Lagbanner
Roma-svepet: "Skadeförbannelsen på Trigoria"
Zaniolo är snart tillbaka.

Roma-svepet: "Skadeförbannelsen på Trigoria"

Den här säsongen är kanske den mest hajpade Roma-säsong på mycket länge. En vecka fylld av skador gör att allting har tonats ned en aning.

Wijnaldum bröt benet - Roma jagar ersättare direkt
Det som fått Roma-lägren att brisera allra mest denna vecka handlar förstås om nyförvärvet Gini Wijnaldums långtidsskada efter en fraktur på smalbenet. Skadan fick Wijnaldum under träningen i veckan och den nederländske mittfältaren inväntar nu beslut om operation.

Il Tempo skriver att oavsett om det blir operation eller inte så väntas Wijnaldum inte spela mer detta år.

I efterdyningarna sägs nu också Roma leta ersättare. En spelare som dykt upp är Chelseas Trevor Chalobah, en annan mer trolig är Florian Grillitsch som är kontraktslös efter sin sejour i Hoffenheim. Skulle en sådan deal lösas är det inte omöjligt att ett kontrakt skrivs på ett halvår, tills Wijnaldum är tillbaka.

Afena-Gyan anklagad - Mourinho försvarar
Mycket tyder på att Wijnaldum bröt benet i en duell med Romas talangfulle ytter Felix Afena-Gyan. Något som fått en del anonyma internetkonton att gå riktigt hårt mot Afena Gyan. 

Detta har dock fått starka reaktioner från Mourinho som på Instagram gick ut och skrev: 
"Ibland är fotboll verkligen skit. Under bara två veckor har vi fått lära känna Wijnaldums underbara personlighet. Sen i en olycka på träning så fick han en skada som kommer hålla honom borta från fotboll väldigt länge. Men... Det är inte bara fotboll som kan vara skit. Människor kan också vara det. De som startade ryktena om att det var Afena-Gyan som skadade Gini är riktiga avskum. Vi ska hålla ihop. Vi spelar för Roma, för Gini och för Felix" 

Zaniolo får Roma-fansen att tappa andan
Nicolo Zaniolo fick sig en ordentlig smäll under måndagkvällens segermatch mot Cremonese med 1-0. En smäll som fick många Romanisti att tappa andan, för inte blev det bättre när Zaniolo fick bussas ut av sjukvårdsgolfbilen. 

Zaniolo gav dock svar på tal och la ut på Instagram, direkt efter matchen. 
"Ni som hoppades på något långt. Vi ses om tre veckor!". 

Skönt för Roma-fansen såklart och värt att notera är att Zaniolo sägs vara nära ett nytt kontrakt som är värt 4,5 miljoner euro per säsong. Nuvarande är på 2,5 miljoner per säsong. 

Första hemmamatchen - Fullsatt Olimpico
Några som alltid levererar. Hemmafansen på Olimpico. Det var fullsatt och gåshud igen. Grazie Roma! 

Damerna avancerar i Champions League 
Roma Femminile (den här säsongen mer blågult än någonsin) har en stark säsong bakom sig och tack vare den fick man i helgen kvala till Champions League. Det kvalet avgörs lite speciellt när två playoffmatcher spelas med bara några dagars intervall, därefter ett nytt playoff. Det krävdes en rysare och en straffsparksläggning mot Paris FC men till sist kunde Roma jubla åt ett avancemang. Nästa play-off-steg sker om tre veckor. 


Cassano kastar skit - igen
Antonio Cassano har tidigare spelat i Roma men är numer en profil i Christian Vieris egna program Bobo TV. Där fick han möjligheten att återigen anklaga sin förra klubb. Denna gång handlade det främst om en salva mot Dybala.
"Är du 29 år så kommer inte Juventus släppa dig om du är bra. De bästa lagen i Italien tänkte inte ens på Dybala. Jag har sagt, hela tiden sen hans tid i Palermo att han inte är något speciellt". 

Belotti fortsätter knacka på dörren
Andrea Belotti är en spelare som hela Roma längtar att få välkomna. Det syntes kanske speciellt med tanke på att Roma inte kunde byta in någon annan anfallare när Abraham fått lite blött krut i dojan de senaste matcherna. För att transfern ska gå igenom krävs dock att Roma kan skeppa Afena-Gyan och Shomourodov. 

La Repubblica skriver i veckan att Roma nu har pratat med Belotti och lovat "Il Gallo" att allt detta ska lösas innan transferfönstret stänger. Efter de senaste matcherna tycker jag det är tydligt, Roma skulle verkligen må bra av en spelare som Belotti. 

Ny skribent - Bentornato Johan! 
Vi vill också denna vecka säga ett varmt välkommen till vår nye skribent Johan Mario Rågfeldt. Han stod för en riktigt fin pre-partita och det är riktigt kul att ha dig här i redaktionen. Daje! 

 

Erik Winell@ErikWinell2022-08-23 09:12:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?