Lagbanner
Roma-svepet: Mourinho anställer domare, och får tårta
Auguri Mister Mourinho - 59 bast den gångna veckan.

Roma-svepet: Mourinho anställer domare, och får tårta

Den här veckan hände något som Romanisti längtat efter länge, Fazio lämnade Rom. Om det, Mourinhos tårta, Zaniolos pappa, AFCON-kollen och mycket annat i veckans svep!

Salernitana värvar Fazio - ÄNTELIGEN! 
Till sist så hände det, Federico Fazio, en av Monchis halvdana värvningar..., lämnade Roma där han lyft lön utan att egentligen spelat fotboll. En lön som inte heller varit särskilt dålig. 
Just den lönen har gjort att Fazio vägrat lämna Roma och således har han dalat från en redan låg placering på Roma-fansens lista. 

Räddaren som räddade oss från Fazio? Walter Sabitini som plockar in Fazio redan nu. Vi på Roma-redaktionen säger Grazie Mille förstås.
 

Fazios facit i Roma? Fem säsonger, 90 matcher, 9 mål. Summan som Salernitina-klubben plockade in Fazio på? 0 kronor men vi ska vara glada att kontraktet nu är brutet. 

Idag stänger Mercaton - Mourinho hoppas på Xhaka
Roma har redan värvat Oliveira och Maitland-Niles denna januari men Mourinho har inte slutat hoppas och enligt många italienska tidningar så har inte Mourinho gett upp hoppet om att plocka in Granit Xhaka från Arsenal.

Tidningarna, bland annat Gazzettan, skriver att det hänger på att Roma kan skeppa Diawara till något lag. Just det verkar vara svårt även om Valencia seglat upp som en het kandidat de senaste dagarna. 

Och värvar ex-domare Roma har i veckan också gjort klart med en "domarrådgivare". Det är tidigare domaren Gianpaolo Calvarese som nu fått en anställning i Roma för att vara med och utbilda spelarna i hur domarna resonerar, tänker och bland annat går till väga kring straffar. 
Det luktar domarirriterad Mourinho här men nog ska det bli intressant att följa. 

Femminile snart vidare i Coppan - Besegrar Como. 
Romas damlag reste i helgen upp till George Clooneys trakter för att besegra Serie B-laget Como. Como leder just nu Serie B men mot Roma hade inte klubben någon chans. 

Roma vann det första kvartsfinalmötet med 3-0 efter mål av Lazaro (x2) och nyförvärvet Emilie Haavi från Norge. 
De övriga lagen som är kvar i cupen är Empoli, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Inter och Juventus så nog fick Roma en förhållandevis lätt lottning. 

Mourinho fyller år - Överraskas med tårta
Vi får ju inte glömma att Mister Mourinho också passat på att fylla år denna landslagsfokuserade vecka. "The Special One" fyllde 59 och fick en stor rödgul tårta serverad på Trigoria. 
  Mitt i detta fick också Oliveiras Instagram-uppdatering lite uppmärksamhet då en mycket ung Oliveira poserar bredvid en Mourinho. Det från en svunnen tid, nu är de i samma klubb. 

Zaniolos pappa: "Hans relation med Mourinho är utomordentligt bra!"
Romas diamant och hett omskrivna spelare, Nicolo Zaniolo, har ryktats bort en del efter en tuff höst. Vissa uppgifter har också antytt att Zaniolo och Mourinho inte klickat särskilt mycket. 

Detta dementerades dock kraftigt av Zaniolos pappa, Igor, i en intervju. 
"Nicolo älskar att arbeta med Mourinho, relationen är utomordentligt bra! Det här skulle alltid vara en tuff säsong med tanke på alla skador. Nästa är han 100%. 

Efter Fazio - Santon på tur? 
Roma har som sagt lagt en del krut på att rensa i truppen sedan Friedkins intåg. Näste man torde vara Davide Santon som också han floppat rejält i Roma. 

Il Messagero skriver att Santon har blivit pressad av klubbledningen som vill skeppa honom redan nu i januari. Kontraktet går ut i sommar men om han är kvar efter den 31:e januari så kommer Santon få träna utanför laget på Trigoria. 
Tjäna pengar och spela fotboll - Det är frågan... 

AFCON-kollen - Darboe bäst
Roma har skickat iväg två spelare till AFCON i Kamerun. Amadou Diawara (Guinea) och Ebrima Darboe (Gambia). Diawara som är på väg bort från Roma åkte ut med sitt Guinea i åttondelsfinalen. Matchen som han gjorde det var mot just Gambia där Ebrima Darboe fått ordentligt med speltid under detta mästerskap. Darboe åkte dock ut med sitt Gambia när laget mötte värdlandet Kamerun och således har vi inga Roma-representanter kvar på AFCON längre. 

Spelaren med mest Roma-koppling som är kvar just nu är såklart Mohamed Salah vars Egypten siktar på att ta en ny triumf. Finalen är på söndag, kanske med Salah som matchjälte? 

Erik Winell@ErikWinell2022-01-31 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?