Lagbanner
Roma-svepet: "Slarv en tradition i Roma"
Missnöjda miner i Roma efter en trist helg.

Roma-svepet: "Slarv en tradition i Roma"

Tung förlust under söndagkvällen - detta trots att Roma återigen dominerade matchen. Frågan måste nu ställas. Är slarv och missade chanser något som sitter djupt inne i Roma?

Slarv, slarv och slarv
Söndagens förlust med 0-1 hemma på Olimpico mot ett starkt Atalanta var förstås ett dystert sätt att avsluta veckan på. Återigen dominerade också Roma när vi ser till xG (3.28 - 0.14 i Romas favör). Gazzettan skriver till exempel om ett slarvigt Roma och ett Atalanta som tog chansen. 

xG-statistiken bekräftas också om vi ser till hela ligan. Tabellmässigt är Roma 6:a på 8 mål men enligt xG-statistiken borde laget gjort 18 pyts (överlägsen etta). Det var samma visa förra året så nog borde laget ägna kommande landslagsuppehåll på att nöta avslut. 

Den utvisade Jose Mourinho duckade för de frågorna men lyfte domarnas insats.
"Kanske skulle Zaniolo ha filmat. Det vore nog bättre för oss", sa portugisen om den omtalade straffsituationen. 

"Sett till chanserna skulle vi ha vunnit enkelt. Om Paulo Dybala hade varit på banan hade det nog varit annorlunda", fortsatte Mourinho.

Förlust på märklig tid
Romas damlag har dragit igång Serie A och imponerat i sina två första matcher. Den tredje, hemma mot Juventus, mitt på fredags-eftermiddagen blev dock alltför svår och laget inkasserade säsongens första förlust. 
0-1 skrevs slutresultatet till men det ska sägas att Roma styrde en hel del av matchen. Sen hade laget samma bekymmer som herrlaget och fick aldrig in bollen i mål. Roma-mittfältaren Giuglianos röda kort i den andra gjorde inte heller saken lättare. 
"Vi förtjänade så mycket mer", sa tränare Spugna efter matchen. 

Skadesituationen
Paulo Dybala skadade sig på uppvärmningen och Lorenzo Pellegrini fick problem med en ljumske i den andra halvan mot Atalanta. Något som också Mourinho fick kommentera. 
"Pellegrini är en riktig kapten och ville fortsätta. Men vi var tvungna att ta av honom och vi hoppas att femton dagar räcker för att han ska läka. Detsamma gäller för Dybala". 

Corriere Della Sera skriver att Roma är oroade över att bägge spelarna återigen har dragit på sig muskelskador. Samtidigt är det förstås skönt att ingen av dessa nu kan åka på landslagsuppdrag. 

På annat håll så har också Rick Karsdorp skadad menisken i ett av sina knän. Nederländaren kommer att opereras under dagen och lär vara borta i 1-2 månader. 

Zaniolo nära nytt kontrakt
Nicolo Zaniolo är dock, än så länge, en skadefri spelare och efter intensiva förhandlingar vekrar han nu vara nära en förlängning av sitt kontrakt till och med 2027. Il Messagero skriver att Zaniolos lön då kommer att vara likställd med Pellegrini, Abrahams och Dybalas.

Mourinho var orolig i somras.
"Han är viktig för oss. Jag var rädd att vi skulle tappa honom denna sommar. Tiago Pinto pratade aldrig med mig om det. 

Belotti i målprotokollet
Roma hann faktiskt med att lira ytterligare en match i veckan. Nämligen den mot HJK Helsingfors inför ett fullsatt Olimpico. Ett av de stora glädjeämnena var att nyförvärvet och landslagsanfallaren, Andrea Belotti, hamnade i målprotokollet för första gången. 
"Att få göra mål inför curvan var otroligt. När du spelar med spelare som Pellegrini, Zaniolo och Dybala så är allting enklare för en anfallare.", sa en inte särskilt uttrycksfull Belotti.

Nya arenan - Kapitel 156
Det här kanske inte är en rubrik men ändå. Corriere Dello Sport skriver att Friedkins har fått tillåtelse att presentera nya arenan i oktober. Vad som sen kommer hända är förstås oklart. Lyckas vi inom 2050 är jag överraskad. 


 

Erik Winell@ErikWinell2022-09-19 09:20:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?