att se alltså om vi får se Totti närma sig Roma på mer daglig basis igen. Undertecknad längtar! 
Totti & De Rossi på välgörenhetsmatch
Det ska också sägas att i veckan spelade Francesco Totti dubbelt. Under torsdagkvällen spelade han nämligen boll på Stadio Dei Marmi precis vid foten av Stadio Olimpico. Matchen var en välgörenhetsmatch som anordnades av rakhyvelföretaget Gillette i syfte att samla in pengar för att motverka mäns våld mot kvinnor. Med på plan var även Daniele De Rossi, Luca Toni, Marco Materazzi, Christian Vieri, Federio Balzaretti, Andrea Barzagli, Fabio Grosso, Luca Argentero, Gianluca Zambrotta, Christian Zaccardo. 
Roms åttamannaliga igång igen - Forza Totti! 
Den andra delen av dubbeln rör att Totti återigen är igång med sitt åttamannalag och spelar boll igen. I veckan drog denna serien igång och som ni kan se i länken som Malena Johansson delar med sig så är det enkelt att via exempelvis Facebook se Totti fortsätta visa upp sin briljans, numer på lite mindre fotbollsplaner. Väl värt sin investerade tid!   

Erik Winell@ErikWinell2021-05-24 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?